Τρίτη 2 Ιούνη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2009
ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

«Εμείς είμαστε η κάθετη, η βαθιά, η ταξική αντιπολίτευση στο καπιταλιστικό σύστημα», τόνισε η Αλέκα Παπαρήγα, μιλώντας χθες βράδυ στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ στη Θεσσαλονίκη. Προέτρεψε σε ισχυροποίηση του ΚΚΕ στις 7 του Ιούνη, σημειώνοντας ότι το ΚΚΕ ζητά την ψήφο και στην κάλπη, όλων εκείνων που βαδίσαμε μαζί στους αγώνες και αισθάνθηκαν ότι προδόθηκαν από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Ζήτησε την ψήφο του λαού, ξεκαθαρίζοντας ότι «λαός ανυπόταχτος, λαός απείθαρχος, αυτός ο λαός μπορεί να αντεπιτεθεί και να αποσπάσει και κατακτήσεις».

Από μια κατακόκκινη πλατεία Αριστοτέλους, χιλιάδες νέοι, άνθρωποι της δουλειάς και του μόχθου έστειλαν μήνυμα αντίστασης στην ΕΕ και τα κόμματά της. Δήλωσαν την απόφασή τους να μπουν μαζί με το ΚΚΕ στο δρόμο της αντεπίθεσης του λαϊκού μετώπου, που θα οδηγήσει στην τελική νίκη, στη νίκη της λαϊκής εξουσίας, της λαϊκής οικονομίας, στη νίκη του σοσιαλισμού.

Ηταν μια συγκέντρωση, που κατάφερε να εκφράσει την απήχηση που βρίσκουν σε ολοένα και περισσότερους εργαζόμενους, μικρούς και αυτοαπασχολούμενους ΕΒΕ, φτωχούς αγρότες, οι θέσεις του ΚΚΕ, το κάλεσμά του, μέσα από την κάλπη να τιμωρήσουν τα κόμματα της πλουτοκρατίας.

Η πλατεία δονήθηκε από το σύνθημα «Τέρμα πια στις αυταπάτες ή με το κεφάλαιο ή με τους εργάτες», όταν η Αλέκα Παπαρήγα ξεκαθάρισε από το βήμα ότι «η μάχη κρίνεται ανάμεσα στα συμφέροντα του εργαζόμενου λαού και στα μονοπώλια». Πρόσθεσε ότι η μάχη κρίνεται ανάμεσα στην ψήφο και στο ποσοστό και για τον τρίτο ευρωβουλευτή του ΚΚΕ, με τη συνολική ψήφο ΝΔ - ΠΑΣΟΚ. Οπως είπε, «αυτά τα δύο ποσοστά θα ξεκαθαρίσουν αν θα γίνει ένα βήμα μπρος ή θα μείνουμε στη στασιμότητα. Ανάμεσα στα ποσοστά των δύο παιδιών της αστικής τάξης, της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, και στο ποσοστό του ΚΚΕ».

Η Αλέκα Παπαρήγα προέτρεψε τους κομμουνιστές και τις κομμουνίστριες, τους φίλους και οπαδούς του Κόμματος, τους νεολαίους, όσους για πρώτη φορά παίρνουν τη θέση τους δίπλα στο ΚΚΕ να σταθούν «άφοβα απέναντι στον ταξικό αντίπαλο, διπλά άφοβα απέναντι στους ψεύτες και τους προβοκάτορες». Εξήγησε ότι η συκοφαντική επίθεση που δέχεται το Κόμμα δείχνει «ότι έχουμε δυναμική, αυτό δείχνει ότι αγγίζουμε και ξεπερνάμε και τις αισιόδοξες προοπτικές που υπάρχουν. Τη δυναμική μας πάνε να ανακόψουν. Δεν ανταλλάσσουμε την ψήφο ούτε με τον εκφοβισμό, ούτε με το ψέμα, ούτε με τη δημαγωγία. Δεν υποσχόμαστε, δεσμευόμαστε», είπε.

Νωρίτερα, από το βήμα της συγκέντρωσης, μίλησε ο Attila Gilicze, μέλος του Προεδρείου του Ουγγρικού Εργατικού Κομμουνιστικού Κόμματος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ