Τρίτη 25 Μάη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Το "νέο ξεκίνημα" της αντιλαϊκής επίθεσης

Στη "δημοτικότητα και το "άφθαρτο" του Κ. Καραμανλή επενδύει η ηγεσία της ΝΔ, εντείνοντας παράλληλα τις προσωπικές επιθέσεις κατά του Κ. Σημίτη ώστε να φανεί η "διαφορά" μεταξύ των δύο διαχειριστών του συστήματος. Παράλληλα, η προβολή του συνθήματος για "νέο ξεκίνημα", το μόνο που υπόσχεται είναι ένα νέο ξεκίνημα στην αντιλαϊκή επίθεση που υλοποιεί η κυβέρνηση Σημίτη. Οπως προκύπτει, έστω και με κομψό και παραπλανητικό τρόπο και μέσα από τα προεκλογικά φυλλάδια της ΝΔ, η ηγεσία της ΝΔ εγγυάται ότι θα είναι άξιος και αποτελεσματικότερος συνεχιστής της νεοφιλελεύθερης και αντιδραστικής πολιτικής που εφαρμόζει η κυβέρνηση. Ετσι, στο διαφημιστικό φυλλάδιο "10 προτεραιότητες για ένα ξεκίνημα", η ανάπτυξη της χώρας και η αντιμετώπιση της ανεργίας θα γίνει με την "ιδιωτική πρωτοβουλία στην πρώτη γραμμή" (!), ενώ ταυτόχρονα δε θα μείνει τίποτα όρθιο στον δημόσιο τομέα μέσω των "διαρθρωτικών αλλαγών στο κράτος" και το σαρωτικό ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας. Παράλληλα, η ηγεσία της ΝΔ δημαγωγεί ασύστολα με τις "διαπιστωτικές" αναφορές που κάνει στα θέματα της Υγείας, της Παιδείας, της αγροτιάς, των μικρομεσαίων, ενώ στην πραγματικότητα η πολιτική της ταυτίζεται επί της ουσίας με αυτή που εφαρμόζει η κυβέρνηση Σημίτη.

Παράλληλα, η ηγεσία της ΝΔ πλειοδοτεί στην άθλια και προσβλητική για το λαό δικομματική αντιπαράθεση, η οποία όλο και περισσότερο πολώνεται στην προσωπική επίθεση κατά του Κ. Σημίτη, η οποία επικεντρώνεται στο γνωστό σλόγκαν για το "ανάλγητο και απόμακρο" του πρωθυπουργού, το οποίο τάχα δεν ασχολείται "με τα καθημερινά προβλήματα του μέσου πολίτη".

"Δε γίνεται να αντιμετωπίσεις προβλήματα, αν δεν τα ξέρεις, όταν ζεις μακριά από την πραγματικότητα, όταν είσαι κλεισμένος σε έναν κόσμο της φαντασίας σου, όταν παίζεις με δείκτες και στατιστικές", αναφέρει σε κάθε ευκαιρία και ομιλία του ο πρόεδρος της ΝΔ.

Κατά τα λοιπά, συνεχίστηκαν και χθες οι γελοίες αντιπαραθέσεις για την περιβόητη "τηλεοπτική μονομαχία" Σημίτη - Καραμανλή, η οποία "εμπλουτίστηκε" με νέο επεισόδιο με την κυβέρνηση, για το αν θα γίνει ή όχι η προ ημερήσιας διάταξης συζήτηση στη Βουλή για τις συνέπειες της "γιουγκοσλαβικής κρίσης" που έχει ζητήσει ο Κ. Καραμανλής. Παράλληλα, η Ρηγίλλης θα εκμεταλλευτεί στο έπακρο τις νέες "ευνοϊκές" δημοσκοπήσεις που θα δημοσιοποιηθούν μέσα στη βδομάδα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ