Τρίτη 25 Μάη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΙΛΚΙΣ
Κόκκινα βέλη στην κάλπη

Σε συγκέντρωση - δημοψήφισμα υπέρ του ΚΚΕ μίλησαν οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές Γιώργος Μαυρίκος και Γιάννης Παττάκης

Σε ένα μεγάλο δημοψήφισμα υπέρ του ΚΚΕ, της πολιτικής ειρήνης και προόδου, μετέτρεψε ο δημοκρατικός λαός του Κιλκίς τη χθεσινοβραδινή προεκλογική συγκέντρωση του Κόμματος, στην πλατεία Ειρήνης της πόλης. Ομιλητές οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές του ΚΚΕ Γιώργος Μαυρίκος και Γιάννης Παττάκης.

Εργαζόμενοι, νεολαίοι, συνταξιούχοι, τίμησαν με την παρουσία τους τη συνεπή αγωνιστική στάση και τις θέσεις του ΚΚΕ. Πραγματοποίησε το δικό του δημοψήφισμα ενάντια στον πόλεμο των ΝΑΤΟικών ιμπεριαλιστών και των Ευρωπαίων συμμάχων τους κατά του λαού της Γιουγκοσλαβίας και ενάντια στις Ευρωληστρικές επιλογές της κυβέρνησης. Η τεράστια πλατεία ντύθηκε στα κόκκινα, πλημμύρισε από καρδιές που πάλλονταν στους ρυθμούς του αγώνα. Από ανθρώπους που τάσσονται στο πλευρό της λαϊκής συστράτευσης που καλεί το ΚΚΕ και είναι απαραίτητη για να σταματήσει το χέρι των δολοφόνων των λαών, να ανοίξει ο δρόμος για δημοκρατικές εξελίξεις.

Στην ομιλία του ο Γ. Παττάκης, αφού σφυροκόπησε την κυβερνητική πολιτική υποταγής στις επιταγές της ΕΕ και της ΟΝΕ, αφού περιέγραψε παραστατικά τις δραματικές επιπτώσεις σε όλα τα λαϊκά στρώματα, τόνισε: "Με τον πόλεμο κατά του γιουγκοσλαβικού λαού, αποκαλύφθηκε με τον πιο τραγικό τρόπο, ποιος είναι ο χαρακτήρας της ΕΕ και ποια συμφέροντα υπηρετεί". Διαπίστωση που ο αγωνιζόμενος λαός δείχνει να έχει κατανοήσει και γι' αυτό δηλώνει αποφασισμένος να απαντήσει.

Ο Γιώργος Μαυρίκος, ο κύριος ομιλητής της συγκέντρωσης απηύθυνε κάλεσμα τιμής στους συγκεντρωμένους το οποίο έγινε δεκτό μέσα σε θύελλα χειροκροτημάτων.

"Βομβαρδίστε την κάλπη με κόκκινα βέλη, με ψήφους ειρήνης, και αντίστασης, με ψήφους αντινατοϊκούς, αντιαμερικανικούς, με ψήφους του ΚΚΕ", είπε. Στη συνέχεια, μίλησε για την υποκριτική στάση των άλλων κομμάτων του ευρωμονόδρομου, που προσπαθούν να κρύψουν τη συνένοχη στάση της ΕΕ υποβαθμίζοντάς την, καθιστώντας την ΕΕ και τις κυβερνήσεις σε αδύναμους και απλούς θεατές.

Τα συνθήματα "ΚΚΕ το Κόμμα σου λαέ", "Εμπρός λαέ μη σκύβεις το κεφάλι, με το ΚΚΕ αντίσταση και πάλη", αντηχούσαν βροντερά σε όλη τη διάρκεια της συγκέντρωσης, διατρανώνοντας την απόφαση του λαού του Κιλκίς να στείλει το δικό του μήνυμα στην κυβέρνηση μέσα από την ψήφο του στις εκλογές. Εξάλλου, η καταγγελία "ΕΟΚ και ΝΑΤΟ πολέμου συνδικάτο", που εκφράστηκε μαζικά από τα στόματα των εκατοντάδων συγκεντρωμένων, αποδεικνύει πως οι μάσκες έπεσαν και τα διλήμματα πλέον καταρρέουν. Ο δρόμος της αντεπίθεσης άνοιξε.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ