Τετάρτη 5 Ιούνη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Οι σπουδαστές της ΑΕΝ με δυνατό ΚΚΕ να τιμωρήσουν την ΕΕ για την υποβάθμιση των πτυχίων τους

Με σπουδαστές της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού (ΑΕΝ) στην Πρέβεζα συζήτησε ο Θοδωρής Κωτσαντής, Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ και υποψήφιος ευρωβουλευτής

Σε ερωτήματα όπως «τι θα αλλάξει με την εκλογή ακόμη ενός ευρωβουλευτή του ΚΚΕ;» ή «αν εκλεγείτε τι θα κάνετε;» απάντησε ο Θοδωρής Κωτσαντής, Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ και υποψήφιος ευρωβουλευτής, συζητώντας με σπουδαστές της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού (ΑΕΝ) στην Πρέβεζα χτες το πρωί. Ο Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ συζήτησε πρόσωπο με πρόσωπο με εκατοντάδες σπουδαστές στο πλαίσιο της περιοδείας που οργάνωσε η ΤΕ Πρέβεζας του ΚΚΕ, ζητώντας τους να δυναμώσουν τη φωνή τους ψηφίζοντας μαζικά ΚΚΕ.

Με αφορμή τα ερωτήματά τους ξεκαθάρισε ότι η ΕΕ δεν μπορεί να έχει φιλολαϊκό χαρακτήρα γιατί εκπροσωπεί τα συμφέροντα μιας χούφτας μονοπωλίων. Ομως τόνισε, «μέσα στην ΕΕ που είναι μία "συμμορία λύκων" πρέπει να υπάρχει η φωνή του λαού, η αντίθετη άποψη, αυτή που θα αποκαλύπτουν, θα καταψηφίζουν, θα ενημερώνουν για όσα αντιλαϊκά ψηφίζονται εκεί μέσα».

Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής σε κάθε τάξη που επισκέφτηκε υπογράμμισε ότι το Κόμμα και η ΚΝΕ δεν είναι η πρώτη φορά που βρίσκονται με τους σπουδαστές της ΑΕΝ. Υπενθύμισε ότι μαζί με τα μέλη της ΚΝΕ έδωσαν φέτος αγώνα για να μην περάσει η πρόταση του ιδρύματος Ευγενίδου για την υποβάθμιση των πτυχίων τους στο επίπεδο 5, δηλαδή στο επίπεδο των ΙΕΚ, ενώ οι σπουδές είναι τετραετείς και θα έπρεπε να αναβαθμιστούν σε επίπεδο πανεπιστημιακών σπουδών. Παράλληλα προειδοποίησε ότι στόχος είναι να παραδοθεί η Ναυτική Εκπαίδευση σε ιδιώτες, οι εφοπλιστές να έχουν τις δικές τους ιδιωτικές σχολές.

Πρόσθετα σημείωσε πως με πρωτοβουλία του ΚΚΕ πραγματοποιήθηκε το προηγούμενο διάστημα συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο Πρέβεζας και στο Περιφερειακό Συμβούλιο Ηπείρου για τα προβλήματά τους, όπως το κτιριακό, η έλλειψη σίτισης, η τραγική κατάσταση των εστιών, οι ελλείψεις καθηγητών, ιδιαίτερα στην αρχή της χρονιάς. Παράλληλα, σημείωσε πως το ΚΚΕ έχει τοποθετηθεί πολλές φορές στη Βουλή για τα συνολικότερα προβλήματα των σπουδαστών της ΑΕΝ, όπως το μπάρκο στα πλοία, αφού εκπροσωπεί τα συμφέροντα των εργαζομένων στη ναυτιλία.

Με την ψήφο τους στο ΚΚΕ, ανέφερε, οι σπουδαστές της ΑΕΝ θα δυναμώσουν τους αγώνες της επόμενης μέρας, γιατί όπως απέδειξε και το δικό τους παράδειγμα, μέσα στον δρόμο του αγώνα χτίζεται η πραγματική αντιπολίτευση απέναντι στην κυβέρνηση και την πολιτική της ΕΕ. «Το ΚΚΕ κάθε ψήφο που θα πάρει θα την καταθέσει να δυναμώσουν αυτοί οι αγώνες, για να φρενάρουν αντιλαϊκά μέτρα και να αποσπαστούν κατακτήσεις, να ανοίξει ο δρόμος για εμάς που είμαστε νέοι άνθρωποι να ζήσουμε σύμφωνα με τις δυνατότητες της εποχής μας», επεσήμανε.

Υπενθύμισε ότι ενώ η κυβέρνηση της ΝΔ και τα λοιπά αστικά κόμματα στις προηγούμενες ευρωεκλογές έταζαν ασφάλεια, «έφεραν το έγκλημα στα Τέμπη και την ανασφάλεια σε όλες τις μετακινήσεις και τις μεταφορές, γιατί όταν μπαίνει η ασφάλεια στη ζυγαριά του κέρδους, χάνει η ασφάλεια και κερδίζει το κέρδος», επεσήμανε χαρακτηριστικά. Αντίστοιχα, υπογράμμισε, αντί για φτηνά προϊόντα εκτόξευσαν την ακρίβεια, αντί για καλές δουλειές νομοθέτησαν 13ωρα και μισθούς πείνας, αντί για ειρήνη επέβαλαν την εμπλοκή της χώρας σε δύο ιμπεριαλιστικούς πολέμους.

Για όλους αυτούς τους λόγους ζήτησε από τους σπουδαστές να τιμωρήσουν την πολιτική της ΕΕ και τα κόμματα που την εκπροσωπούν, ενώ τους κάλεσε να πάνε μαζικά να ψηφίσουν, γιατί όπως τόνισε «η αποχή δεν έχει φωνή για να φωνάξει για τα προβλήματά μας. Η αποχή δεν μπορεί να σας εκπροσωπήσει την επόμενη μέρα», ενώ στην πράξη δεν ενοχλεί κανέναν. Εφερε δε το παράδειγμα των προηγούμενων εθνικών εκλογών, που με 50% αποχή η ΝΔ έλαβε 41% και το χρησιμοποιεί σήμερα για τη νομιμοποίηση της αντιλαϊκής της πολιτικής.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Μαχητικές κινητοποιήσεις ενάντια στην υποβάθμιση των πτυχίων τους(2023-12-14 00:00:00.0)
Κάλεσμα αγώνα στους σπουδαστές των Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού(2012-12-01 00:00:00.0)
Η λύση βρίσκεται στο συλλογικό αγώνα των σπουδαστών μαζί με το ταξικό κίνημα(2011-11-26 00:00:00.0)
Πλούσια συζήτηση και προβληματισμός(2004-02-12 00:00:00.0)
Πανελλαδική κινητοποίηση την Παρασκευή 7 Φλεβάρη(2003-02-05 00:00:00.0)
Απαιτούν την απόσυρση του νομοσχεδίου - εκτρώματος(2003-01-28 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ