Τρίτη 8 Ιούνη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Η απάντηση του αθηναϊκού λαού είναι κόκκινη
  • Σήμερα στις 8.30 μ.μ. στο Πεδίον του Αρεως η μεγάλη προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ
  • Θα χαιρετίσουν οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές Γιάννης Μανουσογιαννάκης, Γιάννης Παττάκης, Γιώργος Χουρμουζιάδης, Λιάνα Κανέλλη και Κώστας Ζουράρις
  • Θα μιλήσει ο επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου, Στρατής Κόρακας, και θα κλείσει τη συγκέντρωση η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα

Σήμερα Τρίτη στις 8.30 το βράδυ, στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ, που γίνεται στο Πεδίον του Αρεως,ο λαός της Αθήνας και του Πειραιά θα στείλει το δικό του αποφασιστικό μήνυμα πως "θέλει και μπορεί" ν' αντισταθεί ψηφίζοντας μαζικά το ΚΚΕ. Θέλει και μπορεί με το ΚΚΕ να αντισταθεί στο βρώμικο πόλεμο του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ενωσης, να κάνει ένα μεγάλο βήμα στην αγωνιστική συσπείρωση και για την προώθηση του λαϊκού μετώπου πάλης ενάντια στην ΟΝΕ και την ΕΕ, ενάντια στις αντιλαϊκές πολιτικές της και τα κόμματα - υπηρέτες των μεγάλων συμφερόντων ΠΑΣΟΚ - ΝΔ και στα άλλα κόμματα που επιμένουν να παραπλανούν το λαό πως, τάχα, μπορεί να υπάρξει φιλολαϊκή ΟΝΕ.

Στην κορυφαία προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ θα μεταφέρουν το μήνυμα της εργατιάς ο ναυτεργάτης υποψήφιος ευρωβουλευτής Γιάννης Μανουσογιαννάκης,ο οποίος θα ανοίξει τη συγκέντρωση. Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής Γιάννης Παττάκης θα στείλει το μήνυμα της αγροτιάς των μπλόκων με το δικό του αγωνιστικό χαιρετισμό. Ενώ η μαχόμενη διανόηση θα ενώσει τη φωνή της με τον εργαζόμενο λαό με τους χαιρετισμούς που θα απευθύνουν οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές Γιώργος Χουρμουζιάδης, Λιάνα Κανέλλη και Κώστας Ζουράρις.Τις θέσεις του Κόμματος στο σύνολό τους θα παρουσιάσει με την ομιλία του ο επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου του ΚΚΕ, Στρατής Κόρακας.Ενώ η μεγάλη λαϊκή συγκέντρωση θα κλείσει με την ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα,η οποία, εκ μέρους της ΚΕ του Κόμματος, θα απευθύνει κάλεσμα αγωνιστικής συστράτευσης και νίκης, αγωνιστικής συσπείρωσης για το μεγάλο μέτωπο πάλης του λαού.

Προσυγκεντρώσεις

Πριν τη συγκέντρωση έχει προγραμματιστεί να γίνουν προσυγκεντρώσειςσε διάφορα σημεία της Αθήνας απ' όπου οι οπαδοί και φίλοι του Κόμματος θα πορευτούν στο Πεδίον του Αρεως, στο χώρο της συγκέντρωσης. Συγκεκριμένα, οι Κομματικές Οργανώσεις θα πραγματοποιήσουν τις παρακάτω προσυγκεντρώσεις:

- Στην Ομόνοια,στις 7.30μ.μ. θα συγκεντρωθούν οι φίλοι του Κόμματος από τον Πειραιά, οι εργαζόμενοι στην Κοινή Ωφέλεια, οι δημόσιοι υπάλληλοι, οι φίλοι του Κόμματος από τις νότιες συνοικίες της Αθήνας και από το 3ο Διαμέρισμα του Δήμου Αθηναίων.

- Στην πλατεία Βάθης,στις 7.30μ.μ. θα συγκεντρωθούν οι φίλοι του Κόμματος από τις δυτικές συνοικίες της Αθήνας, το Αιγάλεω, το Περιστέρι, το 4ο Διαμέρισμα της Αθήνας και από το Θριάσιο Πεδίο.

- Στα Χαυτεία,στις 7.00μ.μ.,θα συγκεντρωθούν οι φίλοι του Κόμματος που εργάζονται ή φοιτούν σ' όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης: Μέση (Δημόσια, Ιδιωτική, Νυχτερινή), ΤΕΙ, ΑΕΙ.

- Στην Κάνιγγος,στις 7.30μ.μ.,θα συγκεντρωθούν οι φίλοι του Κόμματος από τους οικοδόμους και άλλους κλάδους εργαζομένων, οι μηχανικοί, οι δικηγόροι, οι εργαζόμενοι στο χώρο της Υγείας και οι κάτοικοι των νοτιοανατολικών συνοικιών της Αθήνας, καθώς και του 2ου Διαμερίσματος του Δήμου της Αθήνας.

- Στα Παναθήναια,στις 7.30μ.μ.,θα συγκεντρωθούν οι φίλοι του Κόμματος από τις ανατολικές και βορειοανατολικές συνοικίες της Αθήνας, από το 1ο και 7ο Διαμέρισμα του Δήμου της Αθήνας και από τα Μεσόγεια.

- Στην πλατεία Αμερικής,στις 7.30μ.μ.,θα συγκεντρωθούν οι φίλοι του Κόμματος από τις βόρειες συνοικίες της Αθήνας, από το 5ο και 6ο Διαμέρισμα του Δήμου της Αθήνας και από το Μενίδι.

Πούλμαν

Σημειώνεται ότι πολλές ΚΟ ναυλώνουν πούλμαν για τη μετάβαση των εργαζομένων στη συγκέντρωση. Ετσι, πούλμαν θα ξεκινήσουν από:

- Αγ. Δημήτριο (Μπραχάμι) στις 6.30 μ.μ. από Αγ. Ιγνατίου και Σουλίου, και στις 7.00 μμ από Αγ. Δημητρίου 159 (νέο τέρμα).

- Δάφνη στις 6.45 μ.μ. από Μεγ. Αλεξάνδρου (γραφ. ΚΟΒ)

- Ελληνικό στις 7.00 μ.μ. από την πλατ. Εθνικής Αντίστασης.

- Γλυφάδα ώρα 6.30 μ.μ. από πλ. Αγ. Τρύφωνα - Καραχάλιου.

- Κοκκινιά από Π. Ράλλη (απέναντι από το Κρατικό Νίκαιας) στις 7.00 μ.μ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ