Κυριακή 4 Απρίλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ολοι σήμερα στο Σύνταγμα
  • Στις 6 μ.μ. το μεγάλο παναττικό αντιιμπεριαλιστικό συλλαλητήριο και η πορεία στην αμερικάνικη πρεσβεία που διοργανώνουν η ΕΕΔΥΕ και δεκάδες μαζικοί φορείς
  • Τη Μ. Τρίτη καθιστική διαμαρτυρία έξω από την αμερικάνικη πρεσβεία διοργανώνουν γυναικείες οργανώσεις

ΟΛΟΙ στον αγώνα. ΟΛΟΙ στο συλλαλητήριο στο Σύνταγμα και στην πορεία στην αμερικάνικη πρεσβεία.Με το σύνθημα αυτό η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ) και δεκάδες συνδικαλιστικές και μαζικές οργανώσεις, δήμοι, κοινωνικοί και καλλιτεχνικοί φορείς, καλούν το λαό της Αττικής να συμμετάσχει μαζικά στο σημερινό παναττικό αντιιμπεριαλιστικό αντιπολεμικό συλλαλητήριο, στις 6 μ.μ. στο Σύνταγμα.

Η Αθήνα θα "πλημμυρίσει" αύριο ξανά από χιλιάδες διαδηλωτές της ειρήνης. Οι Αθηναίοι και οι Αθηναίες θα ενώσουν τις φωνές τους για να καταδικάσουν άλλη μια φορά τους αμερικανοΝΑΤΟικούς βομβαρδισμούς. Για να συμπαρασταθούν στο λαό της Γιουγκοσλαβίας. Για να σταματήσει, τώρα, ο βρώμικος πόλεμος. Για να σταματήσει κάθε διευκόλυνση και συμμετοχή της Ελλάδας.

Μετά τη συγκέντρωση και τη συναυλία στο Σύνταγμα, θα ακολουθήσει πορεία που θα καταλήξει στην αμερικάνικη πρεσβεία.

"Η φωτιά του πολέμου - επισημαίνει η ΕΕΔΥΕ - άναψε και απειλεί όλα τα Βαλκάνια. Το ΝΑΤΟ, οι Αμερικανοί και Ευρωπαίοι ιμπεριαλιστές είναι αυτοί που προκάλεσαν το διαμελισμό της Γιουγκοσλαβίας, είναι αυτοί που θέλουν το νέο διαμελισμό της και τη γενικότερη αλλαγή των συνόρων στα Βαλκάνια. Είναι αυτοί που χρησιμοποιούν τις μειονότητες για να εξυπηρετήσουν τα βρώμικα σχέδιά τους. Είναι οι φονιάδες των λαών, που κλιμακώνουν τον πόλεμο, παρά τη λαϊκή κατακραυγή και τις αντιδράσεις σε όλο τον κόσμο. Μπροστά στη βαρβαρότητα και στη θηριωδία του ΝΑΤΟ, ένας δρόμος υπάρχει. Ο δρόμος της αντίστασης. Ο γενικός ξεσηκωμός του λαού μας. Των λαών των Βαλκανίων. Της ανθρωπότητας ολόκληρης κατά του νέου Ράιχ του ΝΑΤΟ που την απειλεί".

Κάλεσμα συμμετοχής στο συλλαλητήριο απευθύνει με ανακοίνωσή της και η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης,επισημαίνοντας: "Η ΕΕΔΔΑ συμπαραστέκεται στα θύματα του βρώμικου πολέμου. Καλούμε τον ελληνικό λαό να αντισταθεί με όλους τους τρόπους στην επίθεση των ιμπεριαλιστών και με τη συσπείρωση και δράση του να επιβάλει την ειρήνη στα Βαλκάνια".

Στο σημερινό παναττικό - παλλαϊκό συλλαλητήριο καλούν και συμμετέχουν οι παρακάτω φορείς: Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ), Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Δημοκρατική Αλληλεγγύη (ΕΕΔΔΑ), Πανελλήνια Ενωση Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης (ΠΕΑΕΑ), Πανελλήνια Ενωση Κρατουμένων Αγωνιστών Μακρονήσου (ΠΕΚΑΜ), Ελληνοκουβανικός Σύνδεσμος Φιλίας,οι Δήμοι Καισαριανής,Ταύρου,Περάματος,Βύρωνα,Πετρούπολης,η "Αγωνιστική Αριστερή Οικολογική Συμπαράταξη για την Αθήνα" οι Ομοσπονδία Συνταξιούχων ΙΚΑ - ΟΓΑ,Ομοσπονδία Φαρμάκου,Πανελλήνια Ομοσπονδία Λογιστών,Ομοσπονδία Συλλόγων Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας,Ομοσπονδία Οικοδόμων,Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας,Σωματείο Εργαζομένων ΙΒΣΑ (Βρεφονηπιακοί Σταθμοί), Σωματείο Ιματισμού - Κλωστοϋφαντουργίας και Δέρματος,Ενωση Επαγγελματιών Λογιστών Πρωτευούσης,ΕΤΜΟΑ - ΥΠΕΧΩΔΕ,Συντονιστική Επιτροπή Σωματείων Αθήνας,Συνδικάτο Οικοδόμων,Συνδικάτο Ξύλου,Συνδικάτο Εμποροϋπαλλήλων,Συνδικάτο Φαρμακεργατών,Συνδικάτο Φαρμακοϋπαλλήλων,Συνδικάτο Λιθογράφων,Σύλλογος Υπαλλήλων Ανωνύμων Εταιριών,Συνδικάτο Ηλεκτρολόγων,Συνδικάτο Ιδιωτικών Παιδικών Σταθμών,Συνδικάτο Τράπεζας ΝΑΤ WEST,Σύλλογοι Νοσηλευτών - τριών Δημοσίων Νοσοκομείων,Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Αθήνας,Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Καματερού - Πετρούπολης,Πανελλήνιος Σύλλογος Τηλεπικοινωνιών Υπαλλήλων Πολιτικής Αεροπορίας,Σύνδεσμος Ελλήνων Ηθοποιών,Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών,Εταιρεία Ελλήνων Λογοτεχνών,Σύνδεσμος Ελλήνων Ηθοποιών,Σύνδεσμος διάδοσης δημοτικών χορών και τραγουδιών.

Ακόμα συμμετέχουν: Παμπειραϊκή Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη,"Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία" (ΝΑΣ), Εργατικό Κέντρο Πειραιά,Αγωνιστικές Δημοτικές Κινήσεις,7 Γυναικείοι Σύλλογοι του Πειραιά,22 Εργατικά και Συνταξιουχικά Σωματεία,Παραρτήματα Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης,Ομοσπονδία Γονέων Πειραιά,Δικηγορικός Σύλλογος Πειραιά,Βιοτεχνικό και Επαγγελματικό Επιμελητήριο Πειραιά,Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων Πειραιά.

Τη Μ. Τρίτη οι γυναίκες

Την απαίτησή τους να σταματήσει τώρα ο πόλεμος στη γειτονική Γιουγκοσλαβία θα διατρανώσουν έξω απ' την αμερικάνικη πρεσβεία οι γυναίκες. Η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας καλεί όλες τις γυναίκες της χώρας μας να συμμετάσχουν μεθαύριο, Μ. Τρίτη, στις 7 μ.μ., στην καθιστική διαμαρτυρία - που έχουν προγραμματίσει - έξω απ' την πρεσβεία του θανάτου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ