Τρίτη 8 Ιούνη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ
Να δώσουμε ένα ισχυρό χτύπημα στην ΟΝΕ και τον πόλεμο
  • Μεγαλειώδης η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του Κόμματος όπου μίλησε ο Κώστας Παρασκευάς, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος ευρωβουλευτής
  • Αίσθηση προκάλεσαν οι χαιρετισμοί του Σπύρου Αλεβιζόπουλου και του Κώστα Αμβροσιάτου, γνωστών παραγόντων της κεφαλονίτικης κοινωνίας, που, παρά τις διαφορετικές τους απόψεις, στρατεύτηκαν με το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ

Μια από τις μεγαλύτερες συγκεντρώσεις του ΚΚΕ στην Κεφαλονιά ήταν η προεκλογική συγκέντρωση που έγινε στο Αργοστόλι το περασμένο Σάββατο. Μια συγκέντρωση στην οποία μέλη, φίλοι και οπαδοί του ΚΚΕ ένωσαν τις φωνές τους με εκείνες των πολλών παλιών οπαδών του Κόμματος που επιστρέφουν στην κοίτη τους και με εκείνες των σκεπτόμενων πολιτών που για πρώτη φορά πλησιάζουν το ΚΚΕ.

Τη συγκέντρωση άνοιξε εκ μέρους των ανθρώπων του πνεύματος ο Σπύρος Αλεβιζόπουλος ο οποίος στο χαιρετισμό του τόνισε: "Οι ευρωεκλογές είναι μια κρίσιμη αναμέτρηση όπου κρίνονται σοβαρά πολιτικά ζητήματα και οι "από πάνω" θέλουν να κλείσουν κάθε χαραμάδα απ' όπου θα μπορούσε να εισβάλλει η αμφισβήτηση των "από κάτω". Εξάλλου, γι' αυτούς προέχει ο "εθνικός στόχος" της ΟΝΕ που όλους τους ενώνει.

Φίλοι, μπορεί να έχω διαφορετικές απόψεις για πλευρές της πολιτικής του ΚΚΕ. Συμφωνώ, όμως, ότι στις ευρωεκλογές η ψήφος στο ΚΚΕ είναι μια ψήφος θετική, μια ψήφος χρήσιμη, ψήφος αντίστασης για μια Ελλάδα της προόδου, για μια Ευρώπη της Δημοκρατίας, της ισότιμης συνεργασίας και της Ειρήνης.

Το ΚΚΕ δε ζητάει από κανέναν πιστοποιητικά κοινωνικών φρονημάτων προκειμένου να συνεργαστεί μαζί του. Τις εξετάσεις του ο καθένας τις δίνει στην πράξη, στη ζωή.Αυτό ισχύει και για κόμματα και για πρόσωπα.

Φουντώνει, λοιπόν, η μάχη στα εκλογικά χαρακώματα. Φουντώνει τόσο που οι κυρίαρχοι πολιτικοί κύκλοι, το κατεστημένο, δείχνουν να αισθάνονται άβολα στο φόντο των προδιαγραφών του πολέμου, ο οποίος είναι δικό τους δημιούργημα, καθώς πίστεψαν ότι μπορούν να τιθασεύσουν και να υποτάξουν το λαό. Ετσι, ψάχνουν να βρουν κατασκευάσματα για την αλλοτρίωση των διαθέσεων του λαού, ενόψει της ευρωκάλπης, προκειμένου να φέρουν στα μέτρα τους το εκλογικό αποτέλεσμα. Νομίζουν ότι θα καταφέρουν να διασφαλίσουν ανεμπόδιστα την πορεία τους στο δρόμο προς την ΟΝΕ και την ΕΕ. Πιστεύουν ότι μπορούν να χρησιμοποιούν στα μέτρα τους την πραγματικότητα που διαμορφώνουν, παρουσιάζοντάς τη σύμφωνη με τις λαϊκές απαιτήσεις. Τώρα ανακάλυψαν ότι λείπει το αντίπαλο δέος, φορτώνοντας σ' αυτό τον παράγοντα τα εγκλήματα που διαπράττουν κατά συρροήν ενάντια στους λαούς και το πιο ειδεχθές, τον πόλεμο, για να δικαιολογήσουν τη συμμετοχή και συνενοχή τους. Ομως, όταν υπήρχε το αντίπαλο δέος, το πολεμούσαν και το ξόρκιζαν σαν την αιτία παντός κακού στην ανθρωπότητα. Και, χωρίς βέβαια να παραβλέπουμε τα λάθη του "αντίπαλου δέους", όταν αυτό ανατράπηκε, ανάσαναν όλοι ηδονικά, στη δική τους κοσμογονία του "τέλους του ψυχρού πολέμου". Ωσπου έφεραν τον θερμό πόλεμο.

Πράγματι, φίλες και φίλοι, η μάχη αρχίζει να φουντώνει. Στις 13 Ιούνη, η κάλπη στην Ελλάδα μπορεί και πρέπει να δώσει ένα ισχυρό χτύπημα στην ΟΝΕ και στον πόλεμο.Σ' αυτές τις εκλογές κρίνεται η ΕΕ αλλά και η πολιτική της κυβέρνησης και των άλλων κομμάτων. Την επιλογή, λοιπόν, την κρατάμε στα χέρια μας. Από μας εξαρτάται αν αυτές οι εκλογές θα αποτυπώσουν και με την ψήφο μας τους αγώνες για τα δικά μας συμφέροντα κόντρα στην πολιτική ενίσχυσης των μεγάλων συμφερόντων και της εξουσίας.

Η ενίσχυση του ψηφοδελτίου του ΚΚΕ, στο οποίο μετέχουν άνθρωποι που έχουν τις ιδιαίτερες απόψεις τους, που δε συμφωνούν με το ΚΚΕ σε όλα αλλά πιστεύουν στην κοινή δράση και συμπαράταξη με το ΚΚΕ, θα είναι σημαντική συμβολή στη δημιουργία πολιτικών ανακατατάξεων και διαφοροποιήσεων, στο σπάσιμο των στεγανών και, μαζί με το ανέβασμα των ταξικών αγώνων, μπορεί να συμβάλλει στην εμφάνιση νέων πολιτικών κινήσεων και δυνάμεων. Αλλά και για έναν άλλο λόγο:

"Ασήμαντοι χυδαίοι, μηδενικοί

κάναν την οικουμένη φυλακή

Πέτρα δεν είν' απάνου να πατήσει

το θύμα σου ψηλότερα να φτύσει".

Κώστας Βάρναλης

Μια χούφτα δολοφόνοι πληγώνουν το σώμα της ανθρώπινης ύπαρξης, ματώνουν τη ζωή. Ασήμαντοι, χυδαίοι, μηδενικοί, αναστατώνουν τον κόσμο όλο, επιδιώκοντας να σκοτώσουν κάθε ελπίδα για ζωή, ελευθερία, ευημερία. Ο πόνος και η οργή ξεχείλισαν. Δώστε, λοιπόν, την απάντηση. Στις 13 Ιούνη ψηφίστε ΚΚΕ".

Στη συνέχεια διαβάστηκε γραπτή δήλωση του προέδρου του Σωματείου Οικοδόμων Κεφαλονιάς, Κώστα Αμβροσιάτου, ο οποίος τόνισε: "Στηρίζω το ΚΚΕ γιατί πιστεύω ότι είναι ένα κόμμα που παλεύει με συνέπεια τις επιπτώσεις από την ένταξή μας στην ΕΕ των μονοπωλίων και για την αποδέσμευσή μας. Γιατί, κατά τη γνώμη μου, η ΕΕ είναι το πολιτικό σκέλος των ιμπεριαλιστών στην Ευρώπη. Οι κομμουνιστές παλεύουν με όλες τις δυνάμεις τους πλάι στα δίκαια αιτήματα του λαού και των εργαζομένων. Παρ' όλο που δε συμφωνώ σε όλα με το ΚΚΕ, καλώ τους εργαζόμενους να υπερψηφίσουν το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ για να δυναμώσει η φωνή του αγώνα και της αντίστασης του λαού ενάντια στον οδοστρωτήρα της ΟΝΕ".

Στον πόλεμο αναφέρθηκε εκτενώς ο κεντρικός ομιλητής Κώστας Παρασκευάς, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος ευρωβουλευτής. Αναφερόμενος στη λεγόμενη ειρηνευτική συμφωνία, τόνισε πως αυτή γίνεται με το πιστόλι στον κρόταφο του γιουγκοσλαβικού λαού και πρόσθεσε πως μετά τις ευρωεκλογές θα φανεί ακόμα περισσότερο το αποκρουστικό πρόσωπο της Νέας Τάξης σε όλα τα Βαλκάνια. Σημείωσε πως οι λαοί πρέπει να πάρουν την υπόθεση της προάσπισης της Ειρήνης στα χέρια τους. Κάλεσε, δε, τους εργαζόμενους να παραμερίσουν τις όποιες αμφιβολίες τους και να ενισχύσουν αποφασιστικά το ΚΚΕ καθώς αυτή είναι η μόνη αποτελεσματική ψήφος που θα υπολογίσουν σοβαρά οι εκπρόσωποι του ιμπεριαλισμού και των μονοπωλίων τόσο στη χώρα μας όσο και στην Ευρώπη.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Λέμε ΟΧΙ στα ψευτοδιλήμματα! (2000-03-28 00:00:00.0)
"Δεν προσκυνάμε ΝΑΤΟ και ΟΝΕ. Ψηφίζουμε ΚΚΕ" (1999-06-03 00:00:00.0)
Στο ΚΚΕ η ψήφος αντίστασης (1999-05-26 00:00:00.0)
Τώρα με τόλμη ψήφο στο ΚΚΕ (1999-05-16 00:00:00.0)
Δύναμη στο ΚΚΕ ΟΧΙ στον πόλεμο - στο ΝΑΤΟ - στην ΟΝΕ (1999-05-16 00:00:00.0)
Ορθώστε ανάχωμα σύγκρουσης με τα μονοπώλια και τις πολυεθνικές (1999-03-23 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ