Τρίτη 25 Μάη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Γ. ΠΑΤΤΑΚΗΣ
Ενίσχυση του ΚΚΕ - κουράγιο στο λαό

Ν' αξιοποιήσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις είκοσι μέρες που έμειναν μέχρι τις ευρωεκλογές, ώστε να εκφραστεί και έμπρακτα, από την καρδιά του θεσσαλικού κάμπου, η καταδίκη της πολιτικής της κυβέρνησης Σημίτη κι όλων όσοι στηρίζουν τις βασικές επιλογές, αυτής της πολιτικής, κάλεσε τους κομμουνιστές, τους φίλους και οπαδούς του Κόμματος, χαιρετώντας στην προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ στη Λάρισα, ο Γ. Παττάκης,υποψήφιος Ευρωβουλευτής.

Αναφερόμενος στις επιπτώσεις της πολιτικής αυτής που ορίζεται και κατευθύνεται από την ΕΕ, ο Γ. Παττάκης επισήμανε: "Σήμερα όλοι όσοι ανήκουμε στα λαϊκά στρώματα, δηλαδή η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων, έχουμε όλα τα στοιχεία, για να κρίνουμε την Ευρωπαϊκή Ενωση και τις ελληνικές κυβερνήσεις, αλλά και εκείνα τα κόμματα που καλλιέργησαν στο λαό αυταπάτες και στήριξαν την επιλογή και το στόχο της πλουτοκρατίας.

Σήμερα, έχουμε επίσης όλα τα στοιχεία, για να κρίνουμε την πολιτική και τη στάση του Κομμουνιστικού Κόμματος της Ελλάδας, απέναντι στην ΕΕ και σε ό,τι συνεπάγεται για το λαό μας, η συμμετοχή της χώρας μας σε αυτή".

Κάνοντας ειδική αναφορά στα προβλήματα της αγροτιάς, τόνισε:

"Η αγροτιά της Λάρισας και όλης της Θεσσαλίας γνώρισαν από πρώτο χέρι τους ευρωπαϊκούς μονόδρομους και τα διάφορα προγράμματά τους. Η μεγάλη πλειοψηφία των αγροτικών νοικοκυριών της Θεσσαλίας δέχεται άμεσα την απειλή της μαζικής χρεοκοπίας και του ξεκληρίσματος. Τα πολυεθνικά μονοπώλια που βομβαρδίζουν τώρα, σκοτώνοντας αμάχους, ισοπεδώνοντας σχολεία και νοσοκομεία στη γειτονική Γιουγκοσλαβία, είναι τα ίδια που "βομβαρδίζουν" και σε περίοδο "ειρήνης" τη μικρομεσαία αγροτιά, κάνοντάς μας κολίγους του 2000, τους εργαζόμενους στέλνοντας μαζικά στην ανεργία χιλιάδες νέους και νέες. Γι' αυτό έχουν κάθε λόγο οι αγρότες και ο λαός της Θεσσαλίας να καταψηφίσουν την κυβέρνηση Σημίτη".

Και συμπλήρωσε, υπογραμμίζοντας: "Ταυτόχρονα, θα πρέπει ο θεσσαλικός λαός και ιδιαίτερα οι αγρότες να θυμηθούν και τη στάση των άλλων κομμάτων και ιδιαίτερα της ΝΔ. Θα πρέπει να θυμηθούν οι Θεσσαλοί αγρότες ότι η ΝΔ ήταν ενάντια στη μορφή των κινητοποιήσεων και ουσιαστικά στις ίδιες τις κινητοποιήσεις, αφού αυτές αμφισβητούσαν τα "ιερά και τα όσια" της ΕΕ. Να θυμηθούν οι Θεσσαλοί αγρότες ότι η ΝΔ υπονόμευσε τον αγώνα τους, όταν αρνούνταν την κοινή δράση με τα άλλα κόμματα για να πιεστεί η κυβέρνηση να δώσει λύσεις. Γι' αυτή τη στάση πρέπει να αποδοκιμαστεί όπως πρέπει να αποδοκιμαστούν και τα άλλα κόμματα και ιδιαίτερα ο ΣΥΝ, που, προσανατολισμένος στην ευρωλαγνεία του και την υποταγή στην ΕΕ, στην ουσία είναι ενάντια στον αγώνα των αγροτών και το έδειχνε καθημερινά με τη στάση του".

Αναφερόμενος, τέλος, στην ανάγκη εκλογικής ενίσχυσης του ΚΚΕ, ο Γ. Παττάκης, τόνισε: "Ο καθένας και η καθεμιά από σας έχετε πολλούς λόγους να ψηφίσετε τώρα ΚΚΕ, με κριτήρια τα συμφέροντα του λαού και του τόπου.

Η ενίσχυση του ΚΚΕ στις ευρωεκλογές αποκτά μεγάλη σημασία, είναι πολλαπλά χρήσιμη, δημιουργεί προοπτική, για να βγούμε από τα αδιέξοδα και τα δεινά που μας ετοιμάζουν το ΝΑΤΟ και η ΕΕ.

Ενισχύστε το Κόμμα που αντιστέκεται, δε συμβιβάζεται, δεν υποτάσσεται.

Δώστε δύναμη κουράγιο και ελπίδα στο λαό".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ