Τετάρτη 5 Ιούνη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
2024 ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Ψάχνει άλλοθι για τα επόμενα εγκλήματα...

Σε κλειστή σύσκεψη για τις πλημμύρες στη Θεσσαλία συμμετείχε χτες ο πρωθυπουργός, στον τόπο των μεγάλων καταστροφών...

Eurokinissi

Από φιέστα σε φιέστα καταφεύγει η κυβέρνηση στην πολύπαθη Θεσσαλία με προφανή στόχο να κατευνάσει τη δυσαρέσκεια από τις καταστροφικές πλημμύρες του Σεπτέμβρη.

Ετσι, με τις πληγές ανοιχτές 9 μήνες μετά τον «Ντάνιελ» και μερικές μέρες πριν από τις ευρωεκλογές, ο πρωθυπουργός, Κυρ. Μητσοτάκης, πήγε χτες στη Λάρισα για τα εγκαίνια του Επιχειρησιακού Κέντρου Πολιτικής Προστασίας Θεσσαλίας, που στεγάζεται στο κτίριο της Περιφέρειας.

Ωστόσο, στη συνέχεια επέλεξε να κάνει μια κλειστή σύσκεψη για τις ζημιές του «Ντάνιελ» μόνο με δημάρχους, δείγμα ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να αποφύγει το κλίμα δυσαρέσκειας και αγανάκτησης που κυριάρχησε σε κυβερνητική εκδήλωση στις 22 Μάη στη Λάρισα.

Αλλωστε, στην εκδήλωση των εγκαινίων για τις πλημμύρες ο Κυρ. Μητσοτάκης επιχείρησε ξανά να κρύψει τις κυβερνητικές ευθύνες πριν και μετά την καταστροφή, προετοιμάζοντας τους πλημμυροπαθείς για μεγάλη αναμονή, αφού έκανε λόγο για «δύσκολη και μακρά περίοδο αποκατάστασης της Θεσσαλίας».

Αλλοθι έδειξε ότι αναζητά η κυβέρνηση και για την Πολιτική Προστασία, καθώς ο Κυρ. Μητσοτάκης υποστήριξε πως «έχουμε μπροστά μας ένα ακόμα δύσκολο καλοκαίρι», φροντίζοντας από τώρα να φορτώσει στις καιρικές συνθήκες τις ευθύνες για τις ελλείψεις και τα κενά που υπάρχουν για την αντιπυρική προστασία, όπως αυτά στην Πυροσβεστική Υπηρεσία. Διότι και σε αυτόν τον τομέα η κυβέρνηση κινείται με τη λογική του κόστους - οφέλους και υποστήριξε ότι «έγινε η καλύτερη δυνατή προετοιμασία» και όχι η αναγκαία, διότι η πυροπροστασία απαιτεί χρήματα, που η κυβέρνηση ξοδεύει π.χ. για την αποστολή της φρεγάτας «Υδρα» στην Ερυθρά Θάλασσα με 500.000 ευρώ ημερήσιο κόστος.

Γι' αυτό και προσπάθησε να κρατήσει χαμηλά τον πήχη των προσδοκιών ισχυριζόμενος ότι «θα είμαστε πιο έτοιμοι, δεν λέω έτοιμοι» και ως «πολύ μεγάλη πρόοδο» εμφάνισε το αυτονόητο, δηλαδή να συνεργάζονται οι αρμόδιες υπηρεσίες!

Αναφέρθηκε και στο νερό λέγοντας ότι πρέπει «να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα της λειψυδρίας», με κατεύθυνση προφανώς την περαιτέρω εμπορευματοποίηση μέσω της Ανώνυμης Εταιρείας ΟΔΥΘ που ψηφίστηκε πρόσφατα στη Βουλή και του σχεδίου της ολλανδικής πολυεθνικής HVA, που ζητά εγκατάλειψη υποτίθεται υδροβόρων καλλιεργειών.

«Προετοιμάζουν» τις επόμενες καταστροφές

Σε ανακοίνωσή της η ΕΠ Θεσσαλίας του ΚΚΕ τονίζει μεταξύ άλλων: «Ο κ. Μητσοτάκης δεν είναι σε θέση πια να δίνει υποσχέσεις για την προστασία του λαού της Θεσσαλίας γιατί όλες οι αιτίες που κατέστρεψαν την περιουσία του και έβαλαν σε κίνδυνο την ίδια τη ζωή του, είναι εδώ και "προετοιμάζουν" τις επόμενες μεγάλες καταστροφές». Προσθέτει ότι «την ίδια πολιτική στηρίζουν όλα τα κόμματα του ευρωμονόδρομου και του συστήματος, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ, η ΝΕΑΡ, ο Βελόπουλος που κυβέρνησαν, ψήφισαν μνημόνια, εφάρμοσαν αυτές τις δεσμεύσεις».

Υπογραμμίζει ότι «ο λαός της Θεσσαλίας απέδειξε όλο το προηγούμενο διάστημα με την οργάνωσή του, τον συλλογικό του αγώνα, ότι μόνο έτσι μπορεί να σταθεί στα πόδια του και να παραμείνει στον τόπο του. Με την ψήφο του την Κυριακή 9 Ιούνη μπορεί να τιμωρήσει όλα τα κόμματα του συστήματος για τα εγκλήματα που διέπραξαν και για τα νέα που ετοιμάζουν σε βάρος του.

Κυρίως όμως να δυναμώσει το ΚΚΕ, για να είναι ισχυρό εκεί που παίρνονται οι αντιλαϊκές αποφάσεις, στο Ευρωκοινοβούλιο, και εκεί που ανατρέπονται, στον δρόμο του αγώνα! Γιατί την επόμενη μέρα χρειάζεται να δυναμώσει ο αγώνας για να μείνει ο λαός της Θεσσαλίας στον τόπο του και να ζήσει αξιοπρεπώς απ' τη δουλειά του, να δοθεί οριστική απάντηση στο δίλημμα "Τα κέρδη τους ή οι ζωές μας"».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ