Σάββατο 26 Οχτώβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ
Να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη συμμετοχή στις εκδηλώσεις του

Αίτημα Ελλήνων βουλευτών προς τους Ιταλούς συναδέλφους τους

Τριάντα και πλέον Ελληνες βουλευτές με κοινή επιστολή τους απευθύνονται στο ιταλικό Κοινοβούλιο, ζητώντας να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να μην ευοδωθούν τα σχέδια της ιταλικής κυβέρνησης να παρεμποδίσει την προσέλευση όσων επιθυμούν να μετάσχουν στις προγραμματισμένες εκδηλώσεις του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Φόρουμ στη Φλωρεντία (6 με 10 Νοέμβρη), αναστέλλοντας την ισχύ των σχετικών διατάξεων της Συνθήκης Σένγκεν.

Στην επιστολή τους οι Ελληνες βουλευτές επισημαίνουν ότι δεν μπορεί για οποιαδήποτε σκοπιμότητα να υπάρξουν ενέργειες κυβερνήσεων για περιστολή των δικαιωμάτων και των ελευθεριών των πολιτών και καλούν τους Ιταλούς συναδέλφους τους να αναλάβουν πρωτοβουλίες προς την κυβέρνησή τους ώστε αυτή να σεβαστεί το δικαίωμα των πολιτών να διαδηλώνουν ελεύθερα στο έδαφος της Ευρώπης για την ειρήνη, τη ζωή, την πρόοδο, την κοινωνική δικαιοσύνη και την προστασία του περιβάλλοντος.

Υπενθυμίζεται ότι το ΚΚΕ ήταν αυτό που πρώτο είχε αντιδράσει στις μεθοδεύσεις της ιταλικής κυβέρνησης με επιστολή προς τον Ιταλό πρέσβη στην Αθήνα, ενώ σχετική πρωτοβουλία έχει αναληφθεί και στα πλαίσια του ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου την οποία στηρίζουν οι ευρωβουλευτές του ΚΚΕ.

Την επιστολή υπογράφουν οι: Αντώνης Σκυλλάκος, Δημήτρης Τσιόγκας, Ορέστης Κολοζώφ, Παναγιώτης Κοσιώνης, Αγγελος Τζέκης, Σταύρος Σκοπελίτης, Κυριάκος Σπυριούνης, Παναγιώτης Κρητικός, Φοίβος Ιωαννίδης, Στέλιος Παπαθεμελής, Νίκος Κωνσταντόπουλος, Ασημίνα Ξηροτύρη - Αικατερινάρη, Παναγιώτης Λαφαζάνης, Φώτης Κουβέλης, Γιώργος Αμπατζόγλου, Μαρία Δαμανάκη, Θόδωρος Κατσανέβας, Γιώργος Παπαγεωργίου, Αθανάσιος Μάτης, Ευτύχης Δαμιανάκης, Γιώργος Κύρκος, Σάββας Τσιτουρίδης, Σήφης Βαλυράκης, Πυθαγόρας Βαρδίκος, Νίκος Σαλαγιάννης, Ιωάννης Βαϊνας, Ελεωνόρα Κατσέλη, Θεοχάρης Τσιόκας, Αλέξανδρος Αθανασιάδης, Βασίλειος Βασιλακάκης, Βασίλειος Γερανίδης.

Δηλώσεις για συμμετοχή

Η Επιτροπή Αθήνας «Δράση: Θεσσαλονίκη 2003» ανακοινώνει ότι θα συμμετάσχει στις διαδηλώσεις της Φλωρεντίας στις 9 του Νοέμβρη. Το κόστος συμμετοχής είναι 180 ευρώ. Δηλώσεις συμμετοχής στα γραφεία της Επιτροπής (Χαλκοκονδύλη 37, 3ος όροφος, τηλ. 010.5238.744 και στο Γ. Ποντικό, 0977-201579).

Το πρόγραμμα έχει ως εξής: Αναχώρηση 7 του Νοέμβρη από Πάτρα (με πλοίο). Αφιξη στις 8 του Νοέμβρη. Συμμετοχή στη διαδήλωση στις 9 του Νοέμβρη και αναχώρηση από Ιταλία στις 10 του Νοέμβρη. Αφιξη στην Ελλάδα στις 11 του Νοέμβρη. Στην τιμή περιλαμβάνονται η μεταφορά και οι δύο διανυκτερεύσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ