Τρίτη 8 Ιούνη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΥΡΙΚΟΣ
Η ψήφος στο ΚΚΕ είναι η μόνη αριστερή

"Ψήφος στο ΚΚΕ σημαίνει ενίσχυση των προϋποθέσεων, για να χτιστεί ένα αντιμονοπωλιακό αντιιμπεριαλιστικό μέτωπο που μπορεί να αμφισβητεί όλες τις πολιτικές και κυβερνήσεις που γνωρίσαμε ως σήμερα. Θα χαράξει ένα Μέτωπο, μια φιλολαϊκή, φιλεργατική γραμμή που θα κινητοποιεί και θα στηρίζεται στη συμμαχία και τη δράση της εργατιάς, της αγροτιάς, της νεολαίας και των ΕΒΕ", τόνισε χτες σε μεγάλη συγκέντρωση εργαζομένων στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, που οργάνωσε η Εργατοϋπαλληλική Αχτίδα της ΚΟΘ του ΚΚΕ ο υποψήφιος ευρωβουλευτής Γ. Μαυρίκος.

"Η αριστερή ψήφος είναι μονάχα η ψήφος στο ΚΚΕ - συνέχισε. Η ψήφος στο ΚΚΕ είναι σε αρμονία με την αντίληψη, με τη θέληση της συντριπτικής πλειοψηφίας του ελληνικού λαού που λέει ΟΧΙ στις επιταγές του σύγχρονου ραγιαδισμού. Η ψήφος στο ΚΚΕ σημαίνει ότι θα παρεμβληθούν εμπόδια σ' όλα τα σχέδια στο επίπεδο της οικονομίας, της πολιτικής και της άμυνας που έχει έτοιμα η ΕΕ, το ΝΑΤΟ και οι ΗΠΑ. Με την ψήφο στο ΚΚΕ θα ενισχυθούν τα αγωνιστικά χαρακτηριστικά του συνδικαλιστικού κινήματος, θα ενισχυθεί ένα εργατικό κίνημα που δε θα αναδεικνύει καρεκλοκένταυρους και ανθρώπους που θα προετοιμάζουν την πολιτική τους καριέρα και τους βουλευτικούς και υπουργικούς θώκους", είπε ο Γ. Μαυρίκος.

Πρόσθεσε ότι, αν συγκρίνει κανείς τα ψηφοδέλτια, θα διαπιστώσει πως μόνο το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ περιλαμβάνει και υποψήφιους που δεν είναι κομμουνιστές."Συμμετέχουν άνθρωποι αξιόλογοι της δημόσιας ζωής, της επιστήμης κλπ. επειδή βλέπουν την ανάγκη σ' αυτή τη φάση να υποστηριχτεί το ΚΚΕ για την πατριωτική του στάση και επειδή τα προβλήματα που κρίνονται είναι κρίσιμα", τόνισε. Ακόμη συμπλήρωσε ότι οι προεκλογικές ανάγκες κάνουν τον ΣΥΝ να θέλει στα λόγια να παρουσιάζεται σαν αριστερή δύναμη.

Τέλος, αναφερόμενος στις τελευταίες εξελίξεις στο Γιουγκοσλαβικό ο Γ. Μαυρίκος δήλωσε ότι δεν πρόκειται να δημιουργηθούν προϋποθέσεις ειρήνης από αυτούς που έκαναν τον πόλεμο. Απορρίπτουμε την αντίληψη της κυβέρνησης που λέει ότι πρέπει να υποχωρούμε γιατί είμαστε μικρή χώρα. "Αυτός είναι ένας σύγχρονος αποικιοκρατικός τρόπος σκέψης", υπογράμμισε.

Στα πλαίσια της πολιτικής εξόρμησης, ενόψει των ευρωεκλογών ο Γ. Μαυρίκος περιόδευσε χτες το πρωί και μίλησε στους εργαζομένους στη ΔΕΗ Ευόσμου, στο εργοτάξιο του ΟΣΕ και στην υπηρεσία καθυστερήσεων της Εθνικής Τράπεζας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ