Σάββατο 26 Οχτώβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ξεσηκώνονται σε Πελοπόννησο και Κεφαλονιά

Με κεντρικά αιτήματα «όχι στο σχεδιαζόμενο βρώμικο πόλεμο των ιμπεριαλιστών κατά του Ιράκ» και «καμιά εμπλοκή της χώρας μας σε οποιαδήποτε μορφή πολέμου», οι Επιτροπές Ειρήνης στην Πελοπόννησο και την Κεφαλονιά με τη συμμετοχή πολλών μαζικών φορέων, προετοιμάζονται εντατικά για την επιτυχία των αντιπολεμικών - αντιιμπεριαλιστικών συλλαλητηρίων που θα γίνουν την Πέμπτη 31 Οκτώβρη.

Ηδη, αποφάσεις για τη διοργάνωση αντιπολεμικών - αντιιμπεριαλιστικών συλλαλητηρίων, με οδηγό το πλαίσιο που έχει δώσει στη δημοσιότητα η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ), έχουν πάρει μαζικοί φορείς στην Πάτρα, στην Τρίπολη και στην Κεφαλονιά. Συγκεκριμένα:

- Στην Πάτρα, σε σύσκεψη της Αντιπολεμικής Επιτροπής Αχαΐας (αποτελείται από 35 φορείς του νομού) που έγινε προχτές το βράδυ, αποφασίστηκε η διοργάνωση αντιπολεμικού - αντιιμπεριαλιστικού συλλαλητηρίου για την Πέμπτη 31 Οκτώβρη στις 7:30 μ.μ. μπροστά από το Εργατικό Κέντρο Πάτρας.

- Στην Τρίπολη, σε αντιπολεμικό συλλαλητήριο την Πέμπτη 31 Οκτώβρη στην κεντρική πλατεία της πόλης, στις 8 μ.μ. καλούν το λαό της Αρκαδίας, μαζικοί φορείς της πόλης, ενάντια στον πόλεμο σε βάρος του Ιράκ.

Οι φορείς που συμμετέχουν και καλούν - μεταξύ άλλων - στο αντιπολεμικό συλλαλητήριο είναι οι παρακάτω: Επιτροπή Ειρήνης Αρκαδίας, Εργατικό Κέντρο Αρκαδίας, ΑΔΕΔΥ, Δικηγορικός Σύλλογος Αρκαδίας, ΕΛΜΕ Αρκαδίας, Ενωση Γονέων και Μαθητών δήμου Τρίπολης, Νεανική Δράση για την Ειρήνη, Σύλλογος Τεχνολόγων Μηχανικών, Αντιπολεμική Επιτροπή Αρκαδίας.

Σε Κεφαλονιά - Ιθάκη

Η Επιτροπή Ειρήνης Κεφαλονιάς και Ιθάκης σε ανακοίνωσή της επισημαίνει πως δεν υπάρχει περιθώριο εφησυχασμού από κανέναν και ζητά, χωρίς καμιά χρονοτριβή, την άμεση κινητοποίηση όλου του λαού της Κεφαλονιάς και των φορέων του, όπως κάνουν άλλωστε και εκατομμύρια άνθρωποι στην Ευρώπη, τις ΗΠΑ, σε όλο τον κόσμο και στη χώρα μας.

Γι' αυτό καλεί όλους τους φορείς, κοινωνικούς και πολιτικούς, όλες τις κινήσεις, όλους τους Κεφαλονίτες και Θιακούς και ιδιαίτερα τη νεολαία, σε κοινή δράση, προκειμένου να αποτραπούν τα ιμπεριαλιστικά σχέδια του ΝΑΤΟ. Σε αυτό το πνεύμα η Επιτροπή Ειρήνης Κεφαλονιάς και Ιθάκης καλεί σε:

  • Σύσκεψη φορέων την Πέμπτη 31 Οκτώβρη στις 8:30 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο, προκειμένου να οργανωθεί η ειρηνική αντεπίθεση στο νομό.
  • Αντιπολεμικό συλλαλητήριο την Τρίτη 5 Νοέμβρη στις 7:30 μ.μ. μπροστά από το Εργατικό Κέντρο.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ