Τετάρτη 5 Ιούνη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
2024 ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ
Μήνυμα αισιοδοξίας για δυνατό ΚΚΕ απ' άκρη σ' άκρη της Στερεάς και Εύβοιας

Λαμία
Λαμία
Μήνυμα αισιοδοξίας και αποφασιστικότητας για ακόμα πιο δυνατό ΚΚΕ στην κάλπη των ευρωεκλογών, αλλά και στους αγώνες της επόμενης μέρας, έστειλε η προεκλογική συγκέντρωση της ΤΕ Φθιώτιδας του ΚΚΕ στη Λαμία, με ομιλητές τους υποψήφιους ευρωβουλευτές Κώστα Μπασδέκη και Παναγιώτη Πολίτη.

Εργαζόμενοι από τα εργοστάσια της Λαμίας και της Φθιώτιδας, βιοπαλαιστές αγρότες και επαγγελματίες, φοιτητές, πλημμυροπαθείς από τα χωριά του κάμπου της Λαμίας και του Δομοκού, άνθρωποι του μόχθου που όλο το προηγούμενο διάστημα βρέθηκαν μαζί με τους κομμουνιστές στους αγώνες που αναπτύχθηκαν στην περιοχή έδωσαν το «παρών», στέλνοντας μήνυμα ισχυροποίησης του ΚΚΕ, ώστε να δυναμώσει και ο αγώνας τους ενάντια στην πολιτική που διαλύει τις ζωές τους.

Δεν μας αξίζει τέτοια ζωή

«Κοιτάμε κατάματα τον εργαζόμενο λαό της Λαμίας και απευθύνουμε κάλεσμα συμπόρευσης και ενίσχυσης του ΚΚΕ. Γιατί θα δυναμώσει η αντίσταση στην αντιλαϊκή πολιτική και ο διεκδικητικός αγώνας», τόνισε ο Π. Πολίτης, υπογραμμίζοντας την ανάγκη να δοθεί η μάχη μέχρι την τελευταία στιγμή και να μη χαθεί καμία «κόκκινη» ψήφος και στη Φθιώτιδα.

Αναφερόμενος στα όσα βίωσαν και συνεχίζουν να βιώνουν οι εργαζόμενοι και ο λαός όλα αυτά τα χρόνια, σημείωσε:

Αμφισσα
Αμφισσα
«Στην κρίση μας χρεοκόπησαν, μας άφησαν άνεργους, μας έκοψαν τους μισθούς, τις συντάξεις, μας πέταξαν σαν στημένες λεμονόκουπες. Τώρα, στην ανάπτυξή τους, εργαζόμαστε ήλιο με ήλιο και δεν τα βγάζουμε πέρα, η ακρίβεια μας τσακίζει, τα μικρά μεροκάματα δεν φτάνουν να βγει ο μήνας. Κάναμε όνειρα, φτιάξαμε ένα σπίτι και τώρα μας το παίρνουν οι τράπεζες (...)

Δεν μας αξίζει τέτοια ζωή. Μας αξίζει η ζωή που προτείνει και παλεύει το ΚΚΕ, αυτή που είναι στο μπόι των ανθρώπινων ονείρων».

Αναφέρθηκε στο παράδειγμα των εργαζομένων στη ΛΑΡΚΟ, τονίζοντας ότι «οι εργαζόμενοι ενωθήκαμε σε ταξική βάση και έχοντας μπροστά το ΚΚΕ έχουμε καθυστερήσει στην πράξη το οριστικό κλείσιμο της μοναδικής επιχειρήσεις στην ΕΕ που παράγει σιδηρονικέλιο. Κόντρα σε όλα τα κόμματα, με όλες τις κυβερνήσεις, με μεγάλα οικονομικά κέντρα και αποφάσεις της ΕΕ (...)».

Στάθηκε επίσης στη συμβολή του ΚΚΕ στους αγώνες που αναπτύχθηκαν στη Φθιώτιδα, τονίζοντας ότι «μόνο το ΚΚΕ υπερασπίζεται με όλες τις δυνάμεις τα σωματεία, τους αγώνες των βιοπαλαιστών αγροτών και επαγγελματιών και αμφισβητεί την εξουσία των μονοπωλίων. Το ΚΚΕ είναι το Κόμμα του λαού και η ενίσχυσή του είναι η φυσική συνέχεια των αγώνων που αναπτύχθηκαν μέχρι σήμερα. Προχωράμε με δύναμη και αποφασιστικότητα, για να σταλεί πανευρωπαϊκό μήνυμα ελπίδας και αγωνιστικής ανάτασης».

Από αυτήν τη μάχη δεν περισσεύει κανείς και καμιά

«Και από δω από τη Λαμία στέλνουμε απόψε μήνυμα αισιοδοξίας, μήνυμα ισχυροποίησης του ΚΚΕ, να γεμίσουν οι κάλπες με τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ, να τρομοκρατήσουμε αυτούς που μας κουνάνε επιδεικτικά το δάχτυλο», τόνισε από την πλευρά του ο Κώστας Μπασδέκης, απευθύνοντας πλατύ κάλεσμα ενίσχυσης του ΚΚΕ.

Κάλεσε τον λαό της Φθιώτιδας να μετατρέψει σε κριτήριο ψήφου τη φτώχεια που βιώνει, το ξεκλήρισμα των αγροτών, την κατάσταση που επικρατεί στο Νοσοκομείο Λαμίας και τα Κέντρα Υγείας, την έλλειψη αντιπλημμυρικής και αντιπυρικής προστασίας κ.ά. Σημείωσε ότι για να αντιμετωπιστούν τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο λαός της Φθιώτιδας, απαιτείται ακόμη πιο ισχυρό ΚΚΕ και υπογράμμισε:

«Τις μέρες, τις ώρες που απομένουν, κάνουμε δική μας υπόθεση την ισχυροποίηση του ΚΚΕ. Από αυτήν τη μάχη δεν περισσεύει κανείς και καμιά. Θα τη δώσουμε όλοι και όλες μαζί, όπως όλοι και όλες μαζί θα χαρούμε και θα πανηγυρίσουμε στο τέλος τη σημαντική νίκη του λαού μας. Και από την επόμενη μέρα θα ριχτούμε πιο πολλοί και πιο δυνατοί στον αγώνα για τη ζωή και το μέλλον που αξίζει σε εμάς και τα παιδιά μας.

Δυναμώνουμε το ΚΚΕ στις ευρωεκλογές. Για την Ευρώπη των εργατών, των αγροτών, των λαών. Την Ευρώπη του σοσιαλισμού».

Μαζικές συγκεντρώσεις σε Στερεά - Εύβοια

Αισιόδοξο μήνυμα για ακόμη πιο δυνατό ΚΚΕ στις ευρωεκλογές στις 9 Ιούνη έρχεται από όλες τις προεκλογικές συγκεντρώσεις που διοργάνωσαν οι Κομματικές Οργανώσεις σε Στερεά και Εύβοια τις τελευταίες μέρες.

Στην πόλη της Λιβαδειάς και τη συγκέντρωση με ομιλητές την Σεμίνα Διγενή, βουλευτή του ΚΚΕ και τον Κώστα Μπασδέκη, υποψήφιο ευρωβουλευτή, να μείνει το μήνυμα «Με δυνατό ΚΚΕ, απέναντι στις αντιλαϊκές πολιτικές της ΕΕ και των κομμάτων της, στον αγώνα για την ανατροπή τους» ακούστηκε δυνατά.

Στην προεκλογική συγκέντρωση στην Αμφισσα με ομιλητή τον υποψήφιο ευρωβουλευτή Δήμο Κουμπούρη, αλλά και στο ορεινό Καρπενήσι που μίλησε ο Κώστας Μπασδέκης το βράδυ της Κυριακής. Το κάλεσμα για ακόμη πιο δυνατό ΚΚΕ μετέφερε η υποψήφια ευρωβουλευτής Χριστίνα Παναγιωτακοπούλου στους εργαζόμενους και τον λαό της Καρύστου, ενώ επίσης μαζική ήταν η συμμετοχή στις προεκλογικές συγκεντρώσεις στο Δήλεσι Βοιωτίας με ομιλητή τον Παναγιώτη Πολίτη, στη Σπερχειάδα της δυτικής Φθιώτιδας με ομιλητές την Κλειώ Χριστοπούλου, υποψήφια ευρωβουλευτή και τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου, υποπτέραρχο ε.α., αλλά και στην Πελασγία της ανατολικής Φθιώτιδας με ομιλητή τον Κώστα Μπασδέκη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ