Τετάρτη 16 Απρίλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
Εμπιστεύτηκαν ξανά το σωματείο στις ταξικές δυνάμεις

Την πλειοψηφία της διοίκησης του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, εμπιστεύτηκαν για ακόμα μια φορά οι εργαζόμενοι του κλάδου στις ταξικές δυνάμεις της «Δημοκρατικής Αγωνιστικής Συνεργασίας Εμποροϋπαλλήλων» (ΔΑΣΕ) που κατέλαβε τις 11 από τις 15 έδρες στο ΔΣ. H ΔΑΣΕ με ανακοίνωσή της χαιρετίζει τα μέλη της και τους εργαζόμενους που τη στήριξαν και τη στηρίζουν και καταγγέλλει τους μηχανισμούς που στήθηκαν για να μετατρέψουν το σωματείο σε φερέφωνο της αντεργατικής πολιτικής της κυβέρνησης.

Να υπενθυμιστεί ότι κατά τη διάρκεια των εκλογών η ΠΑΣΚΕ προχώρησε, σε συνεργασία με ιδιοκτήτες καταστημάτων, σε εκβιασμούς εργαζομένων τους οποίους έγραψαν στο σωματείο χωρίς να γνωρίζουν οι ίδιοι τίποτα.

Μόλις οι συνδικαλιστές της ΠΑΣΚΕ διαπίστωσαν ότι οι εργαζόμενοι του κλάδου της γυρνούσαν την πλάτη, όπως καταγγέλλει η ΔΑΣΕ, «χρησιμοποίησαν τον άλλο μηχανισμό των καπιταλιστών, τη Δικαιοσύνη. Ετσι σε αγαστή συνεργασία με τους δικαστικούς, απαγόρευσαν να συνεχιστούν οι εκλογές, παρά την ομόφωνη απόφαση της Εφορευτικής Επιτροπής. Ο δικαστής Γκανιάτσος έπαιξε το ρόλο που του είχε αναθέσει η συνδικαλιστική παράταξη της ΠΑΣΚΕ».

Σε ό,τι αφορά τα αποτελέσματα, η ΠΑΣΚΕ κατέλαβε 3 έδρες στο ΔΣ και 1 η «Αριστερή Πρωτοβουλία». Για αντιπροσώπους στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας η ΔΑΣΕ εξέλεξε 6 αντιπροσώπους (από 5 την προηγούμενη φορά), ενώ 1 εξέλεξε η ΠΑΣΚΕ. Τέλος, 4 αντιπροσώπους εξέλεξε η ΔΑΣΕ για την Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων και 1 η ΠΑΣΚΕ.

Οπως τονίζει η ΔΑΣΕ, «η μάχη αυτή δόθηκε από τις ταξικές δυνάμεις, τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ αποφασιστικά ενάντια στη γραμμή του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού της συναίνεσης και της υποταγής, την οποία υπηρετεί πιστά η ΠΑΣΚΕ, αλλά και κόντρα στη γραμμή της αυθόρμητης δράσης και της αποχής που προωθούν οι δορυφόροι της ΠΑΣΚΕ - Αγωνιστική Πρωτοβουλία κλπ.».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ