Σάββατο 5 Απρίλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΣΤΟΠ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΙΡΑΚ
ΔΗΜΟΣ ΝΙΚΑΙΑΣ
Τα όνειρα πιο δυνατά από τα κανόνια τους

«Η ελπίδα των μαθητών είναι η ειρήνη, η μόρφωση και όχι η βαρβαρότητα. Εμείς θα αντισταθούμε με κάθε τρόπο στον πόλεμο. Θα είμαστε όλοι στους δρόμους για να δυναμώσει το φιλειρηνικό κίνημα. Για να σταματήσουμε τα σχέδια των ιμπεριαλιστών». Αυτά τα λόγια - δέσμευση ακούγονταν διαρκώς από τα μεγάφωνα, αλλά και από τα χείλη των εκατοντάδων μαθητών που συμμετείχαν, χτες το μεσημέρι, στη γεμάτη παλμό αντιπολεμική συγκέντρωση διαμαρτυρίας που διοργάνωσαν ο Δήμος Νίκαιας, εκπαιδευτικοί φορείς και σχολεία της πόλης, στην πλατεία Δαβάκη.

Κάθε παιδί φορούσε στο στήθος και μια πικέτα. Αλλο με αντιπολεμικό σύνθημα κι άλλο με ζωγραφιά που έφτιαξε το ίδιο κι έδειχνε τον πόλεμο όπως φαντάζει στα μάτια του. Αρκετά κρατούσαν στα χέρια τους λευκά χάρτινα περιστέρια ματωμένα από αίμα κι άλλα ταμπλό με φωτογραφίες τραυματισμένων και νεκρών παιδιών στο Ιράκ. Ακόμα κι όταν ξεκίνησε η συναυλία με τους Βασ. Λέκκα και τον Θαν. Γκάτσο, τα παιδιά και όλοι οι συγκεντρωμένοι έκαναν τους στίχους των τραγουδιών μηνύματα για την ειρήνη.

«Αυτός ο πόλεμος, τόνισε στην ομιλία του ο Στέλιος Μπενετάτος, δήμαρχος Νίκαιας, θέλουμε να τελειώσει, αλλά με νικητή τον ιρακινό λαό, δηλαδή την ειρήνη. Αυτό που πρέπει να ξεκαθαρίσουμε είναι πως δε φτάνει να λες είμαι με την ειρήνη, πρέπει να ενεργείς για να μη διευκολύνεις τον πόλεμο». Απαιτούμε, τόνισε, τώρα να βγει η Ελλάδα από κάθε πολεμική διαδικασία. Να κλείσει η βάση της Σούδας που είναι πραγματικά βάση θανάτου, αφού αεροπλάνα και πλοία τροφοδοτούνται από εκεί με πυραύλους για να πλήξουν οι ΗΠΑ το Ιράκ. Να γυρίσουν τα πλοία του Πολεμικού Ναυτικού από Περσικό και Μεσόγειο.

«Να μη σταματήσουμε, πρόσθεσε, να διαδηλώνουμε όσο κρατάει αυτός ο πόλεμος. Οι φωνές μας, τα όνειρά μας είναι πιο δυνατά από τα κανόνια τους. Οι λαοί είναι πιο δυνατοί από το άδικο και θα νικήσουν. Αγώνας για την ειρήνη, άλλωστε, σημαίνει αγώνας για τη δουλιά, για τη μόρφωση, για την υγεία, για την ελπίδα, για να είναι κάθε γενιά καλύτερη από την προηγούμενη».

Στη συγκέντρωση παραβρέθηκαν επίσης αντιπροσωπεία του ΚΚΕ με επικεφαλής τον γραμματέα της Αχτίδας Κορυδαλλού - Νίκαιας Στέλιο Κριεζή, η Βέρα Νικολαΐδου αντιπρόεδρος της ΕΕΔΥΕ και πρώην δήμαρχος Νίκαιας, δημοτικοί σύμβουλοι, ο Π. Γιαννακόπουλος πρόεδρος της ΕΛΜΕ Πειραιά, εκπρόσωποι δημοτικών παρατάξεων του δήμου, της Επιτροπής Ειρήνης Νίκαιας, της Ενωσης Γονέων, του Συλλόγου Γονέων, του Συλλόγου Δασκάλων κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ