Σάββατο 26 Οχτώβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τα σκεπτικά

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΔΕ ΛΕΜΕ, είναι θετικό και αξιοσημείωτο, ο άνθρωπος να είναι καλόπιστος. Ιδίως σε καιρούς σαν αυτούς που περνάμε, όπου κάποιοι επιδιώκουν να μας κάνουν να υποπτευόμαστε ακόμα και το γείτονά μας.

Πλην, όμως, το να λύσουν ο Κώστας Σημίτης και ο Γιώργος Παπανδρέου τα προβλήματα της εθνικής κυριαρχίας με ταυτόχρονη δημιουργία του ευρωστρατού, του Κυπριακού ενόψει της διεύρυνσης και της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής ενόψει της αναδιάρθρωσης της ...σε ένα δείπνο των «15» είναι μάλλον υπερβολικό.

Οσο και να είχε βάλει τα δυνατά του ο σεφ, όσο καλό και να ήταν το κρασί, όσο γευστικό και να ήταν το γλυκό, είναι μάλλον δύσκολο να μπόρεσαν οι γαστριμαργικές απολαύσεις να κάμψουν συγκεκριμένες επιδιώξεις συγκεκριμένων «εταίρων» μας, για όλα τα παραπάνω.

Οποιος πείθεται έτσι εύκολα για την αποτελεσματικότητα των κυβερνώντων, δε λέγεται καλόπιστος. Αλλιώς λέγεται...

Το χειρότερο και πλέον ύποπτο είναι τα ...χαμόγελα και τα ελεγχόμενα ειδησεογραφικά στοιχεία που άφησαν να διαρρεύσουν ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Εξωτερικών στις Βρυξέλλες. Ηταν περίπου τα ίδια με αυτά του Ελσίνκι, της Μαδρίτης και της Νίκαιας...

ΜΑΛΙΣΤΑ, αυξημένα κατά 7,4%, θα είναι τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια από την 1η Νοέμβρη. Οι υποσχέσεις της κυβέρνησης στους ακτοπλόους εκτελούνται κατά γράμμα και δεν είχαμε καμιά αμφιβολία γι' αυτό. Οι τελευταίοι είναι ελεύθεροι να κάνουν ό,τι θέλουν.

Εντάξει, τη γλιτώσαμε αυτό το τριήμερο, το οποίο πέφτει ακριβώς πριν την αύξηση, αλλά η συνέχεια αναμένεται ζόρικη, καθώς θα έχουμε και μια ακόμη αύξηση στο άμεσο μέλλον. Αλλωστε προβλέπεται ποσοστό αύξησης μέχρι και 20%.

Φυσικά αυτά - κατά το υπουργείο Οικονομικών - ουδεμία σχέση έχουν με τον πληθωρισμό και την ακρίβεια και οι δείκτες του Χριστοδουλάκη συνεχίζουν να ευημερούν και να προσπαθούν να μας δείξουν μια Ελλάδα σωστό, αλλά εικονικό οικονομικό παράδεισο.


Γρηγοριάδης Κώστας


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ