Τρίτη 8 Ιούνη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 49
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ας τους αλλάξουν τις... λυχνίες!

Τα προεκλογικά καμώματα τα βλέπει κανείς μετά τις εκλογές και γελάει.

Οταν όμως αυτά τα καμώματα αφορούν τη δημόσια υγεία, τότε δε χωρά γέλιο, όσο κωμικά κι αν εμφανίζονται τα πράγματα.

Στα Χανιά, λοιπόν, υπάρχει ένα καινούριο νοσοκομείο που η κυβέρνηση θέλει να το λειτουργήσει με το προσωπικό του παλιού νοσοκομείου - κάτι που δεν μπορεί να γίνει αν η μεταφορά αυτή δε συνοδευτεί και με τις επιπλέον προσλήψεις του απαραίτητου προσωπικού.

***

Επρεπε όμως να φανεί ότι κάτι γίνεται στην υγεία, έστω. Ετσι πέρσι - πριν απ' τις δημοτικές εκλογές - εγκαινίασαν, με πολλές παράτες, τον αξονικό τομογράφο του νέου νοσοκομείου. Δε λειτούργησε όμως στο νέο νοσοκομείο. Λειτούργησε στο παλιό νοσοκομείο και σε μία μόνο βάρδια, λόγω έλλειψης προσωπικού και άλλων λόγων.

Απ' τον περασμένο Μάρτη ο αξονικός τομογράφος βρίσκεται σε απραξία διότι η λυχνία έχει υπερβεί τον αριθμό των τομογραφιών και πρέπει να αλλάξει.

Από εδώ και μετά αρχίζει ο τραγέλαφος: Δεν μπορούσε να δοθεί έγκριση για το απαραίτητο κονδύλι γιατί ο τομογράφος ανήκει σε άλλο νοσοκομείο που δεν υπάρχει. Οταν έγινε δυνατή η έγκριση του κονδυλίου δεν μπορούσε να γίνει εκταμίευση των χρημάτων. Οταν κατάφεραν να εκταμιεύσουν το ποσό δεν μπορούσαν να προκηρύξουν μειοδοτικό διαγωνισμό.

Ετσι, οι γιατροί αποφάσισαν να κάνουν μια συνεστίαση για την ερχόμενη Πέμπτη για να βρουν τα απαραίτητα χρήματα.

Χτες λοιπόν η διοίκηση του νοσοκομείου φώναξε τους γιατρούς και τους υποσχέθηκε ότι "εντός δύο ημερών η λυχνία θα βρίσκεται στο νοσοκομείο". Ετσι η Απεργιακή Επιτροπή ανακοίνωσε ότι η συνεστίαση αναβάλλεται.

***

Οι γιατροί του νοσοκομείου και των Κέντρων Υγείας των Χανίων μπήκαν, αισίως, στην έκτη βδομάδα απεργιακών κινητοποιήσεων διεκδικώντας τα απαραίτητα κονδύλια για ασφαλή προγράμματα εφημεριών, καθώς η κυβέρνηση τα έχει πετσοκόψει.

Οι περικοπές των κονδυλίων είναι αποτέλεσμα εκείνης της λογικής που έχει αναγάγει την ΟΝΕ σε εθνικό στόχο. Κάθε πρόσληψη, κάθε λυχνία και κάθε εφημερία οδηγεί στην απόκλιση απ' τους αριθμούς για την ΟΝΕ. Τι τους νοιάζει στην κυβέρνηση αν σέρνουν ασθενείς και σε άλλους νομούς για τομογραφίες. Αρκεί να βγουν τα νούμερα...

Ετσι μεθαύριο στις ευρωεκλογές οι Χανιώτες - μαζί με τους γιατρούς - δεν έχουν παρά να τους αλλάξουν τις... λυχνίες και να τους χορέψουν πεντοζάλη.Γ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Γενική εφημερία σήμερα χωρίς γιατρό ακτινολόγο! (2023-11-28 00:00:00.0)
Απλήρωτες οι πρόσθετες εφημερίες των γιατρών εδώ και 12 μήνες (2022-07-12 00:00:00.0)
Μειωμένες θα εξοφληθούν οι εφημερίες των γιατρών (2012-08-22 00:00:00.0)
Πλήρης απορύθμιση λόγω έλλειψης προσωπικού (2007-03-21 00:00:00.0)
Πληρώθηκαν μετά τις κινητοποιήσεις (2003-04-16 00:00:00.0)
Εφημερία χωρίς καρδιολόγο, χειρουργό και μικροβιολόγο! (2000-06-18 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ