ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΖΑΚΟΣ
Οι άνθρωποι της Τέχνης οφείλουν να παλέψουν μαζί με το λαό
Τετάρτη 5 Απρίλη 2000

«Οι καλλιτέχνες, οι διανοούμενοι, οι άνθρωποι των Γραμμάτων, πρέπει να επαναστατήσουν. Να εξεγερθούν. Να παλέψουν. Να αγωνιστούν μαζί με το λαό μας. Ολες οι τέχνες αυτό το στόχο έχουν. Αυτό υπηρετούν. Να βοηθάνε τον κόσμο να κατανοήσει τι συμβαίνει γύρω του. Για να μπορεί να καθορίσει και τη στάση του απέναντι στη ζωή και στους ανθρώπους. Αυτός είναι ουσιαστικά ο ρόλος της Τέχνης».

Κάλεσμα αντίστασης και συμπαράταξης με τις λαϊκές δυνάμεις, με το ΚΚΕ και τους συμμάχους του, για τη συγκρότηση ενός ισχυρού Μετώπου απηύθυνε στους ανθρώπους της Τέχνης και των Γραμμάτων ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΚΚΕ Κώστας Καζάκος. Μέτωπο που θα αντιταχθεί στην κυρίαρχη πολιτική του νεοφιλελευθερισμού, της Νέας Τάξης Πραγμάτων, της παγκοσμιοποίησης, της επιθετικότητας των στρατοκρατών. Μια πολιτική που «επιβάλλει τους όρους του ισχυρότερου, με ωμό, αδιάντροπο τρόπο. Ενα θανάσιμο παιχνίδι εξουσίας και υποταγής που δημιουργεί απομόνωση και χειραγώγηση της συνείδησης των ατόμων. Μια ισοπεδωτική κατάσταση που απομονώνει και ουδετεροποιεί τους λαούς, με αποτέλεσμα να ζούμε στις μέρες μας αυτό τον εγκλωβισμό των δυνάμεων του λαού μας μέσα σε σχήματα και πολιτικές που κάθε άλλο παρά τα συμφέροντά του εξυπηρετούν».

«Αν το Μέτωπο γίνει ισχυρό και μπορέσει το ΚΚΕ με τους συμμάχους του, από την επόμενη των εκλογών να αντιπαρατάξει μια αποφασιστική, σθεναρή αντιπολίτευση και μέσα στη Βουλή αλλά και μέσα στους αγώνες του λαού, τότε μπορούμε να μεταστρέψουμε τις εξελίξεις», επισήμανε ο Κ. Καζάκος και συνέχισε: « Στο ξύπνημα, στην αφύπνιση του λαού μας, των υγειών του δυνάμεων, οι άνθρωποι που έχουν και λόγο και απήχηση στην κοινωνία πρέπει να παίξουν έναν αποφασιστικό ρόλο για να εξηγήσουν και να μπορέσει ο κόσμος να κατανοήσει την πραγματικότητα μέσα στην οποία ζει. Αυτό σημαίνει ότι οι άνθρωποι των Τεχνών πρέπει να κατέβουν στον δρόμο. Να παλέψουν και να αγωνιστούν μαζί με το λαό μας. Και να είστε σίγουροι ότι αν καταφέρουμε, αυτό το Μέτωπο, που είναι υπό διαμόρφωση, να το πλατύνουμε και να καλέσουμε τον κόσμο να βγει στο δρόμο και να αγωνιστεί για τα δίκαιά του, θα δικαιωθούν και οι αγώνες των παλαιότερων».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Τον αποχαιρετούν με τα καλύτερα λόγια (2022-09-15 00:00:00.0)
Ηταν όλοι ενθουσιασμένοι (2006-11-30 00:00:00.0)
Ολοι αύριο στη συγκέντρωση! (2004-02-25 00:00:00.0)
Να σπάσουμε τα δεσμά που μας βαραίνουν (2000-03-27 00:00:00.0)
Ηταν όλοι τους εκεί! (1999-06-08 00:00:00.0)
Να ανατραπεί το κατεστημένο της υποκουλτούρας (1998-01-20 00:00:00.0)