ΣΠΥΡΟΣ ΣΤΡΙΦΤΑΡΗΣ
Εστία αντίστασης στη σημερινή πολιτική το ΚΚΕ

Με τους εργαζόμενους της «ΙΝΤΡΑΚΟΜ» συζήτησε το στέλεχος του ΚΚΕ

Σάββατο 29 Νοέμβρη 2003

Tοκαs Βαγγεληs

«Ενισχύστε το ΚΚΕ, για να το έχετε ισχυρό σύμμαχο και συνεργάτη στους αγώνες σας για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων σας, αλλά και για τη διεκδίκηση νέων». Αυτό το κάλεσμα απηύθυνε χτες ο Σπύρος Στριφτάρης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, μιλώντας στους εργαζόμενους της «ΙΝΤΡΑΚΟΜ» στην Παιανία, κατά τη διάρκεια περιοδείας στις εγκαταστάσεις της επιχείρησης στα πλαίσια των εξορμήσεων του Κόμματος.

Μπορεί, βέβαια, το στέλεχος και το κλιμάκιο του Κόμματος να μίλησαν με τους εργαζόμενους της επιχείρησης δεν κατάφεραν όμως να κάνουν το ίδιο και με τους συνδικαλιστές της πλειοψηφίας του σωματείου που το λιγότερο «αδιαφόρησαν». Αυτό καθώς αν και είχε κανονιστεί συνάντηση μαζί τους στα γραφεία του σωματείου, όταν πήγε το κλιμάκιο δεν εμφανίστηκε κανείς από τους συνδικαλιστές, αποδεικνύοντας στην πράξη το ρόλο τους μέσα στο εργοστάσιο...

Ο Σπύρος Στριφτάρη, μιλώντας σε συγκεντρώσεις των εργαζομένων αναφέρθηκε στα 85 χρόνια ζωής και δράσης του ΚΚΕ, από τα οποία, όπως σημείωσε, τα 40 ήταν στην παρανομία. Παρ' όλα αυτά, όμως, τόνισε κατόρθωσε να επιβιώσει και να παίζει σημαντικό ρόλο για τα συμφέροντα της εργατικής τάξης γιατί έχει βαθιές ρίζες σ' αυτήν. Γιατί παλεύει δίπλα και μαζί με την εργατική τάξη κάτι που ήταν και ο σκοπός της ίδρυσής του.

Φτάνοντας στη σημερινή περίοδο επισήμανε ότι η εργατική τάξη δέχεται άγρια επίθεση στα δικαιώματά της, όταν την ίδια στιγμή το μεγάλο κεφάλαιο αυξάνει συνεχώς τα κέρδη του. Σήμερα, σημείωσε, απευθυνόμενος προς τους εργαζόμενους, δεν έχετε να περιμένετε καλύτερες μέρες αν κερδίσει στις εκλογές το ΠΑΣΟΚ ή η ΝΔ, γιατί ακολουθούν την ίδια πολιτική. Δε θα νιώσετε περισσότερο ασφαλείς και σίγουροι για τη δουλιά σας. Δε θα γίνουν καλύτερες οι Υγεία και Παιδεία για σας και τις οικογένειές σας. Πρέπει να αδιαφορήσετε ποιος θα κερδίσει και να ενισχύσετε αποφασιστικά το ΚΚΕ, γιατί αυτή η πολιτική των δύο μεγάλων κομμάτων δεν είναι με το συμφέρον σας. Γι' αυτό πρέπει να δημιουργηθούν εστίες αντίστασης σ' αυτήν την πολιτική και μια τέτοια εστία αντίστασης είναι και το ΚΚΕ, γιατί ούτε συμβιβάστηκε ούτε θα συμβιβαστεί και είναι το μόνο κόμμα που είναι σταθερά αντιμέτωπο στα μονοπώλια και τον ιμπεριαλισμό.

Αναφερόμενος στα όσα υποστηρίζουν ότι το ΚΚΕ δεν έχει προτάσεις σημείωσε, ότι εμείς μιλάμε για σταθερή δουλιά και μείωση χρόνου εργασίας, λέμε ότι υπάρχουν λεφτά για δωρεάν Υγεία και Παιδεία. Αλλά αυτή η πρόταση δε χωράει σ' αυτή την πολιτική και σ' αυτό το σύστημα. Τέλος, μιλώντας για τις συμμαχίες σημείωσε ότι το ΚΚΕ τις επιδιώκει και παλεύει γι' αυτές αλλά με την προϋπόθεση να είναι προσανατολισμένες στη βάση των συμφερόντων της εργατικής τάξης.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ωρα μεγάλης ευθύνης για τα λαϊκά στρώματα (2009-09-11 00:00:00.0)
Πλούσια συζήτηση και προβληματισμός (2004-02-12 00:00:00.0)
Ζοφερό διαγράφεται το μέλλον για τους αγρότες (2003-12-12 00:00:00.0)
«Το παντελόνι στο γόνατο...» (2002-06-08 00:00:00.0)
ΚΚΕ για να μετρήσει θετικά η ψήφος (1999-05-27 00:00:00.0)
Αυτοί οπλίζουν το χέρι των εμπρηστών (1997-07-10 00:00:00.0)