Τετάρτη 16 Απρίλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΓΙΑΤΡΟΙ ΣΤΟ «ΣΩΤΗΡΙΑ»
Πληρώθηκαν μετά τις κινητοποιήσεις

Χρειάστηκε η κινητοποίηση των γιατρών του νοσοκομείου «Σωτηρία» και η εξαγγελία απεργιακών κινητοποιήσεων για να εξασφαλιστούν τα απαραίτητα κονδύλια για την ασφαλή εφημερία του νοσοκομείου, αφού η κυβέρνηση βάζει την Υγεία στον «Προκρούστη» της μείωσης των κοινωνικών δαπανών.

H διοίκηση του νοσοκομείου, ευθυγραμμισμένη με την πολιτική περικοπών που επιβάλλει το υπουργείο Υγείας, προχώρησε στην περικοπή των εφημερευόντων γιατρών για το μήνα Απρίλη, αγνοώντας τις πραγματικές ανάγκες των ασθενών, ξεσηκώνοντας τις αντιδράσεις των γιατρών. Χτες όμως, πρώτη μέρα των απεργιών που είχαν εξαγγείλει οι γιατροί του νοσοκομείου έως την Παρασκευή, η διοίκηση του νοσοκομείου ανακοίνωσε ότι εξασφάλισε την πρόσθετη πίστωση που απαιτείται για την κανονική εκτέλεση των προγραμμάτων ενεργού εφημερίας που έχουν υποβάλει οι διευθυντές των τμημάτων.

Ετσι, οι γιατροί του νοσοκομείου πραγματοποίησαν νέα γενική συνέλευση χτες, στην οποία αποφάσισαν την προσωρινή αναστολή της απεργίας. Σε χτεσινή συνέντευξη Τύπου υπογράμμισαν ότι παραμένουν σε αγωνιστική ετοιμότητα, αφού μένουν ανοιχτά μια σειρά προβλήματα που αντιμετωπίζει το νοσοκομείο, όπως η υπολειτουργία του χειρουργικού τομέα που πλημμύρισε το περασμένο καλοκαίρι και ακόμα δεν έχει αποκατασταθεί, η υπολειτουργία του αξονικού τομογράφου και η αδυναμία λειτουργίας του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών λόγω έλλειψης προσωπικού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ