Σάββατο 27 Απρίλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ
Στο Σύνταγμα μαζί με τους εργάτες

Στην απεργία της Πρωτομαγιάς, στην πανεργατική ταξική συγκέντρωση που οργανώνει το ΠΑΜΕ, στο Σύνταγμα, την Τετάρτη 1η Μάη, στις 10 το πρωί, καλούν οι συνταξιουχικές οργανώσεις ΙΚΑ - ΤΕΒΕ - ΤΣΑ - ΝΑΤ - ΕΛΤΑ - ΤΑΕ - ΔΗΜΟΣΙΟΥ. Οι συνταξιούχοι θα ξεκινήσουν για το Σύνταγμα, από την πλατεία Κλαυθμώνος, στις 10 το πρωί.

Στην ανακοίνωσή τους, υπογραμμίζουν τη σημασία της 1ης Μάη, ως μέρας πάλης και διεθνούς αλληλεγγύης των εργαζομένων όλου του κόσμου. Επισημαίνουν ότι «η Πρωτομαγιά είναι απεργία και όχι αργία και κανείς δεν έχει το δικαίωμα να τη μεταφέρει» και είναι «μέρα τιμής και μνήμης στα χιλιάδες θύματα του αγώνα μας από το Σικάγο μέχρι σήμερα».

Σε άλλο σημείο της ανακοίνωσης, τονίζεται ο ιδιαίτερα αντιιμπεριαλιστικός χαρακτήρας, που παίρνει σήμερα η Πρωτομαγιά, «αφού μετά την παγκοσμιοποίηση ο ιμπεριαλισμός ματώνει τους λαούς, με πρόσχημα την τρομοκρατία. Κηρύσσει τον πόλεμο σε κάθε χώρα και λαό, για το ξαναμοίρασμα των αγορών, των πρώτων υλών, κύρια του πετρελαίου, την εκμετάλλευση κρατών και λαών. Ομως, οι λαοί αντιστέκονται, όπως της Παλαιστίνης, της Κούβας, της Βενεζουέλας, οι διαδηλώσεις των εργαζομένων της Ιταλίας, Γένοβας, Λισαβόνας και σε άλλες χώρες». Σημειώνουν, επίσης, τους μαζικούς και μαχητικούς αγώνες στη χώρα μας «των εργαζομένων και συνταξιούχων, για το Ασφαλιστικό, των αγροτών» και στέλνουν το ελπιδοφόρο μήνυμα ότι «το μέλλον της ανθρωπότητας δεν μπορεί να είναι η καπιταλιστική βαρβαρότητα, αλλά μια κοινωνία, που θα καταργεί την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο και θα έχει ως κίνητρο την ευημερία του λαού».

Στιγματίζουν, επίσης, τις συμβιβασμένες ηγεσίες του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού, που αποφάσισαν να γιορτάσουν την 1η Μάη, με την κυβέρνηση, την εργοδοσία και τους υποστηρικτές της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Ενώ τονίζουν ότι η παρουσία τους σ' αυτήν τη συγκέντρωση θα έδινε συγχωροχάρτι στις ηγεσίες για ό,τι έκαναν σε βάρος των εργαζομένων και των συνταξιούχων. «Ακόμα, δεν πρέπει να πάμε εκεί, γιατί θα βρεθούμε δίπλα στους υπουργούς, που εφαρμόζουν αυτήν τη βάρβαρη και απάνθρωπη πολιτική, που τα σαρώνει όλα, που βάζουν ταφόπλακα στο Ασφαλιστικό, εμπορευματοποιούν την Υγεία, την Παιδεία, την Πρόνοια».

Τέλος, για ακόμη μια φορά, τονίζουν ότι η θέση τους βρίσκεται στο Σύνταγμα, με το ΠΑΜΕ και τα ταξικά αγωνιστικά συνδικάτα, που έμπρακτα αντιστέκονται στην αντεργατική και αντιασφαλιστική πολιτική.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ