Τρίτη 8 Ιούνη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΕΡΚΥΡΑ
Τα χιλιάδες ψηφοδέλτια του ΚΚΕ απάντηση στις βόμβες του ΝΑΤΟ
  • Σε μαζική μαχητική συγκέντρωση μίλησε, το Σάββατο το βράδυ, η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα
  • Τη συγκέντρωση χαιρέτισε ο πρόεδρος του Σωματείου Ναυτεργατών Κέρκυρας Βασίλης Δημητράς, γεγονός που σηματοδοτεί τη συστράτευση στον αγώνα με το ΚΚΕ αγωνιστών που προέρχονται από άλλους πολιτικούς χώρους

Στην Κέρκυρα του μεγάλου, μαζικού, αντιπολεμικού, αντιΝΑΤΟικού κινήματος και των μεγάλων λαϊκών αγώνων για τα προβλήματα του νησιού, ο λαός του νησιού έδωσε το μεγάλο του "παρών" με τη μαζική συμμετοχή τους στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ.

Τη μεγάλη συγκέντρωση του ΚΚΕ άνοιξε ο γραμματέας της ΝΕ Κέρκυρας Γιώργος Κουλούρης,ενώ χαιρέτισε και ο πρόεδρος του Σωματείου Ναυτεργατών Κέρκυρας Βασίλης Δημητράς γεγονός που, όπως τονιζόταν, σηματοδοτεί την επιλογή συστράτευσης στον αγώνα με το ΚΚΕ και αγωνιστών που προέρχονται από άλλους πολιτικούς χώρους. "Σήμερα δύο είναι τα κύρια μέτωπα που πρέπει να τοποθετηθεί ο λαός: ο βρώμικος πόλεμος και τα προβλήματα που σωρεύει η ΟΝΕ", είπε ο Β. Δημητράς για να προσθέσει: "Οι μάσκες έπεσαν, αποκαλύφθηκε ο ρόλος ΝΑΤΟ - ΕΕ και οι κεντροαριστερές κυβερνήσεις με τη στάση τους στο βρώμικο πόλεμο. Εμπρός λοιπόν, η ψήφος στο ΚΚΕ είναι δύναμη, απαντήστε με πολλές χιλιάδες ψηφοδέλτια στο ΚΚΕ στις βόμβες του ΝΑΤΟ", προέτρεψε χαρακτηριστικά.

Στο χαιρετισμό του ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Θόδωρος Γουλής απηύθυνε πρόσκληση συστράτευσης και συμπαράταξης με το ΚΚΕ, που κράτησε ψηλά τη σημαία του αγώνα και επιβεβαιώνεται στην πολιτική του, όπως είπε και προέτρεψε: "Ηρθε η ώρα το μεγάλο αντιπολεμικό κίνημα να εκφραστεί και πολιτικά με τη μαζική ψήφο στο ΚΚΕ. Γνωρίζετε το ΚΚΕ, είπε. Ηταν δίπλα στους ξενοδοχοϋπαλλήλους, στους αγώνες για εργασιακά και κοινωνικοασφαλιστικά δικαιώματα. Δεν καλλιέργησε αυταπάτες ποτέ στους εργαζόμενους, αλλά πάλεψε και παλεύει με τους εργαζόμενους, τους αγρότες, τα μικρομεσαία στρώματα για όλα τα προβλήματά τους και τα γενικότερα προβλήματα της χώρας".

"Εδώ, στο νησί αυτό έγιναν κοινοί αγώνες συμπαράταξης των αγροτών, των εργατών, των μικρομεσαίων, των γυναικών και της νεολαίας", επισήμανε στην ομιλία της η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα,"που είναι προμήνυμα του μεγάλου λαϊκού μετώπου που θα ανατρέψει την αντιλαϊκή πολιτική. Το Κόμμα μας ήταν παρόν σ' όλους αυτούς και τους άλλους αγώνες του λαού μας και δε χρειάζεται να καπηλεύεται τους αγώνες των εργαζομένων, γιατί το ΚΚΕ ήταν μέσα και πρωτοστάτησε", είπε σαν απάντηση σ' όλους αυτούς τους υποτακτικούς των Ευρωατλαντικών εταίρων που επιχειρούν να συκοφαντήσουν τους κομμουνιστές πως, τάχα, καπηλεύονται τους αγώνες.

"Δώστε σ' όλους αυτούς την απάντηση που τους ταιριάζει, ψηφίστε μαζικά το ΚΚΕ. Με ψηλά το κεφάλι παλέψτε ν' αλλάξουν οι συσχετισμοί υπέρ του ΚΚΕ, που προβάλλει το ρεαλισμό του αγώνα και όχι της υποταγής. Καταγγείλετε και καταδικάστε, και μ' αυτό τον τρόπο, τα κόμματα του δικομματισμού, που έχουν τεράστιες ευθύνες και για τη στάση τους στο βρώμικο πόλεμο, αλλά και τα κόμματα που συνεχίζουν να παραπλανούν το λαό και δίνουν άλλοθι στο ΠΑΣΟΚ και τη Ν. Δημοκρατία. Είναι ώρα ο λαός να αποφασίσει ότι πρέπει να υιοθετήσει πολιτικές αντιπαράθεσης και ρήξης με τα μεγάλα συμφέροντα και τα κόμματα που λένε ΝΑΙ στην ΕΕ και τα υπηρετούν, να υπερψηφίσει μαζικά το ευρωψηφοδέλτιο του ΚΚΕ. Οι ψηφοφόροι πρέπει να βγάλουν από το μυαλό τους τους φόβους που προσπαθεί να καλλιεργήσει η κυβέρνηση και να δώσουν ψήφο συνείδησης και ευθύνης ενάντια στη λεγόμενη σταθερή κατάσταση της οικονομίας και των στόχων της ΟΝΕ. Γιατί αυτό σημαίνει για τους εργαζόμενους σταθερή ανεργία, σταθερή λιτότητα και με την ψήφο τους στο ΚΚΕ πρέπει να ροκανίσουν αυτή την αντιλαϊκή σταθερότητα".

Η Αλ. Παπαρήγα στην Κέρκυρα είχε σειρά επαφών με εργαζόμενους σε εργασιακούς χώρους, όπως με ξενοδοχοϋπαλλήλους, ενώ επισκέφθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου και το Δήμο Μελιτιέων και το βράδυ παραβρέθηκε σε εκδήλωση που οργανώθηκε με συμμετοχή πλήθους φίλων του Κόμματος και τοπικών παραγόντων της Κέρκυρας.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΑΤΙΤΛΟ(2009-06-02 00:00:00.0)
Να φθάσει παντού το κάλεσμα για κόκκινη ψήφο(2004-02-27 00:00:00.0)
Να ορθώσουμε την πρώτη γραμμή άμυνας(2000-03-28 00:00:00.0)
Το ΚΚΕ να βγει ενισχυμένο!(2000-02-25 00:00:00.0)
Αυτός ο συνδυασμός εκφράζει ελπίδα(1999-05-26 00:00:00.0)
Κόκκινα βέλη στην κάλπη(1999-05-25 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ