Τρίτη 25 Μάη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Επιχείρηση εξαπάτησης του λαού

Μέσω του ΓΕΕΘΑ ζήτησαν από το ΝΑΤΟ να διακοπεί από τις 4 μέχρι τις 15 Ιούνη η διέλευση στρατευμάτων από τη Θεσσαλονίκη, για να εξασφαλιστεί "η ομαλή διεξαγωγή" των ευρωεκλογών. Επίσημη αιτιολογία, η αδυναμία της Αστυνομίας να παράσχει προστασία!

Η κυβέρνηση με ξεδιάντροπο τρόπο παραδέχεται τη συνενοχή της στον βρώμικο πόλεμο που κάνουν οι ιμπεριαλιστές στα Βαλκάνια και προσπαθεί απεγνωσμένα να εξαπατήσει και να παραπλανήσει τον ελληνικό λαό ενόψει των ευρωεκλογών της 13ης Ιούνη. Για το λόγο αυτό, προβαίνοντας σε μια πράξη ακραίου κυνισμού, ζήτησε επίσημα από το ΝΑΤΟ την προσωρινή διακοπή της διέλευσης των ΝΑΤΟικών στρατευμάτων από τη Θεσσαλονίκη, για το διάστημα από 4 μέχρι 15 Ιούνη. Η κυβέρνηση παραδέχεται έτσι ότι η διέλευση των ΝΑΤΟικών στρατευμάτων, στοιχειοθετεί πολεμική εμπλοκή η οποία για λόγους εντυπώσεων πρέπει να "ανασταλεί" στη διάρκεια της εκλογικής διαδικασίας.

Για την πρωτοφανή αυτή επιχείρηση εξαπάτησης και παραπλάνησης του ελληνικού λαού, προβάλλεται ως αιτιολογία η δυσκολία της Αστυνομίας να παράσχει προστασία λόγω εμπλοκής της στη διεξαγωγή των εκλογών! Η αλήθεια βέβαια βρίσκεται αλλού, στον πανικό που διακατέχει την κυβέρνηση, εξαιτίας της διαπίστωσης ότι ο ελληνικός λαός στο σύνολό του καταδικάζει τη ΝΑΤΟική βαρβαρότητα και τοποθετείται ανεπιφύλακτα κατά της εμπλοκής της Ελλάδας.

Η κυβέρνηση με μια κίνηση - ομολογία του πολιτικού κόστους που υφίσταται από την πολιτική υποταγής στο ΝΑΤΟ και στους Αμερικάνους, έστειλε μέσω του ΓΕΕΘΑ σχετικό έγγραφο στο ΝΑΤΟ. Τα ΝΑΤΟικά επιτελεία ενημερώνονται με το έγγραφο αυτό από το ΓΕΕΘΑ, ότι στην τελική φάση της προεκλογικής περιόδου και αμέσως μετά τη διεξαγωγή των ευρωεκλογών, 10 μέρες πριν και 2 μέρες μετά, "υπάρχει αντικειμενική δυσκολία" της Αστυνομίας να προσφέρει κάλυψη στα ΝΑΤΟικά στρατεύματα, λόγω συμμετοχής όλης της αστυνομικής δύναμης στη διεξαγωγή των εκλογών και κατά συνέπεια δε θα είναι δυνατή για το διάστημα αυτό η διέλευση των στρατευμάτων.

Ως λόγος της διακοπής διέλευσης των ΝΑΤΟικών στρατευμάτων προβάλλεται η "ομαλή διεξαγωγή των ευρωεκλογών και η αποφυγή δημιουργίας εντάσεων" από τη διέλευση στρατευμάτων και πολεμικού υλικού από τη Θεσσαλονίκη. Για το συγκεκριμένο αίτημα που υποβλήθηκε στο ΝΑΤΟ, δεν προβλέπεται απάντηση, αφού έχει χαρακτήρα απόφασης της ελληνικής κυβέρνησης η οποία, ούτως ή άλλως, είναι αυτή που δίνει την έγκρισή της για τη διέλευση των ΝΑΤΟικών δυνάμεων από το ελληνικό έδαφος. Πάντως, ο προσωρινός αυτός περιορισμός δε δημιουργεί κανένα απολύτως πρόβλημα στο ΝΑΤΟ, που για τις μέρες αυτές (4 - 15 Ιούνη) δεν είχε προγραμματίσει σοβαρές μετακινήσεις.

Ο υπουργός Τύπου Δ. Ρέππας επιβεβαίωσε χτες το γεγονός χωρίς περιστροφές και με τελείως κυνικό τρόπο. "Πράγματι, είπε, έχει διαμηνυθεί στους αξιωματούχους του ΝΑΤΟ ότι 10 ημέρες πριν από τις εκλογές και δύο ημέρες μετά τις εκλογές δε θα πρέπει να γίνει διέλευση τμημάτων του ΝΑΤΟ από τη Θεσσαλονίκη. Λόγω της προεκλογικής περιόδου πρέπει να διασφαλιστεί η ήρεμη εξέλιξη των σχετικών με τις εκλογές θεμάτων και πιστεύουμε ότι αυτή είναι ορθή επιλογή, η οποία γίνεται δεκτή. Και με αυτή την έννοια, αυτή την περίοδο των 12 ημερών, δε θα έχουμε διέλευση τμημάτων από τη Θεσσαλονίκη. Γνωρίζετε πολύ καλά ότι έχει ληφθεί απόφαση, εδώ και πολύ καιρό, η οποία έχει τεθεί σε εφαρμογή για την ανάπτυξη στρατιωτικών τμημάτων τα οποία έχουν συγκεκριμένη αποστολή. Και πάντως, δεν εμπλέκονται σε πολεμικές επιχειρήσεις. Αυτό πρέπει να το τονίζουμε για να μη δημιουργούνται παρανοήσεις".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ