Τρίτη 25 Μάη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ωμός και κυνικός εκβιασμός

"Σαφώς τα χρονικά περιθώρια στενεύουν, διότι πρώτα απ' όλα η καταστροφή της Γιουγκοσλαβίας και ειδικότερα του Κοσσόβου πρέπει να πάρει ένα τέλος. Αλλά και από την άλλη πλευρά και η εμμονή του Μιλόσεβιτς σε κάποια πράγματα, τα οποία θα έλεγα ότι είναι δευτερευούσης πλέον σημασίας για την ίδια τη Γιουγκοσλαβία, μπορεί να προκαλέσει, να τον οδηγήσει σε πλήρη απομόνωση και ακόμη σε φωνές που μιλάνε για άλλου είδους μέτρα, όπως οι χερσαίες επιχειρήσεις ή και σε ανατροπή του βέβαια...".

Μπορείτε, να μαντέψετε ποιος λέει τα παραπάνω; Θα μπορούσε, να είναι ο Χ. Σολάνα ή ο Ντ' Αλέμα ή κάποιος υπουργός των κυβερνήσεων Μπλερ και Ζοσπέν ή η Μ. Ολμπράιτ, ακόμη και ο ίδιος ο Κλίντον. Η ουσία της δήλωσης είναι ξεκάθαρη: Ενας ωμός και απάνθρωπος εκβιασμός. Υποταγή στους όρους του ΝΑΤΟ ή μπαίνουν μπροστά μέτρα, όπως ανατροπή του Μιλόσεβιτς και χερσαίες επιχειρήσεις. Επόμενα, καλά θα κάνει ο τελευταίος, να αφήσει κατά μέρος κάποια "δευτερευούσης σημασίας" ζητήματα.

Ποια είναι αυτά; Μα, όσα καθιστούν το Κοσσυφοπέδιο ΝΑΤΟικό προτεκτοράτο. Ολα όσα καταλύουν την εθνική ανεξαρτησία, κυριαρχία και ακεραιότητα της Ο Δ Γιουγκοσλαβίας.

Αυτή είναι η γλώσσα των ΝΑΤΟικών. Ολων τους. Κυνική, ωμή και απροσχημάτιστη. Ακόμη και των δήθεν ειρηνόφιλων, όπως της ελληνικής κυβέρνησης. Και απόδειξη γι' αυτό, η προαναφερόμενη δήλωση, η οποία ανήκει στον Ελληνα υπουργό Εξωτερικών, Γ. Παπανδρέου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ