Τρίτη 25 Μάη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Η δύναμη της ψήφου στο ΚΚΕ

Οι μέρες που απομένουν για την "ετυμηγορία" της κάλπης των ευρωεκλογών στις 13 Ιούνη, είναι πλέον λίγες, αλλά και αρκετές ώστε οι ψηφοφόροι να σκεφτούν, να θυμηθούν και να κρίνουν. Να κρίνουν τη στάση των κομμάτων για όλα όσα τους αφορούν, για αυτά που τους είπαν και κείνα που τους έκρυψαν. Για την πολιτική της προώθησης του στόχου της ΟΝΕ, που εξυπηρετεί τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας και συσσωρεύει αβάσταχτα βάρη στο λαό και τη νέα γενιά. Για το ρόλο της Ευρωπαϊκής Ενωσης και του ΝΑΤΟ συνολικά και ειδικότερα στο βρώμικο πόλεμο που μαίνεται στα Βαλκάνια και σκοτώνει τους λαούς της Γιουγκοσλαβίας. Ο εργαζόμενος, ο αγρότης, ο επαγγελματίας, ο άνεργος, ο νέος και η νέα, πρέπει να συνειδητοποιήσουν τη δύναμη που έχει αυτή η συγκεκριμένη ψήφος. Μέσα από την πείρα τους στους αγώνες και τις διεκδικήσεις τους μπορούν να πουν με σιγουριά ποιος στάθηκε αταλάντευτα δίπλα τους. Γι' αυτό το ΚΚΕ στις εκλογές ζητάει την ψήφο του λαού με απαιτητικότητα και με αίσθηση ευθύνης.

Η ψήφος αυτή, είναι η μόνη ψήφος ουσιαστικής αποτελεσματικής αντίστασης και προοπτικής. Στήριξη στο ΚΚΕ, είναι στήριξη στο μόνο κόμμα στην ελληνική κοινωνία που έγκαιρα και άφοβα αποκάλυψε όλη την αλήθεια για την επιβολή της "νέας τάξης πραγμάτων". Οταν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ έλεγαν ότι το ΝΑΤΟ είναι παράγοντας ειρήνης και σταθερότητας στα Βαλκάνια, όταν ΣΥΝ και ΔΗΚΚΙ μιλούσαν κι έσπερναν αυταπάτες με γενικότητες και ακαθόριστες διακηρύξεις, το ΚΚΕ ύψωσε φωνή καταγγελίας ότι το ΝΑΤΟ φέρνει πόλεμο, δυστυχία και φρίκη στους λαούς, είναι απειλή για την ειρήνη. Οταν τα άλλα κόμματα προσπαθούν να εξωραϊσουν την ΕΕ, μιλούν για διορθώσεις και δυνατότητες ελιγμών, το ΚΚΕ βροντοφωνάζει ότι η ΕΕ είναι ιμπεριαλιστικό οικοδόμημα του κεφαλαίου και δύναμη πολέμου. Το ΚΚΕ εξέφρασε από την πρώτη στιγμή και όχι όψιμα, την αντίθεσή του στον πόλεμο, μπήκε μπροστά στην πάλη με κάθε τρόπο και μέσο και λέει όχι στην επιβολή της νέας ιμπεριαλιστικής τάξης.

Η ψήφος στο ΚΚΕ είναι ένα ξεκάθαρο μήνυμα διαμαρτυρίας και αντίστασης που δε χωράει παρερμηνείες. Δύναμη στο ΚΚΕ σημαίνει αντίθεση στον πόλεμο, αλλά και στην "ειρήνη" της υποταγής. Σημαίνει μετερίζι νέων αγώνων για την ανατροπή της πολιτικής του κεφαλαίου που προωθεί την ΟΝΕ. Σημαίνει δρόμο που ανοίγει προοπτική και ελπίδα στη λαϊκή παρέμβαση και αντεπίθεση. Είναι φρένο στην πολιτική που φέρνει ανεργία, φτώχεια και εξαθλίωση, περικοπές κοινωνικών δαπανών, σκληρή λιτότητα και ξεπούλημα του πλούτου που παράγει ο εργαζόμενος λαός. Είναι σημαντικό βήμα υπεράσπισης των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών του λαού από την επίθεση και τον αυταρχισμό που προωθούν οι κυβερνήσεις των χωρών της ΕΕ για να χτυπήσουν το εργατικό και λαϊκό κίνημα.

Ψηφίζοντας ΚΚΕ δυναμώνει η αποτρεπτική και ανατρεπτική δύναμη του λαού, ανοίγει άλλη προοπτική για τη χώρα. Αποδυναμώνονται ΠΑΣΟΚ και ΝΔ που υποστηρίζουν το ΝΑΤΟ, την ΕΕ και την ΟΝΕ υπηρετώντας τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας και δίνεται δυνατότητα απεγκλωβισμού λαϊκών δυνάμεων από άλλες λογικές πολιτικών κομμάτων που δε διασφαλίζουν διέξοδο από την κυρίαρχη πολιτική των μονόδρομων. Ψήφο στο ΚΚΕ, για να έρθει επιτέλους ο λαός στο προσκήνιο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ