Σάββατο 26 Οχτώβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Η «νόσος» των αγροτών...

Γρηγοριάδης Κώστας

Τη δήθεν ανησυχία της για το ξεκλήρισμα της μικρομεσαίας αγροτιάς στη χώρα μας εκφράζει η ΝΔ, με την Επερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή το σύνολο της κοινοβουλευτικής ομάδας της, μ' επικεφαλής τον ίδιο τον Κ. Καραμανλή. Αναμενόμενη ενέργεια, καθώς θα ήταν περίεργο η ΝΔ να μη θελήσει να εκμεταλλευτεί το περιβόητο «αγροτικό μήνυμα» των πρόσφατων τοπικών εκλογών, το οποίο καταδεικνύει τη μεγάλη δυσαρέσκεια του αγροτικού κόσμου για την εφαρμοζόμενη αντιαγροτική πολιτική της κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Βεβαίως, όπως, επίσης ήταν αναμενόμενο, η ΝΔ στην Επερώτησή της διαπιστώνει, μεν, τη βαρύτητα της «νόσου» των αγροτών, αλλά, ούτε την πραγματική αιτία της εντοπίζει, ούτε και τη σωστή «θεραπεία» προτείνει.

Είναι, πράγματι, σωστά τα στοιχεία, που παρουσιάζονται στην Επερώτηση για συνεχή μείωση του αγροτικού εισοδήματος και δραματική συρρίκνωση του αγροτικού δυναμικού στη χώρα μας, που μειώνεται κατά 40.000 το χρόνο. Ομως η πραγματική αιτία γι' αυτό δεν είναι η ανικανότητα της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, ούτε η «θεραπεία» θα έρθει με την ανάδειξη της ΝΔ στην κυβερνητική εξουσία, όπως υποστηρίζεται στην Επερώτηση, αφού και η τελευταία την ίδια ουσιαστικά πολιτική θα εφαρμόσει.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ