Σάββατο 26 Οχτώβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ «ΑΛ ΚΑΪΝΤΑ»...

Η ΤΡΟΜΕΡΗ ΑΛ ΚΑΪΝΤΑ... «Σε μια γενική επίθεση που έχει εξαπολύσει η Αλ Κάιντα "εναντίον των σταυροφόρων και των Εβραίων" σε όλο τον κόσμο φαίνεται να εντάσσεται η κατάληψη του θεάτρου της Μόσχας, αλλά και οι πρόσφατες τρομοκρατικές ενέργειες στο Κουβέιτ, την Υεμένη, τις Φιλιππίνες και το Μπαλί». (Από το βασικό θέμα των «ΝΕΩΝ»).

ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΕΣ: «Η πεποίθηση για τους δεσμούς των Τσετσένων αυτονομιστών με την Αλ Κάιντα στηρίζεται σε πληροφορίες των ρωσικών και αμερικανικών υπηρεσιών από την εποχή του Προέδρου Κλίντον, τότε που ο Λευκός Οίκος είχε αποφασίσει να κάνει τα στραβά μάτια όταν οι Ρώσοι εξαπέλυσαν μαζική επίθεση στην Τσετσενία και ισοπέδωσαν το Γκρόζνι, το 1999» (Ρούσος Βρανάς - «ΝΕΑ»).

ΧΡΗΣΙΜΗ «ΚΡΙΣΗ»: «Πολιτικοί παρατηρητές εκτιμούν ότι η κρίση, ανεξάρτητα από την κατάληξή της, θα φέρει πιο κοντά Μόσχα και Ουάσιγκτον στο θέμα του Ιράκ» (Από το βασικό θέμα της «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ»).

ΟΧΙ ΚΟΛΠΑ ΣΤΟ ΑΦΕΝΤΙΚΟ: «Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζορτζ Μπους είναι ένας πολύ υπομονετικός άνθρωπος, ίσως και να παραείναι υπομονετικός αν κρίνει κανείς από την ανοχή που έχει δείξει στα συνεχιζόμενα κόλπα της Γαλλίας και της Ρωσίας στο Συμβούλιο Ασφαλείας. Τα δύο έθνη, γνωστά στο παρελθόν μπλοκάρουν κάθε πρόταση που υποβάλλουν στο Συμβούλιο Ασφαλείας οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Βρετανία. Καταλαβαίνουμε τη χρησιμότητα της διπλωματίας, όμως αρκετά. Πέντε εβδομάδες έχουν περάσει από τότε που ο πρόεδρος Μπους ζήτησε να αναλάβει δράση, και αργά ή γρήγορα θα πρέπει να δώσει ένα τέλος στα κόλπα της Ρωσίας και της Γαλλίας» («ΓΟΥΟΛ ΣΤΡΙΤ ΤΖΟΥΡΝΑΛ» -«ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ»).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ