Τρίτη 8 Ιούνη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Πυξίδα της νέας γενιάς τα μεγάλα οράματα του αύριο

Στην Εκθεση Βιβλίου στη Θεσσαλονίκη και στον Παντελεήμονα Πιερίας περιόδευσε την περασμένη Κυριακή η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

Την Εκθεση Βιβλίου στην παραλία της Θεσσαλονίκης επισκέφθηκε την περασμένη Κυριακή η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα,συνοδευόμενη από τους υποψήφιους ευρωβουλευτές του Κόμματος Πόπη Μοσκώφ και Γιώργο Χουρμουζιάδη,αλλά και πολυμελές κλιμάκιο της ΚΟΘ του ΚΚΕ.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης σταμάτησαν σε πολλά περίπτερα, κυρίως εκδοτικών οίκων της Βόρειας Ελλάδας, και αντάλλαξαν απόψεις με τους εκδότες, αλλά και τους υπαλλήλους, σχετικά με την ποιότητα των εκδόσεων, την πορεία του βιβλίου στη σύγχρονη Ελλάδα και μια σειρά άλλα θέματα.

Με αφορμή το αφιέρωμα που οργανώθηκε στο πλαίσιο της Εκθεσης Βιβλίου, για τη ζωή και το έργο του Κωστή Μοσκώφ, με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου από το θάνατό του, η Αλέκα Παπαρήγα δήλωσε: "Ξεχωρίζω στον Κωστή Μοσκώφ δύο πολύ σημαντικά πράγματα που νομίζω ότι αποτελούν διαχρονικά μηνύματα και σκέψεις για τη νεολαία. Πρώτο, είναι η συνεχής προσπάθειά του να ερμηνεύει την κοινωνική συμπεριφορά και την κοινωνική συνείδηση του λαού μας από τις συνθήκες ζωής και δουλιάς τους, αλλά και από την επίδραση της ιστορίας του λαϊκού κινήματος και του τόπου μας. Και νομίζω ότι κάτι τέτοιο είναι πολύ θετικό μήνυμα για τη νεολαία. Δεύτερο, η επιμονή του, οι καθημερινές δραστηριότητες και οι αγώνες για τα καθημερινά προβλήματα να εντάσσονται σε μεγάλα επαναστατικά οράματα. Αυτή η θέση έχει πάντα αξία. Αλλά ιδιαίτερα σήμερα που μοιάζει όλα να τα πλακώνει η φοβέρα και η σκλαβιά. Ακόμη, μεγαλύτερη αξία παίρνει η καθημερινή ζωή και δράση, ιδιαίτερα της νέας γενιάς, να έχει πυξίδα τα μεγάλα οράματα του αύριο και βεβαίως για να πραγματοποιηθούν, θα πρέπει να συμβάλει και η νέα γενιά".

Αναφορά στα μεγάλα και ριψοκίνδυνα, όπως τα χαρακτήρισε, οράματα του Κωστή Μοσκώφ έκανε η Αλέκα Παπαρήγα και κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της στον Παντελεήμονα Πιερίας, στον τόπο όπου βρίσκεται το πατρικό σπίτι του συγγραφέα, αλλά και η τελευταία κατοικία του.

Σε μια φιλική συζήτηση που είχε με δεκάδες κατοίκους του χωριού, η ΓΓ της του ΚΚΕ σημείωσε: "Χρειάζονται μεγάλα οράματα και έργα. Θα έλεγα και μεγάλες καλές ουτοπίες. Ουτοπίες με την έννοια ότι δεν είναι κάτι που δε θα γίνει ποτέ, αλλά με την έννοια ότι έχεις ένα όραμα που παλεύεις να γίνει πραγματικότητα. Γιατί αν χάσουμε την ουτοπία, χάσαμε και το σήμερα, χάσαμε και το αύριο. Γι' αυτό πιστεύω ότι αν ο Κωστής σήμερα υπήρχε, θα ήταν από αυτούς τους ανθρώπους που θα έδινε πολύ κουράγιο στον ελληνικό λαό να παλεύει για τα απραγματοποίητα. Εμείς που έχουμε τα συγκεκριμένα αξιώματα πρέπει να μιλάμε και ρεαλιστικά για το σήμερα, για τα μικρά τα καθημερινά. Αλλά η εποχή μας χρειάζεται και ανθρώπους που έχουν πολύ μεγάλα και ριψοκίνδυνα οράματα".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ