Τετάρτη 26 Μάη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
Επιχείρηση «πλαγιοκόπησης»

Του Δημήτρη Χαντζόπουλου από τα «ΝΕΑ»
Του Δημήτρη Χαντζόπουλου από τα «ΝΕΑ»
Δυόμισι μόνο βδομάδες έχουν μείνει μέχρι τις 13 Ιούνη, αλλά οι ευρωεκλογές και τα όσα ζητήματα αυτές βάζουν αντικειμενικά επί τάπητος παραμένουν ουσιαστικά στη σκιά και το περιθώριο. Ακόμη και η δημοσιοποίηση των ευρωψηφοδελτίων των εκπροσώπων του δικομματισμού χρησιμοποιήθηκαν για μια επανάληψη των γνωστών και από το παρελθόν, ανούσιων και βαρετών «κοκορομαχιών».

Εχει γίνει ολοφάνερο, ακόμη και στον πλέον ανυποψίαστο, ότι η τακτική αυτή της περιθωριοποίησης και αποσιώπησης όσων θεμάτων αφορούν την ΕΕ, τις ευρωεκλογές και τι κρίνεται σ' αυτές, αποτελεί μια συνειδητή επιλογή των ηγεσιών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, στην οποία δίνουν απλόχερη τη βοήθειά τους τα μεγάλα συγκροτήματα των ηλεκτρονικών και έντυπων Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, μαζί με τους λεγομένους διαμορφωτές της κοινής γνώμης.

Βέβαια, τα παραπάνω δε σημαίνουν, ότι αδιαφορούν για τις εκλογές και ακόμη περισσότερο για τα αποτελέσματά τους. Κάθε άλλο. Τούτη τη φορά, όμως, η παγίδευση και ο εγκλωβισμός των εργαζομένων - ψηφοφόρων επιχειρείται με τη μέθοδο της «πλαγιοκόπησης». Με τους κυβερνώντες, να επαναλαμβάνουν τις γενικόλογες υποσχέσεις, που μοίραζαν πριν τρεις μήνες -όταν ήταν ακόμη στην αντιπολίτευση- επιχειρώντας να συντηρήσουν το κλίμα της 7ης Μάρτη και αναβάλλοντας όλα τα σχεδιαζόμενα ήδη αντιλαϊκά μέτρα για το φθινόπωρο. Και με την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ να... περιμένει τα μέτρα της κυβέρνησης και να... ψάχνεται, καθώς πρέπει να κάνει αντιπολίτευση σε μια πολιτική και σε μέτρα, που εφάρμοζε μέχρι προχτές και η ίδια.

Κι από κοντά, οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι των εφημερίδων, για κάποιες προσλήψεις, τις εξετάσεις, τη ζεύξη Ρίου - Αντιρρίου και πάει λέγοντας. Μαζί τους και στην ίδια κατεύθυνση τα δελτία ειδήσεων, όπως και οι ενημερωτικές τηλεοπτικές εκπομπές των καναλιών..


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ