Παρασκευή 5 Μάη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΥΠΟΥ
Τιμούν την Πρωτομαγιά

Δε θα κυκλοφορήσουν εφημερίδες την Τετάρτη 10 του Μάη

Την Τετάρτη 10 του Μάη θα τιμήσουν την επέτειο της Εργατικής Πρωτομαγιάς οι εργαζόμενοι στον Τύπο και στα Ηλεκτρονικά Μέσα Ενημέρωσης. «Οι άνθρωποι των μέσων ενημέρωσης αποδεικνύουν στην πράξη ότι η Πρωτομαγιά, δεν είναι αργία, αλλά απεργία. Είναι ημέρα μνήμης με την οποία αποτίεται φόρος τιμής σε όλους εκείνους τους πρωτοπόρους που έδωσαν σκληρές μάχες και θυσιάστηκαν για να διασφαλίσουν τα δικαιώματα των εργαζομένων», τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση των Ενώσεων των εργαζομένων στον Τύπο.

Ετσι, την Τετάρτη 10 του μήνα δε θα κυκλοφορήσει καμία εφημερίδα. Οι διοικητικοί και οικονομικοί υπάλληλοι των εφημερίδων θα απεργήσουν την Τετάρτη 10 Μάη. Οι συντάκτες και οι τεχνικοί Τύπου των εφημερίδων θα πάνε για δουλιά το απόγευμα της Τετάρτης για την έκδοση φύλλων της Πέμπτης.

Η κοινή ανακοίνωσή υπογράφεται από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών και τις Ενώσεις Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Αθηνών, Τεχνικών Ημερήσιου και Περιοδικού Τύπου, Προσωπικού Ημερήσιων Εφημερίδων Αθηνών, Εφημεριδοπωλών Αθηνών και Προσωπικού Πρακτορείων Εφημερίδων Αθήνας.

Σ' αυτή, τονίζεται επίσης: «Με τον τρόπο αυτό υπογραμμίζεται για άλλη μια φορά ο ρόλος του Τύπου όχι μόνο στη διαμόρφωση της κοινής γνώμης, αλλά και στην ενίσχυση της συνολικής μνήμης που διατηρεί ζωντανά τα εθνικά και πανανθρώπινα ιδανικά, όπως αυτό της αξιοπρεπούς, από πλευράς συνθηκών και αμοιβής, εργασίας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ