Σάββατο 5 Απρίλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΣΤΟΠ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΙΡΑΚ
Εντείνεται η σύγχυση για τις απώλειες

ΝΤΟΧΑ-ΒΑΓΔΑΤΗ.--

Οσο πιο συγκεχυμένες είναι οι πληροφορίες για την πορεία των μαχών στα πολεμικά μέτωπα και κυρίως γύρω από την ιρακινή πρωτεύουσα αλλά και για τα αποτελέσματα των ανηλεών βομβαρδισμών, τόσο εντείνεται και η σύγχυση σχετικά με τον ακριβή αριθμό των απωλειών και από τις δύο πλευρές.

Χτες το μεσημέρι, η αμερικανική διοίκηση στην Ντόχα ανακοίνωσε ότι οι δυνάμεις της καταμετρούν 54 νεκρούς, στους οποίους δε συμπεριλαμβάνονταν οι 7 νεκροί από τη συντριβή του ελικοπτέρου «Black Hawk», την Πέμπτη, καθώς διερευνούνται ακόμη τα αίτια του συμβάντος. Αργότερα το απόγευμα, Αμερικανοί αξιωματικοί, τηρώντας την ανωνυμία τους, υποστήριζαν ότι σκοτώθηκαν άλλοι 4 πεζοναύτες, δύο στο αεροδρόμιο και δύο στις μάχες που συνεχίζονται στην περίμετρο της πόλης Αλ Κουτ, ενώ παραδέχονταν ότι την Πέμπτη 2 ακόμη Αμερικανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν, «από φίλια πυρά» ο ένας και από ατύχημα ο άλλος. Με βάση την επίσημη ενημέρωση στην Ντόχα, οι Αμερικανοί αγνοούμενοι είναι 16 και οι τραυματίες περισσότεροι από 150. Η βρετανική πλευρά δεν έδωσε, χτες, επίσημη ενημέρωση για τις απώλειες των δυνάμεών της, που επισήμως παραμένουν στους 27 νεκρούς, χωρίς να υπάρχουν στοιχεία για αγνοουμένους ή τραυματίες.

Από την ιρακινή πλευρά, το απόγευμα της Πέμπτης είχαν ανακοινωθεί συνολικά 472-844 νεκροί και 4.399-5.994 τραυματίες άμαχοι, ενώ δεν έχει δοθεί απολογισμός για τις ιρακινές στρατιωτικές απώλειες. Με βάση τις τελευταίες πληροφορίες, 83 άμαχοι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 120 τραυματίστηκαν στα χωριά που γειτονεύουν με το αεροδρόμιο της Βαγδάτης, κατά τη διάρκεια των νυχτερινών μαχών στην περιοχή, που συνοδεύτηκαν από σφοδρούς βομβαρδισμούς, όπως υποστήριξαν νοσοκομειακές πηγές. Η αμερικανική πλευρά, από την άλλη, υποστήριξε ότι μόνο στο συγκεκριμένο μέτωπο σκοτώθηκαν περισσότεροι από 320 Ιρακινοί στρατιώτες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ