Τρίτη 8 Ιούνη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ
Ηταν όλοι τους εκεί!

Συγκεντρώθηκαν όλοι χτες το βράδυ στο θέατρο "Βρετάνια" για να δηλώσουν με την παρουσία τους την απόφαση - στάση ζωής ενός μεγάλου κομματιού των ανθρώπων της Τέχνης και των Γραμμάτων: "Πορευόμαστε, συστρατευόμαστε με το ΚΚΕ σ' αυτές τις εκλογές γιατί οι καιροί απαιτούν δράση, απαιτούν τη συμμετοχή όλων μας".

Παρουσία της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκας Παπαρήγα,οι καλλιτέχνες και οι διανοούμενοι γέμισαν χτες το θέατρο και έδωσαν παράλληλα την υπόσχεση πως η στήριξή τους στο ΚΚΕ δε θα σταματήσει σ' αυτές τις εκλογές. Θα συνεχιστεί και μετά τις 13 Ιούνη, γιατί όλοι μαζί, εργαζόμενοι, νεολαία και ο πνευματικός κόσμος της χώρας, πρέπει να συγκροτήσουν ένα δυνατό αντιιμπεριαλιστικό και αντιμονοπωλιακό μέτωπο. "Να θεωρηθεί αυτή η συνάντηση απαρχή μιας ευρύτερης συνεργασίας, ώστε η προσφορά όλων να είναι στο ύψος των δύσκολων σημερινών περιστάσεων", είπε κλείνοντας ένα σύντομο χαιρετισμό ο επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου του ΚΚΕ, Στρατής Κόρακας.Κι αυτό γιατί, όπως είπε προηγουμένως στην ομιλία του, οι άνθρωποι της Τέχνης και των Γραμμάτων ήταν πάντα συνδεδεμένοι με τους λαϊκούς αγώνες και γιατί ιδιαίτερα οι σημερινές κρίσιμες συνθήκες (πόλεμος Γιουγκοσλαβίας και αφαίμαξη των εργαζομένων απ' τη σκληρή αντιλαϊκή πολιτική της "ευρωπαϊκής" κυβέρνησης Σημίτη) "βάζουν περισσότερο τον καθένα μας μπροστά στις ευθύνες του".

Στη συνέχεια στο βήμα ανέβηκε ο πανεπιστημιακός και υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Γ. Χουρμουζιάδης,ο οποίος, απευθυνόμενος στους καλλιτέχνες, είπε: "Δε θέλω να σας πείσω να ψηφίσετε το ευρωψηφοδέλτιο του ΚΚΕ. Θέλω απλά να σας ευχαριστήσω που αποφασίσατε ήδη να το κάνετε". Το παρατεταμένο χειροκρότημα των ανθρώπων της Τέχνης και των Γραμμάτων ήταν απλώς η επιβεβαίωση των παραπάνω. Στην ενδιαφέρουσα τοποθέτησή του ο Γ. Χουρμουζιάδης ξεκαθάρισε πως σκοπός και στόχος είναι να ξεπεράσει η οπτική μας την "Ευρώπη των ευρωλιγούρηδων" και να δει την Ευρώπη των λαών. "Ακριβώς αυτό το σημείο είναι που το ΚΚΕ κάνει ένα άλμα. Οχι άλμα στην απομόνωση - όπως μας κατηγορούν - αλλά ένα άλμα που θα μας βγάλει από τον ανύπαρκτο μονόδρομο που επικαλούνται", είπε χαρακτηριστικά.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν και οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές του ΚΚΕ: Κώστας Ζουράρις, Ελένη Γερασιμίδου, Πόπη Μοσκώφ, Κράτης Κυριαζής και Νίκος Σοφιανός.

Στη χτεσινή εκδήλωση μπορέσαμε να διακρίνουμε, ανάμεσα σε άλλους, αξιόλογους διανοούμενους και καλλιτέχνες της χώρας μας:

  • Τους ηθοποιούς Αλέκα Παϊζη,Αννα Φόνσου,Βασίλη Κολοβό,Τζένη Ζαχαροπούλου,Αντώνη Ξένο,Μίμη Χρυσομάλλη,Σάσα Καστούρα,Χρήστο Τσάγκα,Εφη Ροδίτη,Πηνελόπη Πιτσούλη,Γκάρυ Βοσκοπούλου,Βασίλη Τσάγκλο,Θάνο Παπαδόπουλο,Ντενίζ Μπαλτσαβιά,Κατερίνα Βακαλοπούλου,Αγνή Βλάχου,Μίρκα Καλατζοπούλου,Αντρέα Βαρούχα,Φραντζέσκα Ιακωβίδου,Ζωζώ Ζάρπα,Ανδριανή Τουντοπούλου,Νίκο Βασταρδή,Δημήτρη Αρώνη,Γιώργο Ματαράγκα,Χρήστο Κάλλοου,Μαίρη Ραζή,Αντέλλα Μέρμηγκα κ.ά.
  • Τους σκηνοθέτες Βαρδαρό Λεωνίδα,Διονύση Γρηγοράτο,Γιώργο Σκαλενάκη,Γιώργο Χαραλαμπίδη,Μιχ. Αχουριώτη,Ξυθάλη Νίκο κ.ά.
  • Τους συνθέτες και τραγουδιστές Χρήστο Λεοντή,Νότη Μαυρουδή,Γιώτα Βέη,Γιάννη Θωμόπουλο,Ελένη Ροδά,Γρηγόρη Λαμπριανίδη,Γιάννη Λάρδη κ.ά.
  • Τους λογοτέχνες Πέπη Δαράκη,Φώντα Κονδύλη,Νίκο Κυτόπουλο κ.ά.
  • Παραβρέθηκαν επίσης ο Παύλος Ναθαναήλ,πρώην διευθυντής της ΕΡΤ, ο Απόστ. Σωτηρόπουλος,ο Ασημάκης Γιαλαμάς,ο Νίκος Καραντηνός,ο Γιώργος Τσαπόγας,ο Βασ. Καζάκος,η Ελένη Τράιου,ο καραγκιοζοπαίχτης Γιώργος Μαμάης,η Εύα Μελά,πρόεδρος του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών, κ.ά.
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ασπίδα η διεθνής αλληλεγγύη (2006-08-13 00:00:00.0)
Πολιτισμός: Ανάγκη και δικαίωμα (2006-02-11 00:00:00.0)
Οι άνθρωποι της Τέχνης οφείλουν να παλέψουν μαζί με το λαό (2000-04-05 00:00:00.0)
Υποψηφιότητες (1998-09-16 00:00:00.0)
Να ανοίξουμε το Μέτωπο του Πολιτισμού (1998-01-21 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (1996-09-12 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ