Τετάρτη 5 Ιούνη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
2024 ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ
Την Κυριακή μπορούμε να κάνουμε την έκπληξη, να δημιουργήσουμε ένα αποτέλεσμα που θα κάνει αίσθηση σε όλη την Ευρώπη!

Η ομιλία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ στη συγκέντρωση

Φίλες και φίλοι,

Συντρόφισσες και σύντροφοι,

Η σημερινή μεγάλη συγκέντρωση εδώ, στη Θεσσαλονίκη, επιβεβαιώνει αυτό που βλέπουμε παντού, σε όλη την Ελλάδα, όλες αυτές τις μέρες. Μπορούμε, όντως, να κάνουμε την έκπληξη.

Μπορούμε την Κυριακή με την ψήφο μας να δημιουργήσουμε ένα αποτέλεσμα που θα κάνει αίσθηση και όχι μόνο στη χώρα μας αλλά σε όλη την Ευρώπη.

Μπορούμε με μια μεγάλη ενίσχυση του ΚΚΕ να στείλουμε ένα πανευρωπαϊκό μήνυμα αγώνα, ελπίδας, αισιοδοξίας.

Να μετατραπεί η ψήφος μας σε ένα γερό χαστούκι για την αντιλαϊκή πολιτική, για την ΕΕ, για την κυβέρνηση της ΝΔ και τα άλλα κόμματα του κεφαλαίου.

Κι αυτό μόνο με έναν τρόπο μπορεί να συμβεί, με ψήφο στο ΚΚΕ.

Αυτή η ευκαιρία δεν πρέπει να πάει χαμένη!

Είναι στο χέρι μας να μη χαθεί η ευκαιρία, το ΚΚΕ να βρεθεί ακόμα πιο ψηλά

Τώρα, που όλο και περισσότεροι αγανακτούν με τις συνέπειες της αντιλαϊκής πολιτικής, που νιώθουν την κοροϊδία στο πετσί τους όταν ακούν τα κυβερνητικά στελέχη να μιλούν για «ανάπτυξη», αλλά οι ίδιοι δεν μπορούν να γεμίσουν το καλάθι του σούπερ μάρκετ και με δυσκολία πληρώνουν το νοίκι τους...

Τώρα, που έχει γίνει πιο καθαρό ότι η ΕΕ, τελικά, ούτε την «ευημερία» που υποσχέθηκε προσέφερε ούτε την «ασφάλεια» ούτε την «ελευθερία». Αντίθετα, έφερε λιτότητα, μνημόνια, προαπαιτούμενα, πολέμους, φυλακές και ναυάγια ανθρώπινων ψυχών.


Τώρα, που υπάρχουν δυσκολίες και πειράματα στο αστικό πολιτικό σύστημα, που αναζητούν ακόμα τρόπο για να ενσωματώσουν τη λαϊκή δυσαρέσκεια, που δεν μπορούν να καλύψουν την αναξιοπιστία που έχουν ευρέως στα λαϊκά στρώματα. Γιατί έχουν μαζευτεί πολλά ράμματα για τη γούνα τους από τον λαό. Και γίνονται ακόμα περισσότερα όταν τον βάζουν να παρακολουθεί αυτήν την αποκρουστική αντιπαράθεση για τα εκατομμύρια του Κασσελάκη και για τα ακίνητα του Μητσοτάκη. Ελεος πια! Φτάνει! Το ξέρουμε ότι είστε πλούσιοι. Το ξέρουμε ότι δεν έχετε επαφή με το πώς ζουν οι βιοπαλαιστές σε αυτή τη χώρα.

Αυτοί, που εξαιτίας των πολιτικών της ΕΕ που προσκυνάτε όλοι σας, με τα χρηματιστήρια Ενέργειας, την απολιγνιτοποίηση και την «πράσινη μετάβαση», μαθαίνουν τώρα ότι πρέπει να πληρώσουν το ρεύμα μέχρι και 70% ακριβότερα τον Ιούνη.

Τώρα είναι που υπάρχει η μεγάλη δυνατότητα, χωρίς περιστροφές, χιλιάδες πιο πολλοί να πούμε: Τώρα ΚΚΕ!

Να είναι αυτές οι εκλογές που η οργή μας, η αγανάκτησή μας δεν θα είναι βουβή, χαμένη στην αποχή ή σκορπισμένη από δω και από κει σε άλλα κόμματα. Αλλά αυτό που νιώθουμε θα ακουστεί δυνατά, ανοιχτά, ξεκάθαρα με ψήφο στο ΚΚΕ.

Και είναι στο χέρι μας να γίνει αυτό, αυτές τις τελευταίες μέρες να σαρώσουμε και την τελευταία γειτονιά.


Να φτάσουμε σε κάθε εργαζόμενο, αυτοαπασχολούμενο, νέα και νέο. Με εμπιστοσύνη. Γιατί πλέον υπάρχει πείρα και τα συμπεράσματα, μπορούν να μετατραπούν σε ψήφους στο ΚΚΕ.

Είναι στο χέρι μας και εδώ στην Α΄ Θεσσαλονίκης το ΚΚΕ να βρεθεί ακόμα πιο ψηλά. Οι λαϊκές συνοικίες της πόλης να γεμίσουν με χιλιάδες κόκκινα ψηφοδέλτια.

ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ ζητούν νομιμοποίηση της συναίνεσής τους για να τσακίζουν τις ζωές μας

Τις τελευταίες μέρες, πηγαίνοντας προς τις κάλπες, η κυβέρνηση της ΝΔ προσπαθεί πιο έντονα να εγκλωβίσει σε νέα ψεύτικα εκβιαστικά διλήμματα. Θέτει ξανά τον εκβιασμό της «πολιτικής σταθερότητας», εγκλωβισμένη στα αδιέξοδα της αντιλαϊκής της πολιτικής.

Τολμά να ζητήσει «μεγαλύτερη νομιμοποίηση» από τη λαϊκή ψήφο. Και όταν μιλάει για νομιμοποίηση η ΝΔ δεν εννοεί μόνο την ψήφο προς αυτήν. Εννοεί και την αποχή!

Γιατί ένα μεγάλο ποσοστό αποχής, η κυβέρνηση της ΝΔ και ο Μητσοτάκης θα το εκλάβει σαν «πράσινο», ούτε καν σαν «πορτοκαλί» που αναβοσβήνει, για να συνεχίσει την αντιλαϊκή της πορεία...

Ποτέ και πουθενά καμιά κυβέρνηση δεν είχε ηθικές αναστολές να ψηφίσει αντιλαϊκά νομοσχέδια, επειδή το ποσοστό της αποχής ήταν μεγάλο. Ισα ίσα, η αποχή φούσκωνε τα πανιά της.

Οταν, λοιπόν, ο λαός ακούει τον Μητσοτάκη να ζητά «επαναβεβαίωση της λαϊκής εντολής» πρέπει να είναι ψυλλιασμένος. Δεν τη ζητά τυχαία. Και η κυβέρνηση και τα επιτελεία της ΕΕ ξέρουν τι έρχεται. Γνωρίζουν ότι έχουμε μπροστά μας την ολοκλήρωση μιας κρίσιμης δεκαετίας.


Είναι μπροστά μας οι θυσίες που θα απαιτηθούν για να μπορέσει να είναι «ανταγωνιστική», όπως λένε, η χώρα μας, αλλά και η ΕΕ σε σχέση με τις υπόλοιπες χώρες.

Είναι μπροστά μας πιθανόν νέες δυσκολίες στην καπιταλιστική οικονομία, μια νέα ύφεση, ακόμη και κρίση, την οποία πάλι θα κληθεί να πληρώσει ο λαός.

Είναι μπροστά μας η εφαρμογή του Συμφώνου Σταθερότητας, τα προαπαιτούμενα του Ταμείου Ανάκαμψης, όλα τα αντιλαϊκά νομοσχέδια, δηλαδή, που ήδη έχει στα συρτάρια της η ΝΔ. Η πλήρης εμπορευματοποίηση της Υγείας και της Παιδείας.

Είναι μπροστά μας η όξυνση των ανταγωνισμών, η βαθύτερη εμπλοκή στον πόλεμο, η δημιουργία νέων πολεμικών μετώπων, το παζάρι με την τουρκική αστική τάξη και η κυβέρνηση θα απαιτήσει βαριές θυσίες από τον λαό μας.

Για όλα αυτά και ακόμη περισσότερα ζητούν νομιμοποίηση. Και τη ζητούν όχι μόνο για την κυβέρνηση της ΝΔ, αλλά και εκ μέρους τόσο της ΕΕ, όσο και των πολύτιμων εγχώριων συμμάχων τους, που βρίσκουν στο πρόσωπο όλων των υπόλοιπων κομμάτων και ειδικά του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ.

Το είπε άλλωστε ο κ. Μητσοτάκης, «θα χρειαστεί να συνεργαστούμε και με τους σοσιαλιστές και με τους φιλελεύθερους».

Νομιμοποίηση της δικής τους συναίνεσης ζητούν, για να συνεχίσουν να τσακίζουν τις ζωές μας. Θα τους τη δώσουμε, λοιπόν;


Οχι, πρέπει να είναι η απάντηση.

Να δυναμώσει το ρεύμα που είναι ικανό να βάλει εμπόδια, να ανατρέψει, να διεκδικήσει

Επομένως, το πραγματικό δίλημμα των εκλογών γίνεται πιο καθαρό. `Η η κυβέρνηση της ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ θα νιώθουν πιο άνετοι, πιο σίγουροι, ότι δεν θα βρουν εμπόδια, όταν η πρώτη θα «τρέχει» τις αντιλαϊκές μεταρρυθμίσεις και οι υπόλοιποι θα βάζουν πλάτη...

`Η με ψήφο στο ΚΚΕ, θα τους ταρακουνήσουμε, θα ενισχύσουμε το ρεύμα που υπάρχει ήδη μέσα στους χώρους δουλειάς, στις γειτονιές, στα πανεπιστήμια και αμφισβητεί την κυρίαρχη πολιτική της ΕΕ, του κεφαλαίου, που αν δυναμώσει είναι ικανό να βάλει εμπόδια, να ανατρέψει, να διεκδικήσει όσα έχουμε ανάγκη.

Θα δώσουμε έγκριση και ανοχή στο αντιλαϊκό έργο της ΕΕ και των κυβερνήσεων; `Η θα πούμε: Φτάνει, ως εδώ! Με τον αγώνα μας θα ανατρέψουμε, θα βάλουμε εμπόδια στην πολιτική σας!

Θα κλείσουμε τα μάτια στη συμμετοχή της χώρας στον πόλεμο, στις πλάτες που κάνει η κυβέρνηση στη σφαγή του Παλαιστινιακού λαού; `Η θα φωνάξουμε «Λευτεριά στην Παλαιστίνη», «Εξω η Ελλάδα από τον πόλεμο»;

Θα πούμε «ωχ αδερφέ» για την ακρίβεια, τους μισθούς στα τάρταρα, τις εργασιακές σχέσεις - λάστιχο; `Η θα διεκδικήσουμε κατάργηση των φόρων στα είδη λαϊκής κατανάλωσης, αυξήσεις στους μισθούς, Συλλογικές Συμβάσεις;


Θα επιβραβεύσουμε την πολιτική που δημιούργησε εγκλήματα όπως των Τεμπών, των καταστροφών του «Daniel» στη Θεσσαλία; `Η θα τιμωρήσουμε εδώ και τώρα τους ενόχους;

Θα ψηφίσουμε τα ψηφοδέλτια που εγκρίνει και διακινεί η μεγαλοεργοδοσία, όπως κάνουν η μία μετά την άλλη οι μεγάλες επιχειρήσεις, καλώντας τους εργαζόμενους να ψηφίσουν τα κόμματα που είναι πιστά στην ΕΕ; `Η θα στηρίξουμε το ψηφοδέλτιο των εργατών, των ανθρώπων που είναι σάρκα από τη σάρκα του λαού;

Χιλιάδες νέες λαϊκές ψήφοι στο ΚΚΕ, σε κάθε λαϊκή γειτονιά

Αυτά είναι τα πραγματικά διλήμματα! Και δεν μπορεί να υπάρχει κάποιος αμέτοχος, αδιάφορος, χωρίς να πάρει θέση. Ας τα βάλει κάτω ο καθένας και να σκεφτεί.

Πού οδήγησε το 41% της ΝΔ, αλλά και το υπόλοιπο 40% των άλλων αστικών κομμάτων μέσα στη Βουλή; Πώς αξιοποιήθηκε η περιβόητη «πολιτική σταθερότητα»;

Οδήγησε σε νέες ανατροπές στον χρόνο και στις σχέσεις εργασίας, σε νέους φόρους και χαράτσια στους αυτοαπασχολούμενους, σε καθήλωση των μισθών, χρησιμοποιώντας τον νόμο Αχτσιόγλου - Βρούτση...

Οδήγησε σε νόμο για ιδιωτικά πανεπιστήμια, σε νόμιμα φακελάκια στα απογευματινά χειρουργεία, σε φρεγάτες μακριά από τα σύνορα της χώρας, στο στόμα του λύκου, να φυλάνε τα κέρδη των εφοπλιστών.

Τα δύο κορίτσια από την Παλαιστίνη στην εξέδρα με τον Δ. Κουτσούμπα
Τα δύο κορίτσια από την Παλαιστίνη στην εξέδρα με τον Δ. Κουτσούμπα
Το ποσοστό του ΚΚΕ, όμως, μετατράπηκε από την επόμενη μέρα κιόλας, μετά τις περσινές εκλογές, σε ενίσχυση του αγώνα απέναντι σε όλα αυτά.

Στα Ναυπηγεία για τις συνθήκες εργασίας και για να μην έχουμε άλλους νεκρούς εργάτες. Στη ΛΑΡΚΟ για να παραμείνει ανοιχτή και τους εργάτες στο πόστο και στον τόπο τους. Στη «Βαρβαρέσος» για να μην πεταχτούν στον δρόμο οι εργαζόμενοι. Στα Μεταλλεία Χρυσού Χαλκιδικής, για να μη γίνουν οι στοές σύγχρονα μεσαιωνικά κάτεργα, που αυτές τις μέρες δίνουν έναν μεγάλο, μαζικό, ελπιδοφόρο αγώνα και το ΚΚΕ είναι δίπλα τους, μαζί τους!

Αλλά και στις γειτονιές για να μην πεταχτεί καμιά λαϊκή οικογένεια από τα «κοράκια» των πλειστηριασμών έξω στον δρόμο. Και στα πανεπιστήμια, που μετατράπηκαν σε ορμητικά ποτάμια χιλιάδων για δωρεάν δημόσια Παιδεία και τόσα άλλα.

Γι' αυτό τώρα το ΚΚΕ πρέπει να βρεθεί δυναμωμένο. Με χιλιάδες νέες λαϊκές ψήφους! Παντού, σε κάθε εργατική - λαϊκή γειτονιά. Αυτή είναι η πραγματική λαϊκή - εργατική αντιπολίτευση που χρειαζόμαστε.

Και όχι ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ που έγιναν οι καλύτεροι χορηγοί του Μητσοτάκη...

Κάθε μέρα δικαιωνόμαστε: Αν δεν υπήρχαν ο Κασσελάκης και ο Ανδρουλάκης, ο Μητσοτάκης θα έπρεπε να τους εφεύρει...

Μαύρο στις εφεδρείες του συστήματος όπως την Ελληνική Λύση

Υπάρχουν βέβαια κι άλλες, αν όχι εφευρέσεις, σίγουρα εφεδρείες του συστήματος, όπως αυτή του Βελόπουλου. Γιατί αυτό ήταν πάντα ο συγκεκριμένος.

- Οταν ως βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ. ψήφιζε το 1ο μνημόνιο.

- Οταν ως μέλος της ΝΔ έβαζε πλάτη στην κρίσιμη περίοδο 2012 - 2015.

- Οταν ως αρχηγός της Ελληνικής Λύσης έλεγε ό,τι και η ΝΔ. Οτι οι μισθοί πρέπει να ανεβαίνουν όσο το επιτρέπει η «ανταγωνιστικότητα» της ελληνικής οικονομίας!

- Οταν ψήφιζε την ΚΑΠ, που τσάκισε τους αγρότες.

- Πάντα αγκαλιά με το μεγάλο κεφάλαιο, γι' αυτό και το κόμμα του ψήφισε στην Ευρωβουλή το ψήφισμα για την ελεύθερη δράση των λόμπι στην ΕΕ, των εκπροσώπων δηλαδή των αφεντικών, που μετατρέπουν σε πιστά σκυλάκια ευρωβουλευτές ανάλογα με τις ανάγκες τους.

- Πάντα αγκαλιά και με τα πρωτοπαλίκαρα του Κασιδιάρη, που έχει μαζέψει στο κόμμα του, όσο κι αν θέλει να το κρύψει.

Χορτάσαμε και από αριβίστες, σαν τον συγκεκριμένο τόσα χρόνια. Χιλιοπαιγμένο έργο σε επανάληψη, με το ίδιο αποτέλεσμα. Φυτώριο στελεχών για τη ΝΔ.

Μαύρο λοιπόν στα ακροδεξιά ανεμοσκορπίσματα.

Κόκκινο, με το ΚΚΕ, μόνο αντίπαλο του φασισμού και της ακροδεξιάς.

Το ξαναζεσταμένο και χιλιοκαμένο φαγητό των αυταπατών δεν το χρειαζόμαστε!

Υπάρχει και κάτι ακόμη που μπορεί να κάνει ο λαός μας στις κάλπες της 9ης Ιούνη. Να στείλει ένα μήνυμα σε αυτούς που «κοτσάρονται» ως επίδοξοι αντικαταστάτες του Μητσοτάκη, από τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ. Το μήνυμα να είναι καθαρό και να λέει ότι το ξαναζεσταμένο και χιλιοκαμένο φαγητό των αυταπατών δεν το χρειαζόμαστε!

Χορτάσαμε τόσα χρόνια! Δεν αφορούν κανέναν οι μεταξύ τους διαγκωνισμοί για το ποιος θα είναι η σοσιαλδημοκρατική πατερίτσα της ΝΔ. Τους ζήσαμε ως κυβερνήσεις. Με τον μανδύα του «εκσυγχρονισμού», της «αλλαγής», της δήθεν «αριστερής» κυβέρνησης.

Και έφεραν συνεχή «λιτότητα» για να μπούμε στο ευρώ, όπως το ΠΑΣΟΚ.

Εφεραν ή ψήφισαν και ένα και δύο και τρία μνημόνια και ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ και ο Βελόπουλος.

Μας έδεσαν χειροπόδαρα με τις δικές τους υπογραφές με αμερικανοΝΑΤΟικό σχοινί και συμφωνίες για τις επόμενες δεκαετίες.

Επαιξαν ύπουλα με την ελπίδα και τις ανάγκες του κόσμου, καλλιέργησαν ψεύτικες προσδοκίες για να τον στείλουν τελικά σπίτι του, στον καναπέ του, μακριά από το κίνημα και τον αγώνα. Απογοητευμένο και αηδιασμένο.

Τους ζήσαμε και ως αντιπολίτευση. Και ας μην πάμε μακριά.

Μόνο τα πεπραγμένα και οι δηλώσεις τους στην προεκλογική περίοδο αρκούν, για να βγάλει ο καθένας τα συμπεράσματά του. Γιατί από όλα έχει ο «μπαξές», ειδικά όταν περιλαμβάνει «φρούτα» σαν τον κύριο Κασσελάκη.

Και «ιερή αμυντική συμμαχία το ΝΑΤΟ» έχει και «δικαίωμα του Ισραήλ στην αυτοάμυνα» και «καλώς βρίσκεται η φρεγάτα στην Ερυθρά»...

Και «να στηρίξει η κυβέρνηση την πρόταση της Κομισιόν για το Σύμφωνο Σταθερότητας» και «δύσκολο να αλλάξουν τα πρωτογενή πλεονάσματα»...

Κυρίως, όμως, έχει το μνημειώδες, το πιο αποκαλυπτικό για τις απόψεις τους από όλα: «Δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική εκτός από τον καπιταλισμό»!

Το μέλλον του λαού είναι η κοινωνία του σοσιαλισμού

Ακούστε καλά, λοιπόν, κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και εσείς που τώρα βάλατε την ταμπέλα της Νέας Αριστεράς, αφού είτε στα υπουργικά έδρανα, είτε μετά κάτω στα βουλευτικά, τη βρώμικη δουλειά σας όλοι μαζί την κάνατε...

Ναι, υπάρχει εναλλακτική!

Ναι, το μέλλον της ανθρωπότητας, του λαού μας δεν είναι να συνθλίβεται στη βαρβαρότητα του καπιταλισμού. Στη μισή ζωή, στους πολέμους, στις γενοκτονίες.

Το μέλλον του ανθρώπου δεν είναι να βρίσκεται μια ζωή πάντα σκυφτός, όπως τα δικά σας αρρωστημένα μυαλά φαντάζονται. Να διαλέγει πότε τον Μητσοτάκη και πότε το «άλτερ έγκο» του.

Το δικό μας μέλλον δεν βρίσκεται στην εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, πάνω στην οποία χτίζονται οι περιουσίες εφοπλιστών, όπως ο κύριος Κασσελάκης και όλων των αφεντικών.

Το μέλλον μας είναι μια άλλη κοινωνία. Η κοινωνία που ο άνθρωπος θα είναι όρθιος και χαμογελαστός γιατί θα έχει γίνει αυτός κύριος του εαυτού του και όσων παράγει.

Κι αυτή είναι η κοινωνία του σοσιαλισμού, των λαών της Ευρώπης και όλου του κόσμου.

Και ακούστε και κάτι άλλο. Υπάρχουν χιλιάδες, εκατοντάδες χιλιάδες, εκατομμύρια καρδιές που πάλλονται, που ζουν και αναπνέουν για να παλεύουν κάθε μέρα, ώστε να γίνει πραγματικότητα αυτή η εναλλακτική, που εσείς λοιδορείτε.

Υπάρχουν εκατομμύρια που έδωσαν τη ζωή τους, ανεπιφύλακτα, για να γυρίσει ο ήλιος, για να κοκκινίσει αυτή η πλάση.

Εκατομμύρια άνθρωποι που δεν μπορείτε να λερώνετε με το στόμα σας, όπως ο Μπελογιάννης, ο Γιάννης ο Ζέβγος που τιμήσαμε σήμερα, ο Νίκος Πλουμπίδης, ο Νίκος Ζαχαριάδης, ο Αρης Βελουχιώτης και τόσοι άλλοι επώνυμοι και ανώνυμοι ήρωες.

Αυτή η εναλλακτική, αυτός ο σκοπός, αυτά τα ονόματα κάνουν κάθε αριστερό, κάθε προοδευτικό άνθρωπο να ανατριχιάζει και να συγκινείται και να παίρνει δύναμη, για να συνεχίζει, πάντα μπροστά!

Αυτό κάνουμε κι εμείς. Αυτό θα κάνουμε και στην κάλπη!

Με το κόκκινο από αγώνες ψηφοδέλτιο. Το ψηφοδέλτιο της περηφάνιας, που θα το ρίξουμε με υψωμένη την αριστερή γροθιά μας μέσα στην κάλπη. Του ΚΚΕ!

Ολοι οι μύθοι για την ΕΕ κατέρρευσαν με πάταγο

Το λένε και το ομολογούν: Σχεδόν 50% του λαού μας δεν βλέπει θετικά την ΕΕ. Και είναι λογικό. Γιατί, όλοι οι μύθοι που για χρόνια καλλιεργούσαν, κατέρρευσαν με πάταγο. Το πρόσωπο αυτής της ένωσης πλέον δεν κρύβεται.

Οι λαοί της Ευρώπης κοιτούν πλέον πιο καθαρά και συνειδητοποιούν την αλήθεια.

Μύθος η πολυδιαφημισμένη «ελευθερία» της ΕΕ. Εκτός κι αν θεωρείται ότι ζουν ελεύθερα οι πάνω από 60 εκατομμύρια άνθρωποι που είναι κάτω από τα όρια της φτώχειας.

Εκτός κι αν είναι ελευθερία, το 20% των νέων στη χώρα μας να είναι στην ανεργία και στην εκ περιτροπής εργασία.

Εκτός κι αν είναι ελευθερία να μην μπορεί να πιάσει ένα νέο ζευγάρι ένα σπίτι, να φτιάξει ένας νέος άνθρωπος οικογένεια.

Εκτός κι αν θεωρούν ότι ένιωθαν ελεύθερες οι 700 ψυχές, όταν χάνονταν στην Πύλο, μέσα σε ένα βράδυ, με το αίμα να βρίσκεται στα χέρια της ΕΕ και της ελληνικής κυβέρνησης.

Μύθος φυσικά η ΕΕ της «ειρήνης» και της «προόδου».

Γιουγκοσλαβία, Βοσνία, Βελιγράδι, Κόσοβο, ενώ τώρα γεμίζουν με μπαρούτι ξανά τα Βαλκάνια.

Κι εδώ τώρα, ειδικά στη Βόρεια Ελλάδα, πρέπει όλοι να βγάλουν τα συμπεράσματά τους. Γιατί έγκαιρα το ΚΚΕ είχε προειδοποιήσει για τη νέα ανάφλεξη στην περιοχή, που έρχεται, με τις συμφωνίες τύπου Πρεσπών, που απλώνουν τα πλοκάμια του ΝΑΤΟ στα Βαλκάνια.

Και συνεχίζουμε Ουκρανία, Μέση Ανατολή.

31 δισ. ευρώ έχει δώσει η ΕΕ σε όπλα στην Ουκρανία, για να στηρίξει τη δική της αντιπαράθεση μαζί με ΗΠΑ - ΝΑΤΟ, απέναντι στη Ρωσία. Και μάλιστα, σήμερα, δημοσιεύματα αναφέρουν ότι ο Ζελένσκι αγόρασε ένα τεράστιο πολυτελές καζίνο, που λέτε; Στην κατεχόμενη Κύπρο, στην Κερύνεια, στο ψευδοκράτος! Απ'τα χρήματα των λαών της Ευρώπης! Να που τα δίνετε κύριε Μητσοτάκη, κυρία Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν τα χρήματα: Στον Ζελένσκι, στους λωποδύτες!

Κατά 38% αυξήθηκαν οι στρατιωτικές δαπάνες στην ΕΕ, ενώ ετοιμάζουν νέα επικίνδυνα σχέδια, όπως η αποστολή στρατιωτικών δυνάμεων.

Και φυσικά δεν τελειώνουμε εκεί. Η ΕΕ έχει βάλει την υπογραφή της στο μεγαλύτερο έγκλημα ενάντια στην ανθρωπότητα τα τελευταία 50 χρόνια, στη γενοκτονία του παλαιστινιακού λαού.

Με ένα κατάπτυστο ψήφισμα, που μάλιστα ψήφισαν όλοι μαζί, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και ο Βελόπουλος φυσικά, άναψαν τον Οκτώβρη το «πράσινο φως» στον εγκληματία πολέμου Νετανιάχου του κράτους - δολοφόνου του Ισραήλ.

Και αυτή την ΕΕ, για να μην ξεχνιόμαστε, επικαλείται και η Νέα Αριστερά, ζητώντας της να προστατέψει την Παλαιστίνη. Λες και θα προστάτευε ποτέ ο λύκος τα πρόβατα.

Και το έγκλημα ολοκληρώνεται τώρα με τον πιο φρικτό τρόπο, με τη Ράφα. Αλλά θέλουμε να το πούμε και από εδώ και να το φωνάξουμε όσο πιο δυνατά μπορούμε για να φτάσει μέχρι την Παλαιστίνη. Ολα τα μάτια είναι πάνω σας. Ολες οι ψυχές, οι καρδιές του ελληνικού λαού είναι μαζί σας.

Και το ΚΚΕ θα το φωνάζει δυνατά: Λευτεριά στην Παλαιστίνη!

Και ειδικά σε αυτό το θέμα η αποχή από την κάλπη θα μεταφραστεί και ως συνενοχή, αποδοχή του εγκλήματος.

Δεν έχουμε καμία δέσμευση απέναντι στην ΕΕ, στο κεφάλαιο και το σύστημά του

Η δική τους Ευρώπη είναι η ΕΕ της φτώχειας, της εκμετάλλευσης, των λόμπι και των πολέμων!

Η δική μας Ευρώπη είναι η Ευρώπη της ευημερίας των λαών της, της φιλίας και της αλληλεγγύης, της ειρήνης, του σοσιαλισμού.

Ναι, ο σοσιαλισμός αποτελεί τη μόνη ρεαλιστική διέξοδο στα σημερινά αδιέξοδα και τον καταστροφικό δρόμο που οδηγεί τους λαούς το σύστημα της εκμετάλλευσης.

Ταυτόχρονα, επιδιώκουμε να γίνονται σήμερα και βήματα βελτίωσης της ζωής του λαού.

Επειδή ακριβώς εμείς δεν έχουμε καμία δέσμευση απέναντι στην ΕΕ, στο κεφάλαιο και το σύστημά του, μπορούμε να μπαίνουμε μπροστά για να ακυρώσουμε τα σχέδιά τους. Γιατί εμάς δεν μπορούν να μας βάλουν στο χέρι!

Κι όταν οι άλλοι σηκώνουν τα ξερά τους και ψηφίζουν αντιλαϊκές Οδηγίες και κανονισμούς στην ΕΕ, που δένουν χειροπόδαρα τους λαούς, οι ευρωβουλευτές του ΚΚΕ τους αποκαλύπτουν, τους ξεσκεπάζουν, τους χαλάνε τη σούπα της αντιλαϊκής ομοφωνίας.

Ναι! Οι ευρωβουλευτές του ΚΚΕ είναι οι μόνοι που «ρίχνουν πόρτα» στους λομπίστες των αφεντικών που σουλατσάρουν στους διαδρόμους της Ευρωβουλής.

Γιατί κρατούν ανοιχτό το παράθυρο που βλέπει έξω από αυτή τη φυλακή των λαών, εκεί που φωτίζονται οι δικές τους ανάγκες, τα δικά τους δικαιώματα.

Κι αν ορισμένοι ρωτούν: «Μπορούμε να κοιτάξουμε έξω, μπορούμε να ζήσουμε έξω από την ΕΕ»; Τους απαντάμε: Ξέρουμε ότι πολλά πράγματα φαίνονται δύσκολα, αλλά πιο δύσκολος, γεμάτος αγκάθια, είναι ο δρόμος που ήδη διανύουμε μέσα στην ΕΕ και αυτός που μας περιμένει τα επόμενα χρόνια.

Γι' αυτό το ΚΚΕ καταθέτει στον λαό μια ολότελα, ριζικά διαφορετική, καινοτόμα πολιτική πρόταση και είναι το μόνο κόμμα που το κάνει. Είναι το μοναδικό κόμμα που λέει: «Οχι, δεν είναι μονόδρομος τα όσα ζούμε, μπορούμε να ζήσουμε καλύτερα».

Και αυτό πρέπει να γίνει κριτήριο ψήφου, ακόμη και για αυτούς που δεν συμφωνούν σε όλα μαζί μας.

Να μην υπάρχει ούτε ένας που θα έχει τη σκέψη να ψηφίσει ΚΚΕ και δεν θα το κάνει

Γιατί το ΚΚΕ είναι το μόνο κόμμα που στο ερώτημα: Υπάρχει τελικά ελπίδα; Απαντά κατηγορηματικά! Ναι, υπάρχει ελπίδα! Και αυτή βρίσκεται στην πάλη των λαών!

Κι αυτός είναι ένας ακόμα λόγος για να φτάσει ο καθένας και η καθεμιά με το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στην κάλπη.

Ναι, υπάρχει ελπίδα κι αυτή την ελπίδα κρατάει ζωντανή με τη δράση του μέσα στον λαό το ΚΚΕ.

Γιατί σήμερα είναι ρεαλιστικό να ζήσει ο λαός μας όπως του αξίζει. Είναι ρεαλιστικό αυτός που δουλεύει να παίρνει και το αποτέλεσμα όσων παράγει.

Να δουλεύει όχι 10 και 13 ώρες, 6 μέρες τη βδομάδα όπως σχεδιάζουν, αλλά 5ήμερο, 7ωρο και ακόμη λιγότερο, με περισσότερο ελεύθερο χρόνο, σύμφωνα με τις σύγχρονες παραγωγικές και τεχνολογικές δυνατότητες.

Είναι ρεαλιστικό και γι' αυτό παλεύουμε να ζούμε σε πόλεις όμορφες, με ελεύθερους χώρους. Σχολεία με κατάλληλα κτίρια. Νοσοκομεία επαρκώς στελεχωμένα. Φθηνά σπίτια και κόστος διαβίωσης, αλλά και για χωριά γεμάτα ζωή, με ανεπτυγμένη αγροτική παραγωγή, που θα καλύπτει τις διατροφικές ανάγκες της χώρας μας με επάρκεια και αυτοδύναμα.

Είναι ρεαλιστικό και σύγχρονο μια νέα οικογένεια να στηρίζεται από το κράτος. Καμιά γυναίκα, καμιά μητέρα να μην μένει απροστάτευτη. Τα παιδιά να απολαμβάνουν ενιαίο πρόγραμμα προσχολικής και σχολικής εκπαίδευσης. Οι φοιτητές μας να φοιτούν σε σύγχρονα, δημόσια πανεπιστήμια.

Ολα αυτά δεν χωρούν στον κόσμο που χτίζει η ΕΕ, οι κυβερνήσεις της, τα αφεντικά, το σύστημά τους, ο καπιταλισμός.

Χωρούν όμως στην πολιτική πρόταση του ΚΚΕ.

Γι' αυτό μπορούμε να μπαίνουμε μπροστά στους αγώνες. Γι' αυτό παλεύουμε ακούραστα κι αυτό θα κάνουμε και την επόμενη μέρα με ακόμα πιο δυνατό το ΚΚΕ.

Γι' αυτό την Κυριακή με το αριστερό χέρι στην καρδιά, ψηφίζουμε μαζικά, μαχητικά ΚΚΕ!

Τα δίνουμε όλα, λοιπόν, στο τελευταίο «κατοστάρι» που μας έμεινε!

Δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις και δω στη Θεσσαλονίκη, σε όλες τις συνοικίες, όλοι όσοι το έχουν αποφασίσει, αλλά και όλοι όσοι ακόμα το σκέφτονται - και είναι πολλοί αυτοί - να φτάσουν στην κάλπη με το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ. Για να μην υπάρχει ούτε ένας που θα έχει τη σκέψη να ψηφίσει ΚΚΕ και δεν θα το κάνει.

Στις μέρες και τις ώρες που απομένουν, με το ψηφοδέλτιο στο χέρι οργώνουμε όλη την πόλη.

Με το ΚΚΕ μπροστά για να μπορούμε από τις 10 Ιούνη να χαμογελάμε πιο πολύ και να δώσουμε με νέες δυνάμεις τους όμορφους αγώνες που μας περιμένουν.

Πάμε λοιπόν! Να ακουστούμε δυνατά σε όλη την Ευρώπη: Εδώ είναι Ελλάδα και υπάρχει ΚΚΕ, εγγύηση για τον λαό, δύναμη αγώνα και προοπτικής για το παρόν και το μέλλον του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ