Τετάρτη 5 Ιούνη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
2024 ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ
ΚΟΜΟΤΗΝΗ
Η στρατηγική της ΕΕ οδηγεί σε ασφυξία τον λαό της περιοχής

Σε μαχητικό κλίμα και με μαζική συμμετοχή πραγματοποιήθηκε το Σάββατο η προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ στην Κομοτηνή με ομιλητή τον βουλευτή του ΚΚΕ Γιάννη Δελή, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, Ιμπραήμ Κερατζή Ιμπράμ.

Ιδιαίτερη ήταν η συμμετοχή της νεολαίας στέλνοντας το μήνυμα ενίσχυσης του ΚΚΕ στις ευρωεκλογές στις 9 Ιούνη, αποδυναμώνοντας τα κόμματα που στηρίζουν την πολιτική της ΕΕ, την πολιτική των πολέμων, της ακρίβειας, των λόμπυ και της διαφθοράς.

Ο Γιάννης Δελής μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στα σύγχρονα «καλούδια» της καπιταλιστικής ανάπτυξης, που βρίσκονται πίσω από τα τεράστια ποσοστά της ανεργίας και στη Ροδόπη, που στέλνουν στη μετανάστευση σε χώρες της Κεντρικής Ευρώπης στρατιές εργαζομένων, ιδιαίτερα από τη μουσουλμανική μειονότητα, αλλά και πίσω από την Παιδεία - εμπόρευμα. Ενδεικτικά ανέφερε: «Αυτή η στρατηγική, της ΕΕ και η πολιτική, φυσικά, των κυβερνήσεων που την εφαρμόζουν στη χώρα μας, είναι που οδήγησε σε οικονομική ασφυξία το Δημοκρίτειο και τα άλλα πανεπιστήμια, που εκτόξευσε το κόστος της φοιτητικής μέριμνας και το φόρτωσε στις πλάτες των λαϊκών οικογενειών, με τα ενοίκια να έχουν πάει στο θεό, και με μόλις 7 φοιτητές στους 100 να μένουν σε εστίες, ενώ έφτασαν στο σημείο να βάλουν ακόμα και αντίτιμο στα λεωφορεία για τους φοιτητές, με 80 λεπτά τη διαδρομή για πανεπιστημιούπολη.

Κι όταν τους λέμε για τις εστίες, μας απαντάνε ότι αυτά δεν γίνονται από τη μια μέρα στην άλλη, αλλά εμείς, πάλι, ξέρουμε καλά ότι όταν θέλουν, γίνονται... όπως όταν μέσα σε 2 βδομάδες ετοίμασαν πέρσι 500 κλίνες για τους ΝΑΤΟικούς, εδώ δίπλα στην Αλεξανδρούπολη! Για τις εστίες όμως δεν γίνονται!».

Αναφέρθηκε επίσης στην εμπορευματοποίηση της Υγείας, τονίζοντας ότι «είναι η ίδια πολιτική που ευθύνεται για την υποστελέχωση του Νοσοκομείου Κομοτηνής, που δεν έχει καρδιοχειρουργική κλινική και τους ασθενείς τους στέλνουν με αναγκαστική διακομιδή είτε στην Αλεξανδρούπολη ή σε ιδιωτικά νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης. Που δεν έχει ούτε νευρολόγο, και στα επείγοντα αναγκάζεσαι να καλέσεις ιδιώτη νευρολόγο να σε εξετάσει, επί πληρωμή, φυσικά. Που δεν έχει παιδοχειρουργό και άλλες πολλές ειδικότητες».

Ο Ιμπραήμ Κερατζή Ιμπράμ ανέφερε πως η «κατάσταση που ζούμε κάθε μέρα γίνεται όλο και πιο δύσκολη, εξαιτίας της πολιτικής της ΕΕ. Είναι η πολιτική που συμφωνούν και συνδιαμορφώνουν όλα τα κόμματα στην Ευρωβουλή. Την ίδια ώρα το ΚΙΕΦ συνεργάζεται στην Ευρωβουλή με την Ευρωπαϊκή Ελεύθερη Συμμαχία (European Free Alliance-EFA).

ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, Νέα Αριστερά, Ελληνική Λύση και οι σύμμαχοι του ΚΙΕΦ στην Ευρωβουλή, η Ευρωπαϊκή Ελεύθερη Συμμαχία (EFA), έχουν συμφωνήσει στην αποστολή όπλων στην Ουκρανία δίνοντας 78 δισεκατομμύρια ευρώ από τη φορολογία των λαών της Ευρώπης. Εχουν συμφωνήσει στην επιχείρηση "ASPIDES" της ΕΕ στην Ερυθρά Θάλασσα, που η Ελλάδα συμμετέχει με φρεγάτα δίνοντας κάθε μέρα 500.000 ευρώ από τη φορολογία του ελληνικού λαού».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ