Τετάρτη 5 Ιούνη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
2024 ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ
Δαγκωτό ΚΚΕ! Για το σήμερα του αγώνα, για το αύριο της ελπίδας!

Χρήστος Πατούχας, δημοτικός σύμβουλος δήμου Πατρέων

Λίγα 24ωρα πριν την ώρα της κάλπης την Κυριακή, και είναι φυσικό όλοι οι σκεπτόμενοι άνθρωποι να έχουν τους προβληματισμούς τους για την εκλογική τους προτίμηση. Πολύ περισσότερο, αυτό αφορά τους ανθρώπους της Αριστεράς, που συναισθάνονται τη μεγάλη προσωπική τους ευθύνη για τα δικαιώματα των αδυνάτων και της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας.

Αυτή την έσχατη ώρα, ο καθένας μας πρέπει να απαντήσει σε δύο καθοριστικά ερωτήματα. Να τα απαντήσει στον εαυτό του, να τα απαντήσει μαζί με τους φίλους και συνοδοιπόρους του:

Πρώτο ερώτημα:

Ποιοι αποφάσισαν την ίδρυση της Ευρωπαϊκής Ενωσης; Γιατί το έκαναν;

Η απάντηση: Το αποφάσισε η οικονομική ολιγαρχία της Ευρώπης και οι βασικοί πολιτικοί της εκπρόσωποι των ισχυρών χωρών. Δεν το έκαναν για κανένα κοινωνικό συμφέρον, για κανένα δικαίωμα των αδυνάτων, για καμιά κατάργηση κοινωνικών ανισοτήτων, ούτε καν τους πέρασε από το μυαλό η πρόοδος και η ειρηνική εξέλιξη των κοινωνιών!

Το έκαναν για την ισχυροποίησή τους, για την παράταση στο διηνεκές της καπιταλιστικής εξουσίας στις χώρες τους και στον κόσμο.

Προφανώς και δεν ρώτησαν κανέναν για να το κάνουν, δεν ρώτησαν ούτε αυτούς που η πολιτική αφέλεια και οι αυταπάτες τους οδήγησαν στο να είναι «οραματιστές» της Ευρώπης των λαών! Και για αυτό, με κάθε μεταρρύθμισή της η Ευρωπαϊκή Ενωση γινόταν χειρότερη, αυταρχική, πολεμοκάπηλη, εκμεταλλευτική, σφηκοφωλιά των υπολειμμάτων του ναζισμού και της ακροδεξιάς!

Η Ευρώπη των λαών μόνο με κοινωνική ανατροπή μπορεί να προκύψει. Στη χώρα μας και σε κάθε χώρα.

Δεύτερο ερώτημα:

Στο διαμορφωμένο στη χώρα μας πολιτικό τοπίο, ποια ψήφος μπορεί να φέρει σε δύσκολη θέση το σύστημα εξουσίας; Ποια ψήφος μπορεί να αλλάξει την ατζέντα, να βγάλει τις λαϊκές δυνάμεις από το περιθώριο και την εγκατάλειψη;

Προφανής απάντηση: Η αποφασιστική, η θεαματική ενίσχυση του ΚΚΕ! Δεν υπάρχει «αριστερή» ψήφος. Υπάρχει η εμπιστοσύνη στη δύναμη των αγώνων, η αφοσίωση στο μέλλον των ερχόμενων γενεών, στα ιστορικά μας ιδανικά, όχι τα άλλοθι από τις ευθύνες μας! Αυτό ισχύει για κάθε αγωνιστή, για κάθε νέο, για κάθε αριστερό!

«Ξύπνα μονάχα απ' το αποκοίμισμα σου / Μη σκύβεις, λεημοσύνες μη ζητάς, / Τρίξε τα δόντια, αγρίεψε, ανταριάσου, / Σπάσε όποιο εμπρός σου εμπόδιο απαντάς»

Αγαπητοί μου φίλοι, σύντροφοι και συνοδοιπόροι, κόκκινο γαρύφαλλο στην κάλπη! Δαγκωτό ΚΚΕ! Για το σήμερα του αγώνα, για το αύριο της χαραυγής και της ελπίδας!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ