Σάββατο 26 Οχτώβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ
Η ιστοσελίδα του Spiegel
Η ιστοσελίδα του Spiegel
Τσετσένοι made in USA!

Οταν το ίδιο το υπουργείο Αμυνας των ΗΠΑ χρηματοδοτεί την ηλεκτρονική ιστοσελίδα των εξτρεμιστών Τσετσένων (!), τότε πολλά πράγματα εξηγούνται...

Η αποκάλυψη περιέχεται στο γερμανικό «Σπίγκελ» και αντλήθηκε από την εξαίρετο συνάδελφο του «ΣΚΑΪ» Ειρήνη Αναστασοπούλου. Σύμφωνα, λοιπόν, με την ηλεκτρονική σελίδα του «Σπίγκελ» της 24/10/2002, προκύπτουν τα εξής (σ.σ.: όπως αναλυτικά περιγράφονται σήμερα στη στήλη των διεθνών θεμάτων του «Ρ»):

Μερικές μέρες μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτέμβρη οι αμερικανικές Αρχές επέβαλαν «λουκέτο» σε ιστοσελίδες, που αναφέρονταν σε θέματα ισλαμιστών, μουτζαχεντίν, Αλ Κάιντα και συναφών θεμάτων. Μια όμως διασώθηκε... Είναι η ιστοσελίδα των Τσετσένων (Kavkas.org)! Οπως λέει το «Σπίγκελ», το ερώτημα πώς είναι δυνατόν μια τόσο εξτρεμιστική ιστοσελίδα, που κάνει προπαγάνδα, να συνεχίζει να λειτουργεί στις ΗΠΑ μετά τις 11 Σεπτέμβρη... παραξενεύει, αλλά μόνο όσους δε γνωρίζουν την πραγματικότητα.

Ποια είναι η πραγματικότητα; Προσέξτε: Στην όλη διακίνηση των πληροφοριών της τσετσένικης ιστοσελίδας αναμειγνύονται δυο αμερικανικές εταιρίες που διατηρούν «άριστες σχέσεις με τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες». Προσέξτε: Οταν θέλει κανείς από την Ευρώπη να ανοίξει την ιστοσελίδα «Kavkas.Org» τότε περνά από το Σικάγο και συγκεκριμένα από τη γνωστή και μη εξαιρετέα αμερικανική μυστική υπηρεσία National Security Agency (NSA), που, μεταξύ άλλων, είναι παγκοσμίως γνωστή για τις ηλεκτρονικές ιδιότητες του παγκόσμιου «ντετέκτιβ»...

Στο άρθρο, περιγράφεται ένα απίστευτο σύμπλεγμα σχέσεων, όπου μεταξύ άλλων εμπλέκεται η ηλεκτρονική εταιρία «Μετροπόλιταν Φίμπερ», διευθυντής της οποίας είναι ο κ.Χ.Γκάτανας, πρώην υψηλόβαθμο στέλεχος του αμερικανικού στρατού και μυστικός πράκτορας της NSA επί δύο χρόνια... Προσέξτε κάτι ακόμα: Οπως τονίζει το «Σπίγκελ» όλη αυτή η αλυσίδα διαπλοκής καταλήγει στην DARPA. Τι είναι η DARPA; Τίποτε λιγότερο από την Υπηρεσία Ανάπτυξης του Αμερικανικού υπουργείου Αμυνας!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ