Τετάρτη 26 Μάη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2004
ΔΗΜΟΣ ΚΟΥΜΠΟΥΡΗΣ
Ο εργατόκοσμος έχασε και χάνει καθημερινά δικαιώματα

Στη «ΜΕΒΓΑΛ» περιόδευσε ο υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ

Ο Δήμος Κουμπούρης
Ο Δήμος Κουμπούρης
«Κάθε συνάδελφος πρέπει να προβληματιστεί γιατί η κατάσταση είναι σοβαρή. Πρέπει να στηρίξουμε αυτούς που βρίσκονται καθημερινά δίπλα μας στο μετερίζι των λαϊκών αγώνων».

Με αυτό το κάλεσμα προς τους εργαζόμενους της επιχείρησης «ΜΕΒΓΑΛ», ο πρόεδρος του εργοστασιακού σωματείου, Σ. Σαράντης, υποδέχτηκε την αντιπροσωπεία του ΚΚΕ με επικεφαλής τον υποψήφιο ευρωβουλευτή του Κόμματος, Δήμο Κουμπούρη, που χτες το μεσημέρι πραγματοποίησε περιοδεία στην επιχείρηση. Ταυτόχρονα εκδηλώθηκε και το αίτημα από εργαζόμενους προς τον υποψήφιο ευρωβουλευτή για συχνότερες επισκέψεις του ΚΚΕ στο εργοστάσιο.

Μιλώντας στους εργαζόμενους ο Δ. Κουμπούρης κατήγγειλε τα υποταγμένα, στη λογική του ευρωμονόδρομου, κόμματα τα οποία αφού υλοποίησαν όλες τις εντολές και αποφάσεις της ΕΕ, σήμερα προσπαθούν με κάθε τρόπο να μη συζητηθούν τα τεράστια προβλήματα που προκάλεσαν στον εργαζόμενο και συνολικά στο λαό. «Δε θέλουν, τόνισε, ο λαός να πάει στην κάλπη με κριτήριο τα προβλήματα που του προκάλεσαν. Εμείς λέμε ξεκάθαρα ότι με την ψήφο στα κόμματα ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΣΥΝ, ενισχύονται αυτοί που αντιπαλεύουν τον εργαζόμενο, το λαό συνολικά και τα συμφέροντά του».

Για τις ψεύτικες υποσχέσεις που έδιναν αυτά τα κόμματα, προκειμένου να υφαρπάξουν την ψήφο του λαού, ο υποψήφιος ευρωβουλευτής είπε χαρακτηριστικά: «μας έλεγαν συνέχεια ότι με την είσοδο της χώρας στην ΕΕ θα ευημερούσαμε. Το αποτέλεσμα είναι να ζούμε σήμερα σε μια Ευρώπη της ανεργίας, της αφαίρεσης δικαιωμάτων και κατακτήσεων, της μετανάστευσης και των πολέμων. Από αυτήν την ένωση κέρδισε σίγουρα η Ελλάδα του κεφαλαίου, των πολυεθνικών και ο εργατόκοσμος έχασε και χάνει καθημερινά δικαιώματα».

Και κατέληξε: «Το ΚΚΕ δεν έκρυψε ποτέ την αλήθεια, ενημερώσαμε τους εργαζόμενους για το τι πρεσβεύει η ΕΕ. Σήμερα μόνο με την καταδίκη της ΕΕ, την ενίσχυση του ΚΚΕ ανοίγει πραγματικά ο δρόμος για την υπεράσπιση και τη διεκδίκηση μιας καλύτερης ζωής».

Παίρνοντας το λόγο ο πρόεδρος του σωματείου Σ. Σαράντης είπε χαρακτηριστικά: «Ολοι εμείς οι εργαζόμενοι πρέπει να συνειδητοποιήσουμε τι μας περιμένει. Πραγματικά σήμερα υπάρχει μια "δαμόκλειος σπάθη" στα εργασιακά δικαιώματα, στο ασφαλιστικό και γενικότερα στη ζωή μας. Δεν ξέρουμε πραγματικά αύριο αν θα έχουμε δουλιά, δεν ξέρουμε αν θα έχουμε ασφάλιση, υγεία. Αλίμονο αν κάποιος αρρωστήσει γιατί τότε κόπους και μόχθους μιας ζωής τους εξαργυρώνει στα ιδιωτικά κέντρα υγείας. Να μην κρυβόμαστε εμείς οι εργαζόμενοι πίσω από το δάχτυλό μας. Να συσπειρωθούμε στα ταξικά σωματεία, να ακολουθήσουμε κόμματα που εκφράζουν τα συμφέροντά μας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ