Τρίτη 8 Ιούνη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 49
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Αχαλίνωτη δημαγωγία και ανούσια "αντιπολίτευση"

"Δε θα αλλάξει στην ουσία τίποτα", αν νικήσει η ΝΔ στις ευρωεκλογές διαβεβαιώνει ο Κ. Καραμανλής, επιβεβαιώνοντας έτσι ότι η ψήφος στο κόμμα του είναι χαμένη ψήφος για τα λαϊκά συμφέροντα

Η αχαλίνωτη δημαγωγία για τα λαϊκά προβλήματα που πάει μαζί με τις διαβεβαιώσεις προς την οικονομική ολιγαρχία ότι δε θα αλλάξει τίποτα που θα την ενοχλήσει, οι "μεγάλες" συγκεντρώσεις με μεταφερόμενους οπαδούς, οι διαρροές για ευνοϊκές δημοσκοπήσεις και η γελοία "αντιπαράθεση" με το ΠΑΣΟΚ, αποτελούν τα "όπλα" της ηγεσίας της ΝΔ τις τελευταίες μέρες πριν τις κάλπες. Εξάλλου, ο ίδιος ο Κ. Καραμανλής συνεχίζει να διαβεβαιώνει σε όλους τους τόνους ότι ακόμα και αν το κόμμα του νικήσει στις εκλογές "δε θα αλλάξει στην ουσία τίποτα"!

Επειδή ακριβώς δεν υπάρχει καμία διαφορά στην αντιλαϊκή πολιτική της από αυτή της κυβέρνησης Σημίτη, επιδιώκει να υφαρπάξει την ψήφο των λαϊκών στρωμάτων, με υψηλούς τόνους "κριτικής" στην κυβέρνηση, ενώ επιχειρεί να απαντήσει στα εκβιαστικά διλήμματα της κυβερνητικής προπαγάνδας με την υπογράμμιση της πίστης της στην οικονομία της αγοράς, τις αποκρατικοποιήσεις, την κατεδάφιση των λαϊκών κατακτήσεων.

Αυτό είναι το σταθερό πλαίσιο των τελευταίων ομιλιών του Κ. Καραμανλή, ο οποίος περισσότερο ρίχνει το βάρος και προσπαθεί να πείσει ότι θα είναι νικητής των ευρωεκλογών με τις μεγάλες συγκεντρώσεις. Ετσι, μετά το Ηράκλειο και τη Ρόδο, χτες ήταν η σειρά της Θεσσαλονίκης να οργανώσει μια ακόμα"συγκέντρωση νίκης".

Επιβεβαιώνοντας τη σύμπλευσή του με την κυβερνητική στάση απέναντι στο βρώμικο πόλεμο του ΝΑΤΟ κατά του γιουγκοσλαβικού λαού, ο πρόεδρος της ΝΔ προσδιορίζει το ρόλο της Ελλάδας ως το "ξυπνητήρι" (!) της ΕΕ και του ΝΑΤΟ για τα Βαλκάνια, ενώ, την ίδια στιγμή, αποφεύγει συνειδητά να κάνει την παραμικρή αναφορά για τη διέλευση των ΝΑΤΟικών δυνάμεων κατοχής με την επίσημη άδεια της κυβέρνησης Σημίτη. Για να διασκεδάσει τις εντυπώσεις και να αποκρύψει τη σύμπλευση με την κυβέρνηση και το ΝΑΤΟ επιχειρεί "φυγή προς τα μπρος" με... προτάσεις για το μέλλον και την ανάπτυξη των Βαλκανίων, που δεν είναι τίποτα περισσότερο από αυτά που έχουν εκπονήσει τα επιτελεία των ιμπεριαλιστικών οργανισμών.

Οσο για την οικονομική πολιτική που υπόσχεται είναι η χαρακτηριστικήαπάντηση που έδωσε, προσπαθώντας να απαντήσει στο δίλημμα της κυβέρνησης "Σημίτης ή χάος": "Η παράταξη - είπε - που πιστεύει στην οικονομία της αγοράς, η παράταξη που προγραμματίζει αποκρατικοποιήσεις, απελευθερώσεις αγορών, η παράταξη με την οποία αύριο το χρηματιστήριο θα πετάει (!), αυτή είναι η παράταξη από την οποία κινδυνεύει η σταθερότητα;".

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος του κόμματος επικέντρωσε τη χτεσινή παρέμβασή του στο "πόσα χρήματα έχει ξοδέψει το ΠΑΣΟΚ για τη διαφημιστική του καμπάνια και πού τα βρίσκει".

Ο Αντ. Σαμαράς

Επιφυλάξεις για το κατά πόσο ειλικρινής είναι η πρόθεση του ΝΑΤΟ να τερματίσει τον πόλεμο στη Γιουγκοσλαβία εξέφρασε χτες ο Αντ. Σαμαράς, ο οποίος έκανε λόγο για "σκηνοθετημένη παράσταση μιας εβδομάδας", με στόχο να βοηθηθούν τα σοσιαλιστικά κόμματα της Ευρώπης και να μην πάθουν πανωλεθρία στις ευρωεκλογές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ