Τετάρτη 26 Μάη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2004
Πρόσωπα και προσωπεία...

Παρουσιάζοντας το ευρωψηφοδέλτιο, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έστησε ένα μικρό σόου στο οποίο πρωταγωνίστησε ο ίδιος και τα τριαντάφυλλα που μοίραζε στους υποψήφιους ευρωβουλευτές του. Ανανέωση και αλλαγή στα πρόσωπα έκανε, στην πολιτική του ΠΑΣΟΚ φυσικά καμία. Η συμμετοχική δημοκρατία και η ανανέωση που επαγγέλθηκε και επαγγέλλεται έχει ήδη αποδειχθεί και για τους πιο δύσπιστους «αδειανό πουκάμισο».

Και για να λέμε τα πράγματα ως έχουν: Η πολιτική του ΠΑΣΟΚ του Γιώργου που θα τα άλλαζε όλα - κατά τα παπαγαλάκια της Χ. Τρικούπη - είναι σταθερά ίδια, είναι υπέρ των συμφερόντων που εξυπηρέτησε και ως κυβέρνηση. Απλά ανανεώνεται η... συσκευασία. Το ψηφοδέλτιο... ετών 39 που παρουσίασε ο Γ. Παπανδρέου δε σηματοδοτεί καμία απολύτως ανανέωση, ο ίδιος μάλιστα δεν έκρυψε πως το κόμμα του θα συνεχίσει να εργάζεται για «την Ευρώπη της ανταγωνιστικότητας». Η «ισχυρή Ελλάδα» της φτώχειας, της ανεργίας, της λιτότητας, του αυταρχισμού και της εκμετάλλευσης - έργο των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ, με τη σύμφωνη γνώμη της ΝΔ και με «αριστερό» δεκανίκι το ΣΥΝ - είναι αυτή που υπερασπίζεται ο Γ. Παπανδρέου. Η Ελλάδα της σύγχρονης Ιεράς συμμαχίας του κεφαλαίου, της ΕΕ, είναι δική τους επιλογή. Το «ανανεωμένο» ΠΑΣΟΚ δεν έχει αλλάξει σε τίποτα γνώμη αλλά επιμένει στην ένταση της πολιτικής της ΕΕ που συνθλίβει κάθε εργασιακό και δημοκρατικό δικαίωμα, που καταπατά κατακτήσεις που κερδήθηκαν με το αίμα της εργατικής τάξης.

Αρκετά πια η κοροϊδία. Γιατί για κοροϊδία πρόκειται. «Στόλισαν» την αντιλαϊκή πολιτική τους με τη «συμμετοχική δημοκρατία» η οποία έφτασε μόνο μέχρι την αυτοκρατορική εκλογή του Γ. Παπανδρέου. Το «κόλπο» αυτό, παρόλο που διαφημίστηκε ίσως και λίγο παραπάνω απ' τη συμμετοχή του Sakis στη Γιουροβίζιον, δεν έπιασε στις βουλευτικές εκλογές. Από εκεί και πέρα μπήκε στο συρτάρι. Το αμερικανόπνευστο σχέδιο Ανάν δεν «άντεχε» «κόλπα». Η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ αποφάσισε - παρέα με τον Φερχόιγκεν, τον Πάουελ και τον ναι μεν αλλά ναι, Κ. Καραμανλή - βασιλικότερα του βασιλέως, να... καλέσει τους Ελληνοκύπριους να καταδικάσουν την ίδια την πατρίδα τους. Λίγο καιρό μετά η συμμετοχική δημοκρατία επανήλθε... ηλεκτρονική. Ο Γ. Παπανδρέου... κάλεσε τους πολίτες μέσω του διαδικτύου να προτείνουν πώς θέλουν τους ευρωβουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης αλλά και να προτείνουν και πρόσωπα. Μέχρι εδώ ωραίο το παραμυθάκι αλλά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ... προτίμησε να φτιάξει το ψηφοδέλτιο μόνος του.

Αυτό είναι το ΠΑΣΟΚ του Γιώργου που... θα τα άλλαζε όλα. Είναι η συνέχεια του ΠΑΣΟΚ που άλλαξε πολλά. Για ποιον τα άλλαξε; Τα κέρδη του κεφαλαίου εκτοξεύονται και οι εργαζόμενοι δίνουν αγώνα να επιβιώσουν. Αυτό αποδεικνύει ποιους εξυπηρέτησε το ΠΑΣΟΚ με την πολιτική του και συνεπώς ποιους συνεχίζει να εξυπηρετεί. Διαφωνούν σε τίποτα απ' την πολιτική που υπερασπίζεται και εφάρμοσε το κόμμα τους, τα «καινούρια πρόσωπα» του ψηφοδελτίου; Εάν τους ακούσετε να διαφωνήσουν, επικοινωνήστε με την εφημερίδα μας για να μην χάσουμε την είδηση...


Γεράσιμος ΧΟΛΕΒΑΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ