Σάββατο 5 Απρίλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΣΤΟΠ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΙΡΑΚ
Δ. ΤΣΟΒΟΛΑΣ
Δεν προστάτευσαν τη διεθνή νομιμότητα ΟΗΕ και ΕΕ

«Θεωρούμε απαράδεκτο η ελληνική κυβέρνηση να παρέχει διευκολύνσεις απ' τη Σούδα, από το Ακτιο, απ' τα λιμάνια της χώρας, σ' αυτές τις απάνθρωπες, τις βάρβαρες και άδικες στρατιωτικές επιχειρήσεις των ΗΠΑ και της Μεγάλης Βρετανίας στο Ιράκ». Αυτό τόνισε χτες, ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ Δ. Τσοβόλας, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στα γραφεία του κόμματος του.

Ο Δ. Τσοβόλας επισήμανε ότι «οι εκατόμβες των θυμάτων, άμαχων Ιρακινών πολιτών και παιδιών, αποδεικνύουν ότι ο στόχος των ΗΠΑ, της Μεγάλης Βρετανίας, της Ισπανίας, αλλά και όσων συμφώνησαν μ' αυτό τον πόλεμο δεν ήταν ούτε η αποκατάσταση της δημοκρατίας στο Ιράκ, ούτε η απομάκρυνση των όπλων μαζικής καταστροφής. Στόχος αυτών των δυνάμεων είναι ο γεωπολιτικός, γεωστρατηγικός και οικονομικός έλεγχος του Ιράκ και όλης της περιοχής».

«Δυστυχώς, και αυτή τη φορά ο ΟΗΕ και η ΕΕ απέδειξαν ότι είναι ανήμποροι να προστατεύσουν τη διεθνή νομιμότητα», ανέφερε ο Δ. Τσοβόλας και επισήμανε: «Αντί η ηγεσία του ΟΗΕ και η ΕΕ να προωθήσουν ενέργειες, εναντίον των παρανομούντων, είδαμε χτες να κάθονται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και συζητήσεων με τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών στις Βρυξέλλες και να συζητούν, δυστυχώς, για το πώς θα κατανείμουν τα λάφυρα αυτού του παράνομου πολέμου».

Ο ίδιος χαρακτήρισε «μεγάλο λάθος της Ευρωπαϊκής Ενωσης να συζητά με τους δολοφόνους του ιρακινού λαού, να συζητά με εκείνους οι οποίοι έκαναν αυτή την παράνομη εισβολή στο Ιράκ για να χτυπήσουν καίρια στο άμεσο μέλλον την Ευρωπαϊκή Ενωση και την πολιτική ενοποίηση της Ευρώπης».

Παράλληλα ο Δ. Τσοβόλας κάλεσε «την ελληνική κυβέρνηση, που ταυτοχρόνως προεδρεύει στην Ευρωπαϊκή Ενωση, να αντιληφθεί τις μεγάλες της ευθύνες απέναντι στους Ευρωπαίους πολίτες, απέναντι στους Ελληνες πολίτες». Ο ίδιος μάλιστα υποστήριξε ότι για «το όραμα της Ευρώπης των λαών, των πολιτών», η ΕΕ πρέπει «να έχει δική της ενιαία ευρωπαϊκή εξωτερική και αμυντική πολιτική και όχι να σύρεται πίσω από τις επιλογές της ανταγωνίστριας Αμερικής ή άλλων χωρών».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ