Τετάρτη 5 Ιούνη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
2024 ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ
Ψήφος στο ΚΚΕ

Δρ Χρήστος Ηλ. Κολοβός, διευθυντής ορχήστρας

Η σημαντικότερη εκλογική αναμέτρηση είναι αυτή των ευρωεκλογών, διότι μέσα στην Ευρωβουλή παίρνονται οι αποφάσεις για τους λαούς της Ευρώπης και μετά «κατ' εντολήν» της ψηφίζονται ως νόμοι στα εθνικά Κοινοβούλια. Αρα στις ευρωεκλογές χρειάζεται ο ελληνικός λαός να δώσει στην ελληνική και τη «μητέρα» όλων ευρωπαϊκή κυβέρνηση, χωρίς να ξεχνάει και τα υπόλοιπα κόμματα κατ' όνομα αριστερά, σοσιαλιστικά κ.λπ. που ψήφισαν όλες σχεδόν τις αποφάσεις της Ευρωβουλής σε ποσοστά άνω του 70% (βλ. ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ κ.λπ.), την απάντηση που τους χρειάζεται, καταδικάζοντάς τους με την ψήφο του στο ΚΚΕ, ώστε να γίνει πιο δυνατό και αυξάνοντας τους βουλευτές του, να μπορεί γρηγορότερα, ευκολότερα και πιεστικότερα να αποκαλύπτει τις αντεργατικές τους πολιτικές, να τις καθυστερεί, να τις σταματά και να τις ανατρέπει. Και λέγοντας αντεργατικές, εννοούμε όχι μόνο με τη στενή έννοια τον χειρώνακτα εργάτη, μα και τον εργάτη της γνώσης, της Τέχνης, της Υγείας, της επιστήμης. Ολο το προλεταριάτο της διανόησης, για το οποίο η Ευρώπη δεν αντιμετωπίζει κανένα ζήτημα ηθικής να διαλύσει στα εξ ων συνετέθη. Οπως άλλωστε πράττει συνειδητά σε οτιδήποτε καλυτερεύει τις ζωές των λαών.

Ψηφίζοντας ΚΚΕ στις 9 του Ιούνη, δίνουμε δύναμη στη φωνή μας, υγεία στις ζωές μας, ποιότητα ζωής στη βιωτή μας, ανάσα και οξυγόνο σε ό,τι απασχολεί τον άνθρωπο για καλύτερους όρους εργασίας, σεβασμό και ύπαρξη δουλειάς για όλους, δημόσια και δωρεάν Υγεία και Εκπαίδευση. Με το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ, αντιστεκόμαστε στην Κοινή Αγροτική Πολιτική, στις απάνθρωπες αυξήσεις «καλή ώρα» της ΔΕΗ, στην ακρίβεια που γονατίζει τους πάντες, στην αποπνευματοποίηση του κόσμου, στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο Ρωσίας - Ουκρανίας που πηγαίνει αντάμα με τη γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού από το δολοφόνο κράτος του Ισραήλ, αμφότεροι δε, βάζοντας όλους τους γειτονικούς λαούς να κάθονται σε «αναμμένα κάρβουνα» με κίνδυνο επέκτασης και γενίκευσης και των δύο πολέμων. Οσο για τη χώρα μας, πόσο πιο βαθειά μπορεί να μπει στην ιμπεριαλιστική πολεμική αυτή σκακιέρα;

Ας δώσουμε όλοι μας ψήφο στο ΚΚΕ, ακόμη και αν κάποιοι διαφωνούν σε ορισμένα ζητήματα, διότι η ψήφος αυτή δεν αλλάζει την επομένη σαν το «βρακί του Μανωλιού», είναι μια σταθερή και σοβαρή θέση στα ζητήματα που απασχολούν τον λαό μας και δεν εξαγοράζεται. Απλά, τοκίζεται από τη σκληρότερη και πιο οργανωμένη δουλειά, τον αγώνα στους δρόμους, στους χώρους εργασίας, στη γνώση και τον πολιτισμό, τον συνασπισμό στα συνδικάτα και τα σωματεία μας, τον προβληματισμό, τη σκέψη, την αλληλεγγύη, την πρόοδο. Γιατί, αυτοί είμαστε, εμείς στο ΚΚΕ!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ