Τετάρτη 26 Μάη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΜΑΡΙΕΤΑ ΓΙΑΝΝΑΚΟΥ ΓΙΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΔΙΑΜΑΧΗ
Κανένα πρόβλημα στη συμφωνία

«Δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα. Θα ακολουθηθεί η διαδικασία που έχουμε συμφωνήσει και με τους δύο προκαθήμενους», δήλωσε χτες το πρωί η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Μ. Γιαννάκου, απαντώντας σε ερώτηση για «νέα σύννεφα» στις σχέσεις των δύο Εκκλησιών. Και επανέλαβε ότι «υπήρξε ένα μεγάλο διάστημα αμφιβολιών της μιας πλευράς για την άλλη κι αυτό προσπαθούμε να κλείσουμε. Τα πράγματα δε λύνονται ποτέ μέσα σε μια μέρα. Ομως υπάρχει καλή διάθεση κι απ' τις δυο πλευρές».

Χτες, συνεδρίασε για τελευταία μέρα, η Σύνοδος του Πατριαρχείου, χωρίς να υπάρξει καμία ανακοίνωση για το αποτέλεσμα της διαμεσολαβητικής προσπάθειας της κυβέρνησης.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα το πρωί στο Προεδρικό Μέγαρο οι νέοι μητροπολίτες Ελευθερουπόλεως Χρυσόστομος, Σερβίων και Κοζάνης Παύλος και Μεσογαίας και Λαυρεωτικής Νικόλαος, δίνουν σύμφωνα με τον καταστατικό χάρτη της Εκκλησίας της Ελλάδος, ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας, τις διαβεβαιώσεις περί της εκπληρώσεως των αρχιερατικών καθηκόντων τους. Παρόντες θα είναι ο αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος και η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων. Να σημειωθεί ότι ο νέος μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Ανθιμος έχει ήδη δώσει διαβεβαίωση όταν έγινε Αλεξανδρουπόλεως.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ