ΔΗΜΟΣ ΚΟΥΜΠΟΥΡΗΣ
Ψήφος αντίστασης και προοπτικής

Στον «ΦΥΡΟΓΕΝΗ» περιόδευσε χτες ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΚΚΕ

Τετάρτη 19 Μάη 2004

«Εμείς με ψηλά το κεφάλι ζητάμε την ψήφο σας γιατί είπαμε και λέμε την αλήθεια αλλά κυρίως γιατί πήραμε και παίρνουμε μέτρα για την οργάνωση των αγώνων ενάντια στις αντιλαϊκές και αντεργατικές επιλογές της Ευρωπαϊκής Ενωσης και των κομμάτων που τη στηρίζουν. Η ψήφος στο ΚΚΕ είναι ψήφος αντίστασης και προοπτικής». Αυτό το κάλεσμα απηύθυνε στους εργάτες ο Δήμος Κουμπούρης, υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, κατά τη διάρκεια περιοδείας του χτες στο εργοστάσιο Μετάλλου «ΦΥΡΟΓΕΝΗΣ».

Ξεκινώντας την ομιλία του ο Δ. Κουμπούρης εξέφρασε τη χαρά του που βρίσκεται σε έναν εργατικό χώρο σημειώνοντας ότι «εμείς με τους εργαζόμενους έχουμε σχέσεις, από αυτούς αντλούμε τη δύναμή μας. Και όσο πιο δυνατό είναι το ΚΚΕ, η εργατική τάξη από καλύτερες θέσεις διεκδικεί τα δικαιώματά της».

Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής χαρακτήρισε κρίσιμες αυτές τις ευρωεκλογές γιατί όπως τόνισε δίνεται η δυνατότητα στους εργάτες που βιώνουν αυτήν την αντεργατική - αντιλαϊκή πολιτική να στείλουν ένα δυνατό μήνυμα καταδίκης ενάντια στην ΕΕ του κεφαλαίου και των πολυεθνικών και να ανοίξει μια άλλη προοπτική για τους λαούς. Να στείλουν ένα μήνυμα καταδίκης στο ΠΑΣΟΚ, στη ΝΔ και τον ΣΥΝ που στήριξαν και στηρίζουν την ΕΕ της επίθεσης στα κοινωνικά δικαιώματα, της κατάργησης των ασφαλιστικών και εργασιακών δικαιωμάτων, της φτώχειας και της ανεργίας. «Μας έλεγαν, συνέχισε, ότι θα τρώμε με "χρυσά κουτάλια". Σήμερα έχουμε εμπειρίες. Αυτό που επιδιώκουν είναι ακόμα πιο φθηνή εργατική δύναμη».

Ο Δ. Κουμπούρης υπογράμμισε ότι η επίθεση αυτή εντείνεται, κάτι που αποδεικνύεται και από τις πρόσφατες αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής που έγινε τον περασμένο Μάρτη. «Συμφώνησαν, τόνισε, για σύνταξη στα 71, παραπέρα χτύπημα των συντάξιμων αποδοχών, γενίκευση της μερικής απασχόλησης, όλων των ευέλικτων μορφών απασχόλησης, την παραπέρα ιδιωτικοποίηση της Υγείας και της Παιδείας».

Το ΚΚΕ, είπε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής, είναι ξεκάθαρα υπέρ της αποδέσμευσης από την ΕΕ, ωστόσο, όπως τόνισε «και αν κάποιος έχει διαφορετική γνώμη, μπορεί να συναντηθεί μαζί μας στους δρόμους του αγώνα. Να αντισταθούμε στην επίθεση. Μόνο μέσα από την καταδίκη της ΕΕ, την ήττα της, μπορεί να υπάρξει άλλη προοπτική για τους λαούς. Εμείς σας καλούμε να εκφράσετε την αντίθεσή σας, στηρίζοντας το ΚΚΕ. Εμείς δεσμευόμαστε ότι θα συνεχίσουμε να παλεύουμε ενάντια σ' αυτές τις πολιτικές».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Μήνυμα αισιοδοξίας για δυνατό ΚΚΕ απ' άκρη σ' άκρη της Στερεάς και Εύβοιας (2024-06-05 00:00:00.0)
Ναυπηγεία Σκαραμαγκά (2015-01-23 00:00:00.0)
Ο εργατόκοσμος έχασε και χάνει καθημερινά δικαιώματα (2004-05-26 00:00:00.0)
Συγκεντρώσεις του ΚΚΕ για τις ευρωεκλογές (2004-05-16 00:00:00.0)
Να ρίξουμε μια χρήσιμη ψήφο (1999-06-12 00:00:00.0)
Ψηφίστε για να καταδικάσετε αυτή την πολιτική (1999-05-21 00:00:00.0)