Τετάρτη 5 Ιούνη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
2024 ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ
Να κρατήσουμε τη φλόγα αναμμένη, να μην σβήσει, να δυναμώσει, να γίνει φωτιά

Σπύρος Τζόκας, Πανεπιστημιακός - Συγγραφέας, υποψήφιος με το ΚΚΕ στις βουλευτικές εκλογές

Με την ενίσχυση του ΚΚΕ θα πολλαπλασιαστούν οι εστίες αντίστασης που θα χρειαστούμε μετά τις εκλογές, καθώς ετοιμάζονται νέα δεινά για τον εργαζόμενο λαό, όπως μαζική έφοδος των funds και των τραπεζών στα σπίτια του λαού, νέος κύκλος φοροληστείας, νέα καπιταλιστική οικονομική κρίση και δεν πρέπει να την πληρώσουν ξανά η εργατική τάξη και οι φτωχοί επαγγελματίες της πόλης και της υπαίθρου. Γιατί το ΚΚΕ δεσμεύεται μόνο από τα συμφέροντα του λαού και των εργαζομένων, δεν ξεπληρώνει γραμμάτια στην εγχώρια και διεθνή ελίτ.

Η ψήφος στο ΚΚΕ αποτελεί τη φυσική συνέχεια των πολύ μαζικών νεανικών κινητοποιήσεων των ημερών μας. (...) Το βήμα που έγινε στις φοιτητικές εκλογές να ολοκληρωθεί και να μετατραπεί σε «άλμα» στις 9 Ιουνίου, στις εκλογές αυτές, δυναμώνοντας το ΚΚΕ, τη μόνη αντισυστημική, ανατρεπτική και ξεκάθαρη επιλογή. Για να δυσκολέψουμε κι άλλο αυτούς που κλέβουν το μέλλον της νέας γενιάς, για να κάνουμε τον φόβο τους πραγματικότητα, για να έρθουν οι μέρες του φωτός...

Η ψήφος στο ΚΚΕ σημαίνεισταθερότητα για τον λαό, τη ζωή και τα δικαιώματά του. Η αντιλαϊκή σταθερότητα για την οποία μιλάνε η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ είναι ο δρόμος που φέρνει ανασφάλεια και αστάθεια στη ζωή του λαού και της νεολαίας. (...)

Είναι η μοναδική ψήφος που υπερασπίζει τη ζωή και τις ανάγκες μας και αντιπαλεύει τα κέρδη των ομίλων. Αντίθετα με τα υπόλοιπα κόμματα που προσκυνούν τις επιταγές της ΕΕ, συμφωνούν με τις αντιλαϊκές πολιτικές της, συμφωνούν με τις δεσμεύσεις του Ταμείου Ανάκαμψης της Ευρωπαϊκής Ενωσης, που σημαίνει υπερμνημόνιο για τον λαό μας. (...)

Οι αντιλαϊκές αυτές πολιτικές θα είναι μπροστά μας και την ερχόμενη Δευτέρα, όταν τα προεκλογικά "φώτα" θα έχουν σβήσει και αυτοί που σήμερα παριστάνουν ότι συγκρούονται, θα επιστρέψουν στο να ψηφίζουν «μονιασμένοι» όλες τις Οδηγίες της ΕΕ στο Ευρωκοινοβούλιο. Αυτό που χρειάζεται να έχει τότε ο λαός μας είναι ένα πολύ πιο δυνατό ΚΚΕ, στήριγμα στον αγώνα του.

Το ζήσαμε και το ξέρουμε: Σωτήρες δεν υπάρχουν! Στήριξη στο ΚΚΕ που ξεσκεπάζει, αποκαλύπτει και καταψηφίζει όλα αυτά τα αντιδραστικά μέτρα που έχουν κάνει χειρότερη τη ζωή μας, γιατί το ΚΚΕ την επόμενη μέρα θα είναι στην πρώτη γραμμή του αγώνα, εκεί που ανατρέπονται οι αντιλαϊκές αποφάσεις. Δυνατό ΚΚΕ στον δρόμο της ανατροπής.

«...Κρατώντας μια σπίθα τρεμόσβηστη στις υγρές μου παλάμες». Αυτός ο στίχος του Μανόλη Αναγνωστάκη, μελοποιημένος από τον Μίκη Θεοδωράκη, είναι επίκαιρος όσο ποτέ. Να κρατήσουμε τη φλόγα αναμμένη, να μην σβήσει, να δυναμώσει, να γίνει φωτιά.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις για να γεμίσουν κόκκινα ψηφοδέλτια οι κάλπες!(2024-06-04 00:00:00.0)
Η ψήφος στο ΚΚΕ είναι στήριξη στους αγώνες, η ίδια είναι πράξη αγώνα(2023-02-25 00:00:00.0)
Πίσω από τα φώτα(2019-06-26 00:00:00.0)
Τώρα δυνατό ΚΚΕ με ψήφο στη «Λαϊκή Συπείρωση»(2010-10-31 00:00:00.0)
Δυναμική Αντίσταση με το ΚΚΕ(2000-04-07 00:00:00.0)
Να υπερασπίσουμε τη γλώσσα μας(1995-02-08 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ