Σάββατο 26 Οχτώβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ευρωπαϊκή «αντιτρομοκρατική» άσκηση

Τη μέρα της Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ενωσης επέλεξαν οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι για να «τρομοκρατήσουν» το μαζικό λαϊκό κίνημα της της Ευρώπης. «Ανακάλυψαν» λοιπόν την πιθανότητα να γίνει τρομοκρατική επίθεση ευρείας κλίμακας κατά τη διάρκεια μιας πολύ μεγάλης διαδήλωσης και αποφάσισαν να... ασκηθούν(!) για να αντιμετωπίσουν ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Σύμφωνα, λοιπόν με ανακοίνωση του γαλλικού υπουργείου Αμυνας, «ευρωπαϊκή άσκηση πολιτικής προστασίας με προσομοίωση των συνεπειών μιας μεγάλης κλίμακας τρομοκρατικής επίθεσης με ραδιενεργές και χημικές ουσίες» θα γίνει σήμερα Σάββατο στο στρατόπεδο Κανζιέρ (Βαρ) στη Νότια Γαλλία. Η άσκηση με την κωδική ονομασία «Euratox 2002», που πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, θα έχει ως θέμα τη «νοσηλεία και τη μεταφορά των θυμάτων τρομοκρατικής επίθεσης που θα γίνει στη διάρκεια μιας πολύ μεγάλης διαδήλωσης», διευκρινίστηκε από την ίδια πηγή.

Στην άσκηση θα συμμετάσχουν 800 άνδρες και γυναίκες των μονάδων της πολιτικής ασφάλειας ή των ενόπλων δυνάμεων από έξι χώρες: Γαλλία, Αυστρία, Ισπανία, Ελλάδα, Ιταλία, Σουηδία.

Η «Euratox 2002» έχει ως διπλό στόχο, να ελέγξει την αλυσίδα της διοίκησης των σωστικών συνεργείων απέναντι στις συνέπειες μιας μεγάλης κλίμακας τρομοκρατικής επίθεσης και να θέσει σε εφαρμογή τον ευρωπαϊκό μηχανισμό πολιτικής προστασίας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ