Σάββατο 5 Απρίλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΣΤΟΠ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΙΡΑΚ
Να σε κάψω Γιάννη...

Η μέγιστη υποκρισία, πάνω στα ανθρώπινα συναισθήματα της αλληλεγγύης και της συμπαράστασης στον ιρακινό λαό «παίζεται» τις τελευταίες μέρες. Ετσι, χτες ο υπουργός Υγείας, Κ. Στεφανής, και ο πρόεδρος της Ελληνικής Επιτροπής της UNISEF Λ. Κανελλόπουλος, έδωσαν συνέντευξη Τύπου, όπου ανακοινώθηκε η αποστολή υγειονομικού υλικού στο Ιράκ.

Το ότι πύραυλοι που διαλύουν παιδικά κορμιά στους δρόμους, τα μαιευτήρια και τα νοσοκομεία της Βαγδάτης έχουν φορτωθεί και στη βάση της Σούδας και φέρουν τη σφραγίδα των πολεμικών διευκολύνσεων της κυβέρνησης του Κ. Σημίτη, δε φαίνεται να ενόχλησε τον υπουργό Υγείας. Ο οποίος ερωτηθείς από το «Ρ» πώς συμβιβάζεται απ' τη μια να διευκολύνεις τον πόλεμο και απ' την άλλη να προσφέρεις «ανθρωπιστική βοήθεια» είπε: «Συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας γίνεται και στην Αγγλία που όχι απλώς, εδώ έμμεσα, όπως λέτε, μπορεί να συμμετέχει, αλλά που συμμετέχει ενεργά στον πόλεμο. Κατά κάποιον τρόπο οι άνθρωποι είναι άνθρωποι, σε όλα τα μήκη και πλάτη του κόσμου και έχουν συναισθήματα φιλαλληλίας και καθήκοντος απέναντι στον άλλο άνθρωπο».

Κι αυτή η δήλωση είναι ενδεικτική της υποκρισίας τους, πρώτα δηλαδή να βοηθάνε στους βομβαρδισμούς και μετά να μοιράζουν στον ιρακινό λαό ασπιρίνες και αντιβιοτικά, που μπορεί και ποτέ να μην φτάσουν εκεί, γιατί όπως είπαν η ανθρωπιστική βοήθεια τις περισσότερες φορές πέφτει στα χέρια των εισβολέων.

Δηλαδή, να σε κάψω Γιάννη, να σ' αλείψω λάδι!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ