Σάββατο 27 Απρίλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Να εκφραστούν μαζικά οι ταξικές αγωνιστικές διαθέσεις

Περιοδείες στελεχών του ΚΚΕ σε χώρους δουλιάς

Εργοστάσιο το εργοστάσιο, εργάτη τον εργάτη δίνεται καθημερινά η μάχη για μια εφ' όλης της ύλης ενημέρωση των εργαζομένων, οργάνωσης του αγώνα τους έτσι που μαζικά και μαχητικά να εκφραστούν τα ταξικά συμφέροντα και στη μεγάλη γιορτή των εργατών, την Πρωτομαγιά. Στην πρώτη γραμμή αυτής της μάχης οι κομμουνιστές εξορμούν καθημερινά στους χώρους δουλιάς. Κεντρικός άξονας των περιοδειών η ανάδειξη των κύριων μετώπων πάλης και των τρόπων αποτελεσματικής αντίστασης στη γενικευμένη επίθεση που έχει εξαπολύσει το μεγάλο κεφάλαιο και οι πολιτικοί του εκπρόσωποι στο σύνολο των κατακτήσεων και δικαιωμάτων των εργαζομένων. Ενώ ιδιαίτερη σημασία δίνεται στην ανάγκη να δηλώσουν οι εργαζόμενοι μαζικό αγωνιστικό «παρών» στην πρωτομαγιάτικη πανεργατική απεργία και να στηρίξουν τις πρωτοβουλίες του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος, του ΠΑΜΕ.

Στα πλαίσια αυτών των περιοδειών, κλιμάκιο του Κόμματος, με επικεφαλής το μέλος της Γραμματείας της ΚΕ του ΚΚΕ Γ. Μαρίνο, επισκέφθηκε χτες το πρωί το εργοστάσιο εριουργίας «3Α» και συζήτησε με τους εργαζόμενους.

Ο Γ. Μαρίνος κάλεσε τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν στον ταξικό ενωτικό γιορτασμό της Πρωτομαγιάς για να εκφράσουν την αντίθεσή τους στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης αλλά και να συμβάλουν με αυτό τον τρόπο στην ενίσχυση της διεθνιστικής αλληλεγγύης προς τους λαούς που παλεύουν ενάντια στον ιμπεριαλισμό, στον αγώνα του παλαιστινιακού λαού για να έχει τη δική του πατρίδα.

Από την περιοδεία στο εργοστάσιο της «3Α»
Από την περιοδεία στο εργοστάσιο της «3Α»
Ακόμα υπογράμμισε την ανάγκη οι εργαζόμενοι να παλέψουν για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους αλλά και, προχωρώντας ακόμα πιο πέρα, να διεκδικήσουν δικαιώματα που ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες τους και να επιβάλουν ριζικές πολιτικές λύσεις. Και αυτό μπορεί να επιτευχθεί, τόνισε, με την ολόπλευρη στήριξη και ενίσχυση του ΚΚΕ.

Οι κεντροαριστερές και οι κεντροδεξιές επιλογές δεν αποτελούν λύση για τους εργαζόμενους, σημείωσε. Αναφερόμενος στην πρόσφατη γαλλική εμπειρία, επισήμανε ότι το ΠΑΣΟΚ προσπαθεί να δικαιολογήσει την πολιτική του και να κινδυνολογήσει επισείοντας τον κίνδυνο της Δεξιάς. Ομως, είπε, ο πραγματικός κίνδυνος για τους εργαζόμενους είναι η δεξιά πολιτική που εφαρμόζεται από κοινού από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, τη Νέα Δημοκρατία, την Ευρωπαϊκή Ενωση, προς όφελος του μεγάλου κεφαλαίου.

Για το Ασφαλιστικό τόνισε ότι η κυβέρνηση επανέφερε ουσιαστικά τα μέτρα Γιαννίτση, που ενισχύουν τις αντεργατικές αλλαγές της Νέας Δημοκρατίας, οικοδομώντας έτσι ένα βάρβαρο σύστημα ασφάλισης. Ακόμα, ότι η κυβέρνηση προετοιμάζει περαιτέρω ανατροπή των εργασιακών σχέσεων αλλά και φορομπηχτικά μέτρα που θα επιβαρύνουν και άλλο τη λαϊκή οικογένεια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ