Σάββατο 26 Οχτώβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
Διευρύνεται συνεχώς η συμμετοχή φορέων

Η ΕΕΔΥΕ καλεί σε προσυγκέντρωση την ερχόμενη Πέμπτη, 31 Οκτώβρη, στις 6.00 το απόγευμα, στην πλατεία Κλαυθμώνος

Διαδηλώνουμε εναντίον του πολέμου και του ιμπεριαλισμού. Αυτό είναι το μήνυμα που θα στείλει ο λαός του Λεκανοπεδίου στις 31 Οκτώβρη. Μαζί με τους χιλιάδες διαδηλωτές στην υπόλοιπη χώρα, αλλά και σε άλλες χώρες της Ευρώπης το αντιιμπεριαλιστικό κίνημα της πατρίδας θα δηλώσει την αντίθεσή του στα σχέδια της «νέας τάξης πραγμάτων». Θα απαιτήσει να μην υπάρξει καμιά εμπλοκή της χώρας μας στον βρώμικο αυτό πόλεμο, καθώς και να επιστρέψουν άμεσα όλοι οι Ελληνες στρατιωτικοί που βρίσκονται έξω από τα σύνορα της χώρας.

Η παρουσία του κόσμου φαίνεται ότι θα είναι πολύ μεγάλη, αφού πυκνώνουν οι ανακοινώσεις συμμετοχής από Συλλόγους, Ομοσπονδίες, Συνδικάτα και Ενώσεις Εργαζομένων, που καλούν τα μέλη τους να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο του Συντάγματος και στην πορεία στην Αμερικάνικη Πρεσβεία και την Πέμπτη 31 Οκτωβρίου και ώρα 6.30 μ.μ. να ενώσουν τη φωνή τους, μαζί με τους άλλους λαούς της Ευρώπης και ολόκληρου του κόσμου εναντίον του πολέμου των ιμπεριαλιστών σε βάρος του λαού του Ιράκ.

Οι επιτροπές ειρήνης, μέλη της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ), πραγματοποιούν περιοδείες στις γειτονιές της Αθήνας και του Πειραιά, προκειμένου να ενημερώσουν τον κόσμο για την καλύτερη επιτυχία του συλλαλητηρίου. Εξάλλου με ανακοίνωσή της, η ΕΕΔΥΕ καλεί τα μέλη της σε προσυγκέντρωση τη μέρα της κινητοποίησης στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 6.00 μ.μ. Στον ίδιο χώρο και ώρα καλούν τα μέλη τους η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ) και η επιτροπή Αθήνας της «Δράση: Θεσσαλονίκη 2003».

Επίσης, πρέπει να τονίσουμε ότι οι φορείς που πήραν την πρωτοβουλία για την οργάνωση της κινητοποίησης είναι οι εξής: ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΕΚΑ, ΕΚΠ, Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ), Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ), Αδέσμευτη Κίνηση Ειρήνης (ΑΚΕ), «Δίκτυο κοινωνικής υποστήριξης μεταναστών και προσφύγων», «Ελληνες Γιατροί κατά των Πυρηνικών», ΚΕΑΔΕΑ, «Πολίτες του κόσμου για την ειρήνη, την αλληλεγγύη, τα δικαιώματα, το περιβάλλον», «Πρωτοβουλία για το Ελληνικό Κοινωνικό Φόρουμ», «Πρωτοβουλία Γένοβα 2001», «Συμμαχία Σταματήστε Τον Πόλεμο», Σύλλογος Φυλακισθέντων Εξορισθέντων Αντιστασιακών (ΣΦΕΑ) '67-'74.

Βέβαια, όλο και περισσότεροι γίνονται οι φορείς που δηλώνουν συμμετοχή. Συγκεκριμένα, χτες με ανακοινώσεις τους προστέθηκαν οι Συνεργαζόμενες Ομοσπονδίες Συνταξιούχων ΙΚΑ, ΤΕΒΕ, ΤΣΑ, ΝΑΤ, ΔΗΜΟΣΙΟ, ΕΛΤΑ, ΟΤΑ, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Λογιστών (ΠΟΛ), η Πανελλήνια Ενωση Συνταξιούχων Αναπήρων Θυμάτων Εθνικής Αντίστασης (ΠΕΣΑΘΕΑ), το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Αθήνας.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Δραστηριότητα Επιτροπών Ειρήνης (2017-04-01 00:00:00.0)
Σύσκεψη για την ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΕΙΡΗΝΗΣ (2008-01-29 00:00:00.0)
Νέα ορμή για το αντιιμπεριαλιστικό κίνημα (2007-04-14 00:00:00.0)
Να δυναμώσουμε το φιλειρηνικό κίνημα (2003-11-06 00:00:00.0)
Σήμερα το παλλαϊκό ΟΧΙ στον πόλεμο και την ελληνική εμπλοκή (2002-10-31 00:00:00.0)
Ολοι σήμερα στο Σύνταγμα (1999-04-04 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ