Τρίτη 25 Μάη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Το ΚΚΕ δεν ψήφισε κανέναν προϋπολογισμό της ΕΕ

Δήλωση - απάντηση του Β. Εφραιμίδη σε ισχυρισμούς του Νικ. Κακλαμάνη

Ποτέ δεν ψήφισαν κανέναν προϋπολογισμό της ΕΕ οι ευρωβουλευτές του ΚΚΕ. Αυτό διευκρινίζει ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Βασίλης Εφραιμίδης, με αφορμή δηλώσεις του ευρωβουλευτή της ΠΟΛ.ΑΝ. Νικήτα Κακλαμάνη πως, τάχα, μόνον εκείνος από τους Ελληνες ευρωβουλευτές έχει καταψηφίσει τον προϋπολογισμό 1999 της ΕΕ. Στη σχετική δήλωσή του ο Β. Εφραιμίδης τονίζει συγκεκριμένα:

"Ο κ. Νικήτας Κακλαμάνης επανειλημμένως έχει υποστηρίξει ότι τον προϋπολογισμό του 1999 της Ευρωπαϊκής Ενωσης έχει καταψηφίσει μόνον εκείνος από τους Ελληνες ευρωβουλευτές.

Αυτό δεν είναι αλήθεια. Οι ευρωβουλευτές του ΚΚΕ ποτέ δεν έχουν ψηφίσει κανέναν προϋπολογισμό της ΕΕ.

Ο κ. Νικήτας Κακλαμάνης θα έπρεπε να είχε διασαφηνίσει ποια ψηφοφορία επικαλείται, σε σχέση με τον προϋπολογισμό της ΕΕ. Αν επικαλείται την ψηφοφορία που γίνεται στο Ευρωκοινοβούλιο, γνωρίζει ότι οι κομμουνιστές ευρωβουλευτές καταψήφισαν τον προϋπολογισμό του 1999.

Αν, πάλι, επικαλείται την ψηφοφορία που διεξάγεται στην Επιτροπή Προϋπολογισμού, στην οποία ο ίδιος μετέχει, επίσης γνωρίζει πολύ καλά ότι οι κομμουνιστές ευρωβουλευτές δε συμμετέχουν σ' αυτή την Επιτροπή, γεγονός που έπρεπε να διασαφηνίσει, ώστε να μη δημιουργεί λαθεμένες εντυπώσεις".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ