ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - Α` ΕΘΝΙΚΗ
Μέρα των πρωτοπόρων

Ολυμπιακός, ΠΑΟ και ΟΦΗ συνέχισαν με νίκες στη 10η αγωνιστική του πρωταθλήματος. Νοκ άουτ ο Τζιοβάνι για την υπόλοιπη σεζόν μετά από την αντιαθλητική ενέργεια του Σέμου

Τρίτη 7 Δεκέμβρη 1999

Ο Πφλίπσεν πέτυχε γκολ σε βάρος του Αρη για τον Παναθηναϊκό
Οι πρωτοπόροι είχαν την τιμητική τους στη 10η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α` Εθνικής. Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός και ΟΦΗ σημείωσαν σημαντικές νίκες και διατηρήθηκαν στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας. Ας δούμε όμως αναλυτικότερα τι έγινε στα γήπεδα:

Στο Καυτατζόγλειο Ηρακλής και Ολυμπιακός διαφήμισαν το ποδόσφαιρο αφού το τελικό 3-4 πρόσφερε άφθονο θέαμα στους φιλάθλους. Βέβαια, ως... είθισται, δεν έλειψαν τα... παρατράγουδα. Καλώς δεν αποβλήθηκε ο Αντζας μόλις στο πρώτο λεπτό από τον διαιτητή Νίκου, κάκιστα ο Σέμος «σακάτεψε» τον Τζιοβάνι στέλνοντάς τον πρόωρα για διακοπές στη Βραζιλία. Πέντε μήνες μακριά από τα τερέν θα μείνει ο βιρτουόζος άσος των «ερυθρολεύκων», κάτι που σημαίνει ότι χάνει τη χρονιά. Λες και έχουμε την πολυτέλεια στα ελληνικά γήπεδα να βλέπουμε τα τρικ του διεθνή άσου των Καριόκας...

Ο ΠΑΟ με συνοπτικές διαδικασίες «καθάρισε» τον Αρη αφού στο πρώτο κιόλας ημίχρονο είχε στείλει την μπάλα τρεις φορές στα δίχτυα του Κατεργιαννάκη. Η επανάληψη ήταν μια τυπική διαδικασία.

Αυτός ο ΟΦΗ πού θα σταματήσει; Νέο του «θύμα» ο ΠΑΟΚ (σ.σ. ο κατήφορος του «δικεφάλου» δεν έχει τελειωμό). Αυτή τη φορά δεν ήταν ο Γκόμεζ αυτός που έβγαλε τα κάστανα από τη φωτιά αλλά δυο... παλιοί, οι Νιόπλιας και Παυλόπουλος.

Στην Ξάνθη η ομώνυμη ομάδα αν και βρέθηκε μπροστά στο σκορ με δυο γκολ η ΑΕΚ βρήκε το κουράγιο να ισοφαρίσει αν και έπαιζε με μισή ομάδα.

Ο Πανηλειακός στον Πύργο δε δυσκολεύτηκε να ξεπεράσει το εμπόδιο της παραπαίουσας Καλαμάτας και έτσι έμεινε ψηλά στο βαθμολογικό πίνακα.

Ο Δημήτρης Ναλιτζής με χατ-τρικ σε βάρος του Απόλλωνα χάρισε τους τρεις βαθμούς στον Πανιώνιο που δείχνει να ανακάμπτει μετά την πρόσληψη του Μάκη Κατσαβάκη στην τεχνική ηγεσία.

Εύκολα, όπως δείχνει άλλωστε και το τελικό σκορ, η Παναχαϊκή νίκησε τα Τρίκαλα στην Πάτρα, ενώ Προοδευτική και Καβάλα μοιράστηκαν τέρματα, βαθμούς και εντυπώσεις στο ουδέτερο γήπεδο του Περιστερίου.

Τέλος, χτες ο Ιωνικός με δυο γκολ του Κομπαγιάσι στην αρχή και το τέλος του δεύτερου ημιχρόνου πήρε σπουδαία νίκη από τον Εθνικό Αστέρα στην Καισαριανή. Η ομάδα του Σπύρου Λιβαθηνού τα έχει με τη διαιτησία αν και βρέθηκε πρώτη μπροστά στο σκορ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Δύσκολα ο Ολυμπιακός, «ανάσα» για τον Παναθηναϊκό (2019-10-22 00:00:00.0)
Σφραγίστηκαν εισιτήρια (2003-10-09 00:00:00.0)
Σε ρυθμό ρελαντί (2000-09-29 00:00:00.0)
«Βροχή» από γκολ (1999-12-14 00:00:00.0)
Συνεχίζουν ακάθεκτοι (1999-04-20 00:00:00.0)
Ακόμα βάζουν... γκολ (1997-11-18 00:00:00.0)